Ne ketkä saa pelkkiä erityislapsia, onko niiden tarkoitus ollut lisääntyä?

  • Viestiketjun aloittaja Kii-tos
  • Ensimmäinen viesti
kaarnamuori
Miksi ei olisi? Jos ei olisi näitä erityislapsia, niin ei olisi tavallisiakaan. Kaikki olisivat samanlaisia.
Eiköhän jokaisella ihmisellä ole joku tarkoitus ja paikka maailmassa. Näin ainakin minä haluan uskoa. :)
 
Miksi kysyt tällaista?
Kyllä, aivan samanlainen tarkoitus kuin kaikilla muillakin.
Tosin Telluksemme sietokyky on rajallinen, joten kaikkein paras ratkaisu Telluksemme kannalta olisi se, että mahdollisimman harvat lisääntyisivät :)
 
"vieras"
[QUOTE="Nana";24786538]Oma vastaukseni on että mitään ei ole "tarkoitettu". Ihmiset ynnä muut eliöt toimivat vaistojensa perusteella. Mitään syvempää tarkoitusta millään ei ole.[/QUOTE]

peesi
 
"jaa-a"
Miten määritellään normaali?
Jossain kulttuureissa, nimenomaan ihan erityiset ihmiset, voivat edes tulla shamaaneiksi.Shaamaaniksi ei voinut kuka hyvänsä oppia, siihen tehtävään synnyttiin. Yleensä se jolle tämä tehtävä annettiin, ei edes
ottanut sitä vastaan mitenkään ilolla.
 
  • Tykkää
Reactions: Istafra
ihme kysymyksiä
Minusta kysymys on järjetön, tottakai on tarkoitettu lisääntymään siinä kuin muutkin.

Mutta jos hetken kuvitellaan, että heidän ei pitäisi lisääntyä, mitä asialle käytännössä tehtäisiin? Kuinka monta lasta pitää syntyä, kaikki luonnollisesti erityislapsina, ennen kuin voidaan olettaa, että kyseinen pari ei saa kuin erityislapsia? Minimissään ainakin kolme, ehkä enemmänkin. Eli rajoitus koskisi aikaisintaan vasta neljännen lapsen hankintaa. Kuinkahan monta perhettä tässä maassa on, jossa on vähintään neljä lasta ja kaikki erityislapsia? Aika vähissä taitavat olla.

Aika harva hankkii muutenkaan yli kolmea lasta ja erityislasten vanhemmilla on varmasti keskimääräistä rankempaa, joten epäilenpä, että he hankkivat vielä harvemmin suurperhettä.

Eli mitä tämä rajoitus käytännössä vaikuttaisi? Tuskin mitään.

(Ihan oma lukunsa sitten on, että jos nyt jonkun lisääntymistä pitäisi rajoittaa, miten se käytännössä toteutettaisiin. Pakkoabortein? Ja miten estettäisiin raskaana olevaa piilottamasta raskauttaan riittävän pitkään? Vai pakkosterilisaatio? Ja miten ihminen käytännössä pakotettaisiin sterilisaatioon?)
 
Ja jatkona toteaisin vielä, että mielestäni kaikella on tarkoituksensa. Sattumia ei ole olemassa. Kaikki ovat yhtä arvokkaita ja merkityksekkäitä, omat valintamme tekevät meistä sen, mitä juuri tällä hetkellä olemme.
 
  • Tykkää
Reactions: rops
ihme kysymyksiä
Niin ja unohtui vielä se, että suuri osa erityisdiagnooseista voidaan tehdä vasta lapsen oltua isompi. Eli niitä lapsia saattaa olla jo liuta siinä vaiheessa ennen kuin ensimmäinenkään on diagnosoitu. Saati sitten vähintään kolme ensimmäistä on ehtinyt saada diagnoosin. Eli käytännössä rajoitteen lisääntymiselle monessa tapauksessa voisi langettaa vasta kun pari on jo muutenkin päättänyt olla hankkimatta enää lisää lapsia. Tai ei edes saa lisää.
 
Ksantippa S.
Jotta tuohon voisi vastata, pitäisi ensin tietää mitä merkitsee se, että "on tarkoitus lisääntyä".

Jos mietitään ihmisestä itsestään lähtevää tarkoitusta, toivetta lisääntyä, niin erityislapset lienevät keskimäärin ihan yhtä toivottuja kuin muutkin lapset. Paitsi että jos ihminen puutteellisen elämänhallinnan vuoksi tulee kerta toisensa jälkeen raskaaksi ja vahingoittaa sikiötä omilla toimillaan, niin hell no, ei ole tarkoituksesta tietoakaan.

Jos taas "tarkoituksella" viitataan jonkinlaisen jumalolennon suunnitelmaan, täytyy erityislapsilla olla siinä oma tärkeä osansa. Mikäli uskoo kaikkivoipaan jumalaan, tuskin ajattelee hänen tekevän virheitä.

Ja mikäli "tarkoituksella" viitataan luontoon, on täällä vastaus jo annettukin. Luonnolla ei ole tarkoituksia, paitsi elämän säilyminen jossakin muodossa.
 

Yhteistyössä