Nasolin ja raskaus

  • Viestiketjun aloittaja sairaana
  • Ensimmäinen viesti
Sen ajan voi käyttää, mitä käyttöohjekin sanoo (oliko se nyt 10 päivää putkeen), eikä enempää. On myös muita nenäsumutteita, joita voi käyttää periaatteessa vaikka koko ajan, luontaistuoteliikkeet myy ja ehkä apteekkikin.
 
Raskaus ja imetys:
Lääkettä voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana, jos ei ylitä annosteluohjeita.
http://www.laaketietokeskus.fi/page.php?page_id=88&prodId=602

tai
http://www.yliopistonapteekki.fi/searchProductInfo.do?searchResultByProductName=NASOLIN+NEN%C4SUMUTE+0%2C5MG%2FML&manufacturer=ORION
 
suppariherkkänä
multa kiellettiin kyseinen itselääkitys-tuote. Kulkeutuu veren mukana ympäri kehoa jokin ainesosa, en muista mikä, ja se lisää suppariherkillä ainakin supistuksia.
 
nuha
Nenän limakalvoista ei paljon mitään imeydy verenkiertoon alkuperäisannoksesta ja laimenee veren mukana sekin vähä, mikä istukan läpäisee.
Toinen juttu sitten on, että kun näitä "nuhasumutteita" käyttää, niin ne voi itsessään raskauden aikana aiheuttaa sen, että nenän tiputtelu vaan jatkuu, vaikka nuha menis. Lyhytkin säännöllinen käyttö voi siis aiheuttaa ns. lääkenuhan. Vasta tehy-lehdessä oli asiasta artikkeli, ja nimenomaan näistä nuha- ja itsehoitolääkkeistä kyse, ei allergia-suihkeista.
 
Minulle yksi apteekkari suositteli Nasolin 1 mg annosteluohjeen mukaan mutta itseäni alkoi vaivaamaan varoitustekstit ohjeissa joten kysyin kahden muun apteekkarin mielipidettä. He taas kielsivät käyttämästä, eli on näköjään eri apteekkarit vähän eri mieltä asiasta. Täytynee vielä kysyä lääkäriltä.
 
Mulle sanoi lääkäri, että noita kaikkia käsikaupan nenäsumutteita voi huoletta käyttää, kunhan ei jatkuvasti käytä. Että se määrä, mitä vereen imeytyy on niin pieni ettei vaikuta mitään. Hänen mielestään olivat pienempi paha kuin univaikeudet tai happivaje tukkoisen nenän takia.

Mutta kannattaa tosiaan kysyä aina omalta lääkäriltä, voihan se olla että vaikka joku sopii yhdelle, ei se toiselle sovikaan (esim. tuo supisteluherkkyys).
 
Eilen kävin juuri lääkärissä, kysyin voiko Nasolinia tai Vicks sinexiä käyttää ja ehdottomasti kielsi niiden käytön.... Itse kyllä kerkesin parina päivänä muutaman suihkauksen laittaa...Määräsi sitten Nasonexia, joka siis kortisonipohjaista on ja sitä saisi käyttää.... Mutta sanoi, että ei nenän limakalvoilta paljon vereen aineita imeydy. En vaan sitten tajunnut kysyä, että mitä haittaa tuosta nasolinista on sikiölle.
 

Yhteistyössä