nan-maito kokemuksia

  • Viestiketjun aloittaja tuore äiti
  • Ensimmäinen viesti
tuore äiti
olemme joutuneet melkein alusta lähtien ruokkimaan vauvaamme nan-maidolla (en jaksa selittää miksi, mutta imetyksen lopettamiseen on oikea syy). millaisia kokemuksia teillä on ko. valmisteesta ja mistä tietää, jos lapsi on ko. aineelle allerginen?
 
Äippä vaan
Minä käytin aikanaan pojalla sekä Nania että Tuttelia. Ihossa oli punaisia läiskiä ympäriinsä jotka tietenkin kutisivat ja posket olivat helakan punaiset. Mun mielestä Nanissa ja tuttelissa ei koostumuksellisia eroja. Suolisto-oireisen vaivoista en osaa sanoa,koska meillä oireiltu iholla. :headwall:
 
ä-78
semper ja tutteli samalla "periaatteella" tehty... Meidän pojilla ei ole kestäny niitä mahat, vaan oksentaneet kermaa!!
Lukekaapa tuote seloste, niissä on KERMAA!!!!
Nan:ssa ei ole, vaan maitojauhetta(kohan se oli)... Ja muutenkin raaka-aineet erosi toisistaan valtavasti.
 
30-kymppinen
\
Alkuperäinen kirjoittaja 01.11.2005 klo 21:12 tuore äiti kirjoitti:
mitenkähän pian noita iho-oireita alkaa sitten tulemaan? meillä ei sellaisia ole vielä ilmennyt.
Kun niitä ei tule välttämättä ollenkaan jos kyseessä on suolisto-oireinen allergia. Eli reagoi vain masullaan...
 
tuore äiti
Meillä taas tuntuu Tutteli pierettävän enemmän kuin Nan. Tuttelissa vaan se hyvä puoli, että saa myös puolen litran tölkeissä, ei tarte tuhrata niiden pikkupurkkien kanssa ja on vissiin kotimainen valmiste. Vatsaa on vääntänyt molemmilla korvikkeilla yhtä paljon. Cuplatonta tarjoillaan joka aterian yhteydessä päivisin.
 
Meidän pojalle taas sopi Nan, mutta tuttelia pulautteli aina. Oli myös allerginen erikoismadoille esim. Nutramigenille ja mooonille muillekkin aineille myöhemmin(riisi, maissi, viljat, marjat jne...)
 
meidän poitsulla suolisto-oireeet.annoin nan-maitoa.kakka kokoajan semmosta velliä.nukku tosi huonosti päiväunet ja yölläkin.kovasti itkuinen oli myös.vauvana pulautteli tosi paljon.nyt kun poika 1v.3kk todettiin maitoallergia ja juo apteekin soija tuttelia.heti kakka kiinteyty ja muuttu normaalix.imetin 7,1/2kk.meissä vanhemmis ei allergioita eikä isoveljellä.ei oikeestaan iho-oireita ollut.ihopistokokees ei allergiat näkyny vasta altistuksessa.
 
tuore äiti
Oliko siis näin, että joidenkin vauvoja toinen korvike pulaututtaa enemmän kuin toinen? Meillä taitaa Tutteli vaihtua takaisin Naniin, kun pulauttelee niin hirveästi ja pulautukset haisee oksennukselle.
 
Meillä ei tällä hetkellä sovi nan-maitokaan kun poika saa erikoiskorviketta mahdollisen maitoallergian poissulkemiseksi mutta aikaisemmin käytin Nania. Tuttelista,Semperistä ja pirkan vastikkeesta poika pulautteli vielä enemmän kuin normaalisti ja piereskeli todella paljon.

Nan on hiukan kalliimpaa mutta sitä saa myös jauheena jos jaksaa vettä keitellä.

Jos pojalla ei ole maitoallergiaa palaan takaisin tuohon Nan-korvikkeeseen enkä edes kokeile muita!
 
tuore äiti
Tutteli vaihtui takaisin Naniin ja ainakin hillitön pulauttelu vaikuttaa päättyneen. Pulautteli siis sellaista oksennuksen hajuista tavaraa ja kasvot alkoi punoittamaan, kun ärtyivät oksennuksen hapoista.
 
Muinullakin lukuisia tuttuja joiden vauvat oksentaneet tuttelit yms kaaressa. NAN tosiaan tehty maidosta toisin kun nuo muut ja ilmeisesti sitä kermaa ei kaikkien pienten masu kestä.

Kaikista näppylöistäkään ei vielä vastasyntyneellä kannata huolestua, useinhan juuri ristiäisten aikaan vauvan kasvoja "koristaa" näpyt mitkä häviävät muutamassa päivässä pois.
 
Meillä lastenlääkäri suositteli Nan-maitoa kun poika kärsi ummetuksesta ja siinä on pysytty. Vanhemmalla pojalla Tutteli pulauteltiin kaaressa ulos ja haju oli kamala. Silloin ei Nan-maitoja vielä ollut ja jouduin siirtymään suoraan tavalliseen maitoon ja tuolloinkin pulauttelut loppu välittömästi. Onneksi pikku-juniorille on nykyisin Nan.
 

Yhteistyössä