Nallekin kuittailee Sannalle

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja vierailija: Näytä alkuperäinen viesti


Miksi täällä taas syytetään velan otosta vain Marinin hallitusta muka ainoastaan. Kataisen hallitus otti velkaa 47 miljardia. Marinin 42 miljardia pandemian ja energiakriisin aikana, Orpon hallitukselle on ennuste 60 miljardia, sen voi jokainen tarkistaa, niin ei tarvi enää vääristellä.
Kataisen hallituksessa oli valtiovarainministerinä demareita.
Kokoomus osaa pääministeripuolueenakin laittaa kaiken muiden syyksi, seuraavaksi syyllinen on varmaan Orpon beagle persut. Miksi päähallituspuolueeksi valitaan yleensäkään puolue, joka ei ota vastuuta päätöksistään ja teoistaan? Siinä missä kepu ja persut pettää aina, kokoomus siirtää aina toimiensa seuraukset mm. velkaantumisen muiden syyksi.
 
vierailija
Miettikääs, 2016 kokonaisveroasteella Suomi saisi 8-10 miljardia euroa lisää verotuloja ja vastaavasti 8-10 miljardia euroa vähemmän velanottoa. Kärsimmekö 2016 jotenkin yli-ylisuuresta verotuksesta, suurin osa ei edes asiaa huomaisi, mikäli kokonaisveroaste olisi sama kuin 2016. Ja nimenomaan tuloveroja, ei alv-tasaveroja.
 
Nalle on oikeassa. Talouskasvua ei ole ollut, eikä ole näkyvissä. Talouden uudistuksia olisi pitänyt tehdä pikku hiljaa jo Nokian aikana, mutta ei.
 
vierailija
Rahaa on mutta moukkamainen käytös.
Mies maksaa veronsa Ruotsiin mutta Suomessa leikkii bessewisseriä.
Kokoomuslaista isänmaallisuutta ei kaipaa kukaan todellinen isänmaan ystävä.

Juu, kokoomus monen ministerin suulla sanoi kyselytunnilla, että 0,5 mrd/4 vuotta hyvätuloisten Kela-korvauksiin on pikkuraha. Nyt taitaa paljastua se fläppitaululla ennen eduskuntavaaleja olleen lauseen "Ja rahaa on" tausta. Yllätys, yllätys. Se olikin kokoomuksen taululla, ei Marinin.
 
vierailija
Tottakai asiat ovat Ruotsissa paremmin. Kunhan tämä nykyinen hallituksemme istuu kautensa loppuun, olemme Suomessa joutuneet olemaan oikeistopuolueiden johtamien hallitusten alla 20 vuotta 24 vuoden aikana. Tulokset näkyvät.
 
vierailija
Hupiukko tää Wahlroos - kokoomus ollut pääministeripuolue ja/tai valtiovarainministeripuolue viimeiset parikymmentä vuotta. Nyt sitten naljaillaan Marinille, jonka aikana Suomi kohtasi kymmeniin vuosiin vakavimmat ulkoiset uhat ja epidemiat, joihin oppositiokin vaati rahaa ja oli lainojen oton kannalla eduskunnassa. Kyllä pitäisi faktapohjaisesti naljailla lähinnä kokoomukselle, joka on ollut velkaantumisesta vastuussa ja edelleen velkaannuttaa Suomea paljon enemmän kuin Marinin hallitus.
 
vierailija
Ruotsiin veroja pakoon muuttanut Nalle voi kysellä Orpolta miksi talous ei ole noussut 17 vuoteen. Kokoomus on ollut siitä suurimman osan hallituksessa, myös valtiovarainministerinä. Tämän tyyppi voisi huudella Ruotsissa asioista samoin kuin täällä vai eikö siellä arvosteta?
 
vierailija
Nyt tämä alkaa vielä piikittelemään. Aiemmin lähinnä keskittynyt ottamaan kantaa asioihin niin, että se sataisi hänen omaan laariinsa. Oletteko koskaan kuulleet Nallen ehdottavan mitään mikä olisi ihmisille päin ja yrityksiltä pois? Tuskin. Kaikki mitä ehdottaa, lihottaisi osakkeenomistajia ja köyhdyttäisi työllistä. Oma lehmä ojassa aina kun suunsa aukaisee.
 
vierailija
Miten talouskasvu olisi voitu saada aikaan?
Tekemällä niin kuin muut pohjoismaat eikä uskoa sokeaa mantraa siitä että kaikesta säästäminen ja verojen lasku on avain onneen. Siihen on Kokoomus uskonut aina ja mieron tiellä ollaan.
 
vierailija
Heureka. Muistin jälkijunassa Nallen pahimman möläytyksen.
Hän sanoi ysärillä, että vähävaraiset tuovat vain hiekkaa kenkäpohjissaan pankkikonttoreiden lattioille siivottaviksi.
Voiko rumemmin enää möläyttää?
Lause aina kaikuu korvissani, kun istun pankkini upeassa aulassa Aleksilla odottamassa vuoroani. Luin jostain, että sodan aikaan katto oli vuorattu pommien takia. Kun on aikaa filosofoida ja lukea paljon, besserwissereiden touhut ovat surkuhupaisaa ja säälittävää räpistelyn seuraamista ankkalammikoissaan. Heittäisin Nallelle theron-korvapannan, jos olisin lammikon lähistöllä.
 
vierailija
Eniten viljelijätukia Suomessa 2023 saaneet

Eniten viljelijätukea sai vihtiläinen luomuviljelijä Niko Ahlqvist, joka on ollut viljelijätuissa kärkipaikoilla ennenkin. Viljanviljelijä Ahlqvist sai viljelijätukea yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Hän tiettävästi viljelee Suomen suurinta pinta-alaa.

Listalta löytyy myös pörssiyhtiö Koneen suurin omistaja Antti Herlin, joka sai viime vuonna noin 533 000 euroa viljelijätukea Kirkkonummella sijaitsevalle tilalleen. Ihan suurimpiin tuensaajiin Herlin ei kuulu, mutta 40 suurimman joukkoon kuitenkin.

Miljonääri Björn Walhroosin poika Thomas Wahlroos sai puolestaan 224 000 euron tuet. Björn Wahlroos lahjoitti nykyisin Saloon kuuluvassa Halikossa sijaitsevan Joensuun kartanon pojalleen vuonna 2014.
 

Yhteistyössä