Näppylät vauvan poskissa?

  • Viestiketjun aloittaja "hipsu"
  • Ensimmäinen viesti
"hipsu"
Viisi viikkoisen vauvan poskiin ja korvanlehtiin tulee pieniä näppyjä, jotka korostuvat ja punoittavat aina imemisen jälkeen. Vauva on siis rintaruokinnassa. Voiko ns hormoninäpyt pahentua aina syödessä, vai onkohan joku ruoka-aine, jota itse syön mahdollinen näppyjen aiheuttaja? Onko teillä tällaisesta kokemusta? Vai onko iho vain niin herkkä, että on hikinäppyjä? Jos tilanne ei pahene, ei niistä vielä haittaa ole. Katoavat n. vartin sisään imetyksestä. Muualla vartalossa näppyjä tai kuivaa ihoa ei ole.
 
"Kea"
Jos en väärin muista, niin meilläkin nuo näpyt korostuivat imemisen yhteydessä. Itse ajattelin, että joutuu niin koville imiessään, että tulee vähän hiki.

Jos muut oireet ei ole lisääntynyt, ts itkuisuus ilmavaivat, niin odottaisin vähän aikaa ja seurailisin.
 
"hipsu"
Kutiaako tuollaiset hormoninäpyt? Vauva on aamuyöstä ja eilen yrittänyt selvästi hangata naamaansa sekä olkaa vasten röyhtäistäessä ja käsillään yrittää hinkata. Sivelin ihan ohuesti kortisonivoidetta pahimmille näppyalueille kun nukkui (samaa voidetta määrättiin esikoiselle allergiseen ihottumaan vauvana) ja nyt punoitus on kadonnut, eikä vauva enää yritä raapia naamaansa.
 

Yhteistyössä