No niin kai se sitten on kun sinä sanot, tosin ne marjat ja sienet taitavat sinullekin kelvata.
Ja esim. alalla toimivalle yrittäjälle. Tiedä sitten, onko Eskolla hametta garderoobissaan.
Suomalainen loppukesän metsä täyttyy sieniaarteista. Vaalalaisen Sienestä Oy:n Esko Holopainen kertoo, mitä kainuulaismaastoista löytyy.
Esko Holopaisen mukaan valtaosa kainuulaissienistä menee kotimaisille ravintoloille.
- Meillä ajatus on jalostaa sienet niin valmiiksi, että ravintoloilla on helppo käsitellä niitä. Periaatteena on, että pakkasesta suoraan pannuun. Sienet saapuvat kokille valmiina pakkasesta pannuun paiskattavaksi.
- Olen itsekin keittiömestari koulutukseltani. Tänä päivänä ravintoloissa työväkeä on vähän ja keittiöt suunniteltu siten, että ruuanvalmistuksen on oltava helppoa ympärivuotisesti. Siitä olemme löytäneet markkinaraon. Jalostamme viipaleita ja kuutioita, tuotteita, jotka ovat helppoja käsitellä, Esko Holopainen tuumaa."
Pitkät kuljetusmatkat ja ravintoloiden ostosopimukset jarruttavat pienen sienialanyrityksen kaupankäyntiä kotimaassa. Euroopan sienimarkkinat tarjoavat lisämahdollisuuksia. Kainuulainen sieniyritys suunnittelee vaihtavansa sienikaupan mittayksikönsä kilosta rekaksi.
yle.fi