Näin natsisikafasisti-Helsinki hoitaa asunnottomuutta: Jopa 100 asunnotonta häädettiin Itä-Pasilassa – kerrostalo seisonut tyhjillään jo 2 vuotta

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Jopa 100 asunnotonta häädettiin Itä-Pasilassa – kerrostalo seisonut tyhjillään jo kaksi vuotta

Junailijankuja 3:ssa asui joulukuun lopussa enää muutamia asukkaita.

Helsinki ei ole saanut myytyä kerrostaloa, jossa oli noin 100 asunnottomille tarkoitettua asuntoa. Kauppoja on hierottu kahden vuoden ajan.
Asunnottomien asumisyksikkö sai kaksi vuotta sitten tylyn lähdön Itä-Pasilan Junailijankujalta. Kerrostalosta tyhjennettiin noin 100 asuntoa.

Kerrostalo seisoo yhä tyhjänä. Rakennus on varattu konsulttiyhtiö Solwerille, joka haluaa saneerata paikalle muun muassa loft-asuntoja.


”Roskalaatikosta ei lähdetä töihin” – Jyri, 28, ja Mika, 54, pääsivät pois kadulta ja muuttivat uuteen asuntolaan Helsingissä
Kaupungin omistamasta kiinteistöstä ei ole saatu kuitenkaan tehtyä kauppoja.

– Kauppoja ei ole syntynyt. Tonttikustannuspyyntö on tasolla, joka vallitsi ennen Ukrainan sotaa. Se pitää neuvotella uusiksi, Solwersin toimitusjohtaja Leif Sebbas sanoo Helsingin Uutisille.
Sebbas sanoo, että neuvottelut rakennukset ostavien sijoittajien kanssa ovat edenneet viime kuukausina.

– Mutta ei vielä olla maalissa. Asunnot vaan nyt ei ole kovin kiinnostavia sijoituskohteena juuri nyt. Solwersin rooli on olla vuokralainen, ei omistaja.

Rakennus on ollut Hekan omistama. Vva on käynyt keskusteluja, voisiko se saada tilat takaisin käyttöönsä.

– Olemme olleet kaupunkiin yhteydessä, mutta sellaista mahdollisuutta ei ole. Olisimme pystyneet tuottamaan asumispalveluja niissä tiloissa, sanoo Vva:n asumispalvelupäällikkö Jussi Lehton

Junailijankuja 3 on ulkoa huonossa kunnossa. Arkistokuva. Aapo Siippainen

Helsingin kaupunki ei kommentoinut, mitä rakennukselle tehdään, jos kauppoja ei synny.

– Valitettavasti ei ole uutta kerrottavaa. Neuvottelut kuitenkin jatkuvat, kiinteistökehitys- ja yritystonttitiimin päällikkö Ilkka Aaltonen vastaa Helsingin Uutisille.

Aaltonen sanoo, ettei neuvotteluille ole asetettu takarajaa.

– Sijainti on niin hyvä, että rakennuksille löytyy varmasti ostaja.

Vva on turhaan yrittänyt etsiä uusia tiloja asumispalveluyksikölle. Sopivia ei ole löytynyt.

Tällä hetkellä Vva tarjoaa tilapäismajoitusta Itä-Pasilan Topparikujalla.

– Se on majoitusyksikkö, jossa on huoneita. Ei varsinaisia asuntoja, Lehtonen kertoo.

Helsingin kaupunki kilpailuttaa asunnottomien asumispalvelut seuraavan kerran kahden vuoden päästä.

– Siihen mennessä meillä täytyy olla tilat, jos haluamme osallistua kilpailutukseen.

Uusi yksikkö asunnottomille avattiin Pasilaan: "Tarkoitus on, että tämä ei ole paikka, jonne ihmiset jäävät asumaan"

Vva:lla ei ollut mahdollisuutta tarjota kaikille Junailijankujan asukkaille uutta asuntoa. Miten heille kävi?

– Talossa oli 65 asunto-ensin tukiasuntoa asunnottomille ja 30–40 Helsingin kaupungin kriisiasumisen asuntoa. Helsingin kaupungin Asumisen tuki asutti kaikki asukkaat muihin asumisyksiköihin. kyseessä oli Helsingin kaupungin palvelu, ja vastuu asukkaiden jatkoasuttamisesta kuului Helsingin kaupungille, Lehtonen sanoo.

– Junailijankujan asukkaiden sijoittaminen muihin asumisyksiköihin ruuhkautti asumispalvelujärjestelmän, ja vastaava määrä ilman asuinpaikkaa olevia ihmisiä jäi odottamaan asumispaikkaa pitkäksi aikaa.
-----------------------------------------------------------------------
Noin kokoomusfasisti-Helsinki myy bisnekselle asunnot, jotka tarkoitettu asunnottomille- joita thansia viruu Helsingissä jo vuosikausia- elämät tuhoutuu-ihmistuhontaa.

ASUNTOLAT EI OLE ASUNTO!!- jokaiselle ihmiselle on ihmisoikeus saada oma asunto- eikä joku asuntolakoppi reservaatti-kommuunni yhteisasuminen jossa ongelmaiset kootaan sekoamaan yhteen paikkaan?
 
vierailija
ASUNTOLAT EI OLE ASUNTO!!- jokaiselle ihmiselle on ihmisoikeus saada oma asunto- eikä joku asuntolakoppi reservaatti-kommuunni yhteisasuminen jossa ongelmaiset kootaan sekoamaan yhteen paikkaan?[/B]
Päinvastoin. Jokaisella ihmisellä on ihmisoikeus saada elää rauhassa omassa asunnossaan. Jos päihdeongelmaiset apinat eivät osaa olla ihmisiksi, niin sitten oikea ratkaisu on yhteisasuminen jossain kommuunissa. Sieltä voi päästä ihmisten ilmoille sitten kun osaa käyttäytyä ihmisten tavoin.
 
vierailija
Päinvastoin. Jokaisella ihmisellä on ihmisoikeus saada elää rauhassa omassa asunnossaan. Jos päihdeongelmaiset apinat eivät osaa olla ihmisiksi, niin sitten oikea ratkaisu on yhteisasuminen jossain kommuunissa. Sieltä voi päästä ihmisten ilmoille sitten kun osaa käyttäytyä ihmisten tavoin.
Myös ongelmaisilla ihmisillä on oikeus asuntoon.

Asunto on ihmisoikeus.

Edelline kommenttisi on natsirikos- ja olet natsirikollinen- joille on omat käytäntönsä myös-... mm. Nurnberg...
 

Yhteistyössä