n.1v päivätouhuista

  • Viestiketjun aloittaja Mariminttu
  • Ensimmäinen viesti
Mariminttu
Kiinnostaisi tietää mitä puuhaatte n.1v.lapsen kanssa päivärutiinien lisäksi,onko jotain pikkuharastusta,käyttekö paljon leikkipuistoissa ym?Me kävimme pienempänä vauvauinnista ja nyt käymme ihan perheen kanssa uimassa,lisäksi käymme leikkipuistossa.Ihmetyttää nuo naapurin samanikäiset muksut kun päivät pitkät ovat vain omalla rivaripihalla,(joka tosi pieni)äidit ei liiku mihinkään heidän kanssa.Kun kyseliin sanoivat vain että ovat arkoja suuremmissa paikoissa,eikö se juuri ole tottumuskysymys? :)
 
me kyllä myös leikkikentällä aina joskus käydään tai muuten vaan vaunuttelemassa vaikka torilla tms. ja tänään pyörälenkillä käytiin. helteillä käytiin rannalla uimassa. kyllähän se tottumuskysymys tuon ikäselle lapselle on missä viihtyy ja yleensä kyllä mun mielestä toisten lapsien kanssa lapset viihtyy. =)
 
Ekan lapsen kanssa käytiin vauvauinnissa ja muskarissa yms. Toka on nyt vuoden vanha, eikä olla käyty juuri missään hänen takiaan.

Olen huomannut, että päivä täyttyy hänellä ihan mukavasti, kun saa esim hakata kattiloita ja availla ovia. Suosikki on, kun saa syödä pihalla hiekkaa! :)

Eli vauva ja taapero viihtynee siellä missä äitikin on hyväntuulinen ja jaksava.
 
oona10
Meillä ei ole lähellä mitään puistoja eikä lapsia. Tai ehkä lapsia vois kohtuumatkan päässä ollakin, en tunne täältä ketään. Eli kotona issekseen puuhaillaan päivät.

Joskus kun ollaan koko porukalla käyty jossain, missä on näkynyt muita lapsia, on meidän taapero tosi innoissaan muita katsellut. Ja leikkipuistossakin viihtyi.
 
Beebe
Minuakin kiinnostaa sama aihe!

Me liikumme päivittäin leikkipuistoissa, mutta eipä siellä paljon kavereita ole ainakaan vielä (9kk ikäinen vasta, mutta liikkuvainen ja aika sosiaalinen tapaus). Tyttö tykkää kuitenkin katsella muiden touhuja ja syödä hiekkaa, ja keinua.

Lisäksi tietysti kotihommia tehdään, teen ruokaa, ja jumppaan yksin ja yhdessä tytön kanssa, lauletaan, "tanssitaan" ja luetaan kirjoja ja lehtiä.

Kyläpaikoissa käydään vain viikonloppuisin yleensä, viikolla kaupungilloa kahvilla ja ostoksilla, mutta tytöllä ei ole silloin juuri muuta tekemistä kuin istua rattaissa ja ihmetellä...

Mitä ihmettä aloittava hoitovapaalainen voisi tehdä tuon tytön kanssa... erityisesti jotain leikkikavereita pitäisi keksiä, kun tyttö viihtyy muiden lasten kanssa, mutta mistä niitä saisi helpoiten ja luontevimmin, kun äiti on ujo ja arka liikkumaan ainakaan missään vauvamuskareissa tms?
 

Yhteistyössä