myöhään kävelemään,muita..

haluaisin teiltä jotka olette olleet samassa tilanteessa kommentteja.siis meillä 1.4kk poika joka vasta konttaa,ei vielä halujakaan kävellä.jalkapöytä on vielä ihan pyöreä ja astuu voimakkaasti jalkaterät sisäänpäin.fysioterapiassa käydään.itse olen sitä mieltä että lähtee kun on valmis,mutta iän karttuessa huoltakin alan kantaa..onkohan jotakin vialla.milloin teillä myöhään kävelemään lähtiöillä,lähdettiin kävelemään ja oliko ehkä jotakin vialla.
 
meidän poika lähti kävelemään juuri 1.6kk ikäisenä. konttasi vain, eikä suostunut seisomaankaan ilman tukea. taaperokärryä kyllä työnsi. mutta sitten kävely onkin ollut heti alusta tosi varman oloista ja pahemmilta muksuilta ollaan vältytty. kärsivällisyyttä. tiedän, että kaikki tuntuvat vain ihmettelevät, miksei lapsesi JO kävele.
 
Meillä poika lähti kävelemään piirua vajaa 1v5kk. Ennen sitä ei ollut yhtään kiinnostusta kävelemiseen, meni vaan konttamalla ja jonkin verran tukea vasten. Sitten, ahkeran kävelyttämisen jälkeen alkoi tulla parin viikon päästä tuloksia, ja herra alkoi ottaa askelia...Ihan kuin ei olis tajunnut että hänkin voisi kävellä
 
Eli ei neiti kiirettä pidellyt, mutta sen jälkeen meno olikin varman oloista, eikä pahemmin vahinkoja tullut. Kolme viikkoa käveltyään juoksi ja kiipeili, aivan kuin olisi aina kävellyt. Eräskin tuntematon ihminen leikkikentällä kehui, että teidän tyttö on varmaan kävellyt aivan pienestä, kun on noin taitava liikkuja :D En viittinyt asiaa kummemmin alkaa selvittelemään. Joka tapauksessa, neiti kävelee kuin kuka tahansa kaksi vuotta täyttävä ja nopeaa juoksee karkuun. Tanssii ja taituroi. Oikea ikiliikkuja :heart:
 
Meillä poika nyt vähän päälle 1v4kk, eikä kovasti kävele. Välillä kävelee muutamia metrejä, mutta pääasiassa konttaa. Eli periaatteessa osaa kävellä mutta ei kävele Tuolta vuoden ikäisestä kyllä on kävellyt "puita pitkin", taluttaen ja taaperokärryä työntää hurjaa vauhtia. Poikaa ei kauheasti tunnu kävely kiinnostavan kun konttaamalla pääsee niin paljon nopeampaa, konttaa meinaan niin vauhdilla että... Seisomaan nousi ilman tukea vasta 1v3kk ikäisenä.

Neuvolassa kyllä sanoivat 1v3kk iässä että pitäis tilata aika fysioterapiaan, mutta en ole aikaa tilannut. Kun kuitenkin osaa kävellä, mutta ei viitsi. Tai en tiedä mistä kiikastaa. Kyllä sitä välillä miettii miksei se jo kävele ja olis elämä vähän helpompaa kun ei aina tarvis kannella. Varsinkin ulkona nyt rapakeleillä olis kiva kun kävelis. Meidän poika oli vauvana lonkkalastassa 2kk, enkä oikein tiedä voisiko siitä myöhään kävelemään lähteminen johtua. Kun lonkkien pitäisi kuitenkin olla kunnossa ja muuten on kehittynyt normaalisti.
 
Meillä poika aloitti konttaamisen 1v 2kk ja konttasi siitä seuraavat puoli vuotta!! Eli rupes kävelemään 1v 8kk. Hitaasti on kaikki tullut. Nyt odotellaan, josko sitä puhetta alkaisi tulla...ikää on pojalla nyt 2v 2kk. Niin ja ei ole mikään erityislapsi.
Jokainen lapsi on yksilönsä.
Fysioterapeutti sanoi meille, että kaksi vuotta on raja. Jos siihen mennessä oppii kävelemään, niin hyvä. Jos senkään jälkeen ei vielä kävele, niin sitten on jotain pielessä. Meillä poika on ihan tavallinen lapsi. Ainoastaan kaikki kehittyminen on ollut vain piirun verran hitaampaa kuin muilla lapsilla yleensä.
Tsemppiä ja kärsivällisyyttä sinne!
 
kiitos kaikille vastanneille.jos kaksi vuotta on raja niin sittenhän meillä on viellä aikaa oppia.meilläkin kaikki kehityksessä on tullut jälkijunassa jos kaavoihin verrataan...yritän olla murehtimatta ja annan pojan itse rauhassa päättää milloin on valmis kävelemään.
 
meillä poika alko kävellä 1v.5kk3vk :D ja ihan terve on...
kaikki lapset on niin yksilöitä, yksi tutun lapsi alko kävellä 8,5kk ja toisen taas 1v.8kk molemmat terveitä lapsia myös...
kaikki aikanaan :hug:
 
Meidän neiti lähti kävelemään 1v 7kk ikäisenä. Myöhäiseen kävelemään oppimiseen vaikuttanee se, että hän joutui elämänsä ensimmäisen puolivuotta viettämään sairaalassa erinäisten leikkausten vuoksi. Nyt tosin on terve tyttö.
 

Yhteistyössä