Myöhään kävelemään lähtijöitä?

  • Viestiketjun aloittaja tattis
  • Ensimmäinen viesti
tattis
Onko muilla taaperoita, jotka vasta suhteellisen myöhään lähteneet kävelemään? Meidän tyttö 1v3kk ei vielä kävele, tosin yhden löysän taluttavan sormen varassa menee jo aika ketterästi. On jotenkin niin arka kävelemään yksin vaikka osaisi melko varmasti. Hienomoriikka on aika hyvä, osaa syödä ja laittaa puutappiin pieniäkin reikäpaloja ja pitää kynää hienosti "piirtäessä". Sanoja tulee ehkä kymmenkunta. Joskus vaan tuntuu että rohkeneekohan ollenkaan lähteä itse kävelemään. Ja kannustettu on...
 
Meillä myös viikon päästä 1v 4kk täyttävä tyttö joka ei vielä kävele. Ja kuten teilläkin kävellään ihan hyvin kun talutetaan yhdestä kädestä. Mutta uskallusta ei ole. Seisoo kyllä ilman tukeakin jos haluaa mutta ei uskalla. Tai ainakin niin luulen.
 
Meillä tyttö lähti 1 v 4 kk kävelemään. Taaperokärryt auttoivat asiaa ja sellainen köydenpätkä, josta tyttö piti kiinni, eikä aina huomannutkaan kun köysi oli ns. löysällä, eli tukea ei ollutkaan..
Kyllä se siitä, kaikki ajallaan, zemppiä vaan!
 
Juuh, ei kauhea kiiirus tunnu olevan. neiti on reilu vuosikas. Ilman tukea seistä töröttää, silloin kun haluaa ja siltä tuntuu. Taaperokärryn kanssa suostuu kävelemään kerran talon päästä toiseen ja sitten kun tie "loppuu" menee istumaan kyytiin ja äitin pitää pukata. Kävelee myös taluttettuna, mutta auta armias, jos tarjolla on vain yksi käsi. Silloin huutaa kuin hyeena sitä toista kättä. Noo, mikäs kiirus, harjoitelkoon rauhassa :D
 
Meillä poika lähti n 1v3kk iässä kävelemään. Enemmän ihmettelen näitä 8kk jotka kävelee... Meidän kuopus on 7kk ja mua kyllä hirvittäis, jos hän ottais kuukauden päästä jalat alleen!
 
Meillä pari viikkoa päälle vuoden ikäinen poika otti tänään ensi askeleensa. Eipä siis minusta mikään myöhään aloittava ole, mutta jotenkin tuntuu että suurin osa palstalaisten lapsista on oppinut kävelemään tuetta 10 kk iässä. Minusta oli kiva että harjoitteli ensin rauhassa jottei tarvitse sitten kaatuilla niin kamalasti. Poika siis on kävellyt jo pari kuukautta tuen kanssa ja jo pari viikkoa seissyt hyvin tuetta.
 
tassu
Meillä poika kohta 1,7kk.Ottaa muutamia askeleita ilman tukea.Kävelee kyllä ,kun pitää vaikka yhdestä kädestä kiinni.Taaperokärryn kanssa menee hirmusta vauhtia :D Saa vain nähdä ,et missä vaiheessa sit rupeaa kävelemään kunnolla =)
 
Tyllerö täyttää tänään 1v 5kk. Pari viikkoa takaperin oppi kävelemään kahdesta kädestä talututtuna, ei vielä tasapaino pidä, jos toinen käsi on vapaana. Pieniä hetkiä seisoo ilman tukea, mutta aika pian pyllähtää kyllä pepulleen. Into seisomiseen olisi kyllä kova, mutta lantio tuntuu vaan kovin heikolta vielä.

Välillä hermostuttaa kun naapurin muksut menee kamalaa kyytiä ja meillä äiti selkä vääränä vaan taluttaa ja taluttaa.. mutta eteenpäin mennään koko ajan joten luottavaisin mielin tässä odotellaan.
 
Jatkaa neiti siis täl viikol 1v4kk ja tänään otti sit ekat askeleensa ilman tukea :D Aika pitkiäkin matkoja käveli aika horjuvaa vielä on ja konttauskin on vielä käytössä mutta kyllä se siitä :D Tsemppiä muille ja malttia.
 
krisse-80
Meillä tyttö täyttää 1 v 2 kk elokuun puolivälissä ja kävelee nyt tuettuna niin, että molemmista käsistä pitää kiinni. On silleen kävellyt kuukauden verran, vähän yli. Saa nähdä koska lähtee ilman tukea. Tuskin ennen syyskuuta...
 
tattis
No nyt se tyttö sitten lähti kävelemään tuetta eli turhaan hermoilin. Aluksi meni metrin, sitten pari jne ja illalla jo tassutteli olkkarista keittiöön. Nopeasti kyllä sitten oppivat kun ovat oppiakseen. Hauskan näköistä menoa!
 
Meillä esikoinen (poika) lähti kävelemään 1 v 4 kk iässä. Nyt tyttö lähti samassa iässä. Tytölle apuna ja rohkaisijana oli sellaiset nuken sateenvarjorattaat, joita on tänä kesänä kiitettävästi työnnellyt. Ei iso investointi ja antaa kevyen tuen. Puhetta tulee myös pikkuhiljaa, taitaa tulla toinen pikku pälpättäjä perheeseen, isoveli puhuu kuin Ruuneperi...
 
Hei!

Pakko kirjoittaa. Meidän poikasemme lähti eilen kävelemään! =) Ja äiti, isi ja sisko olivat onnesta soikeina. =)

Aika kauan sitä olikin jo odotettu. Poikanen täytti 1v ja 6kk 24.7 ja on siis nyt hiukkasta yli puolitoista vuotias.

Elä huolestu, kyllä ne kaikki taaperot lähtevät kävelemään.. kaikki omaan tahtiinsa.

Hyvää jatkoa teille. =)
 

Yhteistyössä