Muutoksia rinnoissa toisella kolmanneksella

  • Viestiketjun aloittaja vierailija12
  • Ensimmäinen viesti
vierailija12
Heippa

Olen nyt raskaana rv 22. Esikoista odotan.

Huomasin vasemmassa rinnassa, että nännipiha on kovempi/muhkuraisempi ja arempi, kuin oikeassa rinnassa. Mitään eritettä ei tule kummastakaan rinnasta. Tiedän, että rintojen muutokset on normaaleja raskauden aikana, mutta onko tämmöiset toispuoleiset muutokset?

Vasemmassa olkapäässä/lavassa/kädessä ylipäätään on ollut puutumista ja leposärkyä, mutta tämä voi johtua muustakin, kuin raskaudesta eikä liittyä ollenkaan edes rinnan muutoksiin. Työni on ollut yläkropalle fyysistä ja vasenta olkapäätä on ennen raskautta kerran jo piikitetty kortisonilla, käden kipuilu on kestänyt kuitenkin mielestäni hieman epätavallisen pitkään (n. 2kk). Aiemmin on ollut hieronnalla ja jumpalla ohimenevää.

Mutta, pitäisikö huolestua? Heti olen maalailemassa piruja seinille jostain rintasyövästä ja liittämässä käden ongelmia rinnan muutoksiin... Seuraava neuvola on vasta 2 viikon päästä, mitä tekisitte, soittaisitteko heti alkuviikosta ja kertoisitte huolesta neuvolan terveydenhoitajalle? Vai pitäisikö vain odottaa kahden viikon päähän... En ole mikään hysteerikko, mutta silti mietityttää. Muuta muutosta rinnassa ei ole, enkä tunne mitään kyhmyjä tai muita patteja. Ainoastaan nännipiha on tosiaan vasemmassa rinnassa kovempi, kuin oikeassa. Ja vähän arkakin.

Ääk... Onko kokemuksia vastaavasta/vertaistukea/neuvoja?
 

Yhteistyössä