Muutama hyvä broileriresepti

Broilerikääryleet

(1-2 filettä ruokailijaa kohden)

* Halkaise broilerin file ja mausta se broilerimausteella, currylla ja paprikajauheella ja palasella aurajuustoa (ripaus suolaa)

* Kääri file rullalle ja kierrä sen päälle pekonisiivu ja kiinnitä se hammastikulla

* Paista vähän pannulla, että pekoniin tulee väriä ja makua

* Laita kääryleet vuokaan, päälle kermaa (tai cremeä tms.), samoja mausteita kuin aikaisemmin, aurajuustoa ja valkosipulia

* Anna muhia uunissa 200 astetta, noin 45 min.


Broileri-riisilaatikko

1½ dl riisiä
1 sipuli
200g broilerisuikaleita
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl currya
ripaus suolaa
1 dl juustoraastetta
purkki smetanaa (tai vaikka ruokakermaa tms.)
voita tai öljyä

* Keitä riisit kanaliemessä. Hauduta silputtu sipuli voissa ja paista broilerisuikaleet ruskeiksi ja mausta ne mustapippurilla, currylla ja suolalla.

* Sekoita jäähtyneet riisi, sipuli ja broileri sekä juustoraaste ja smetana keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan.

* Paista 200 astetta noin ½ tuntia. Ripottele sen jälkeen pinnalle vähän juustoraastetta ja paista vielä 10 min.


Lämpimät leivät

* Paista pannulla broilerisuikaleita, lisää n. puoli purkkia ananasmurskaa, mausteita maun mukaan (esim. aromisuolaa) ja ruokalusikallinen ranskankermaa

* Anna kiehua "kokoon"

* Voitele paahtoleivät ja laita broilerikastike & juustoraaste päälle

* Sitten vain uuniin

:p
 
Hope edelleen harmaa
Kalifornian kana (neljälle)

4 rintafilettä, nahatonta
punasipuli, ohuiksi renkaiksi leikattuna
1-2 valkosipulinkynttä, puristettuna
yhden limetin mehu
1 ruokalusikallinen soijakastiketta
hunajaa 2-3 ruokalusikallista
keltainen paprika, ohueksi siivutettuna
1,5-2 dl kanalientä (liemikuutiosta)
suolaa ja pippuria

1)ruskista rintafileet. Lisää mukaan paprika, sipuli ja valkosipuli ja ruskista kevyesti (noin minuutin verran).
2)Lisää hunaja ja anna kiehahtaa niin, että se karamellisoituu.
3)Lisää limetin mehu, soijakastike ja kanalientä (ei kaikkea lientä kerralla, loppua kohti on helppo lisätä jos tarvii)
4)Hauduta kannen alla kypsäksi (noin 15-20 minsaa). mausta loppua kohti.
5)Kokoa lautasille rintafile, jonka päällä sipuli ja paprika renkaita ja lientä. Tarjoa riisin kanssa, koristele lautanen limetin lohkoilla halutessa.

Huom. Tämän voi halutessa suurustaa vehnäjauhoilla (noin puoli ruokalusikallista).
 

Yhteistyössä