murrosikäisen kouluvaikeudet

Miten saan 14-vuotiaan poikani lukemaan läksynsä.Onko tämä nyt sitä
murrosikää kun mikään ei mene perille.Poika tuo pelkkiä nelosia kotiin
ja kun yritän auttaa lukemaan niin ei poika edes kuuntele toteaa vaan
että on niin tyhmä ettei opi mitään.Minä taas sanon että se on laiskuutta
ei tyhmyyttä.On ollut liikaa poissa koulusta kun on vaikka mitä vaivaa
tosin poika väittää että on ollut oikeasti kipeä.
Haistattelee ja on ylimielinen mikä voi tosin hetkessä vaihtua syvään
itsesääliin(ei minusta mitään tule,miksi pitää elää)
En saa häntä kiinnostumaan koulusta kun on päättänyt että on liian tyhmä.
 
JONSERED Karhunkantaja
Add? Ei välttämättä laiskuutta, vaan aiemmin huomaamatta jäänyt oppimis- tai tarkkaavaisuushäiriö.

Lukuläksyt voi äänittää vaikka cd:lle ja kuunnella, jos lukeminen tökkii. Posistiivista kannustamista lisää, ei syyllistämistä (olet vain laiska-tyyliin). Ja keskustele opettajien kanssa.
 
Ei sinun yksin tarvitse asian kanssa painia. Ja uskonpa, että koulultakin on tullut jo viestiä asiasta, että sielläkin oltaisi tilanteesta huolissaan. On toki tavallista, että varsinkin pojilla iskee murrosikä juuri tuossa kahdeksannella luokalla ja mikään ei voisi vähempää kiinnostaa kuin koulu. Mutta koululla on henkilökuntaa, jonka tehtävänä on puuttua tällaisiin tilanteisiin. Rohkeasti vain soitto kouluun luokanvalvojalle, erityisopettajalle tai kuraattorille. Ja mitä pikemmin sen parempi.

Usein keskustelu yhdessä koulun oppilashuoltoryhmän, oppilaan ja vanhempien kanssa auttaa oppilasta huomaamaan, että hänestä välitetään ja apua on koululla tarjolla. Mm. keskusteluapua kuraattorilta (joka ei tosin aina poikiin pure, sillä he kaipaavat toimintaa eikä mitään täti-ihmisiä hössöttämään) tai tukea oppimiseen erityisopettajalta oppituntien aikana, ei koulun jälkeen.

Aika usein yhdeksännellä luokalla suurin osa pojista herää siihen todellisuuteen, että peruskoulussa pitää tehdä töitä, että sieltä pääsee pois ja jatkamaan haluamalleen alalle. Kaikilla ei näin kuitenkaan käy, mutta silloin aikuiset koulussa yrittää tehdä kaikkensa, että jokaisella olisi mahdollisuus saada peruskoulun päättötodistus ja jatkaa opintoja esim. ammattikoulussa.

Tietenkään masennusta ei voi sulkea pois, jos on on paljon puheita omasta tyhmyydestä. Tai sitten on vain kyse heikosta itsetunnosta, jota pitäisi päästä pikaisesti pönkittämään ja etsimään niitä juttuja, jotka ovat pojalle tärkeitä ja missä hän saisi kokea onnistumisen tunnetta.

Ja ainahan voi pelotella luokalle jäämisellä :/

Voimia :hug:
 
Meillä kans tytöllä 12v. koulu on aivan pakkopullaa ja numerot sen mukaisia. On tehty testejä ja todettu lyhytkestoisessa muistissa pientä häikkää. Matikka on vaikein. Aloittaa nyt ensi syksynä yläasteen jolloin siirtyy erityisluokalle, missä annetaan henkilökohtaisempaa avustusta. Hae vaan ajoissa apua. Voi olla masennustakin huonosta koulumenestyksestä.
 
entäs kun seiskaluokkalaisen koenumerot on ihan hyviä (seiskan ja kympin välii, aineesta riipuen) mut muuten on sit vaikka mitä. tuntu niin voimattomalta kun ei usko puhetta ja hommaa ittensä koko ajan naurunalaiseks tms.

Ap..le voimia :hug: aloitas vaikka luokanvalvojan kans puhumisesta tai jonkinlaisesta viestin vaihosta..
 
No meillä meni pojan kanssa niin pitkälle nuo kouluvaikeudet että keskeytti nyt keväällä
koulun.Poikaa on kiusattu koulussa :( käy tällä hetkellä sairaalakoulua ja syö masennus-
lääkkeitä.Seiska luokan joutuu kertaamaan udelleen ensi syksynä,samaan kouluun ei halua
enään mennä.Ahdistaa ja pelottaa jos mikään ei muutu ja kiusataan uudessakin koulussa?
 

Yhteistyössä