Chileläiset viinit ovat parempia monesti juuri siksi, että sielä ei ole samoja ötököitä ja tauteja, mitä Euroopassa täytyy torjua ja ne heikentää viinin makuakin...
Lisäaineilla niitä makuvirheitä yritetään vähentää, mutta kokeilepa jotain tilaviiniä tai luomuviiniä (ei salllita), maku on ihan eri! Mut jokaisen on löydettävä itse sopiva, esim ikinä en olis uskonut, että tyrniviini on aivan ihanaa - ainakin se mitä Pihamaalla tekevät
Tilaviinit on marjoista tehtyjä viinejä, mutta niitä voi tilata Alkoonkinm nykyään. Niissä ei lisäaineita käytetä kuin se mitä etiketissä lukee, sulfiitteja ei pidä ottaa, jos on sulfa-allergia, mut kaliumsorbaatti on mun mielestä aika hyvä lisäaine - esim Bothniaplain käyttää sitä eikä koskaan ole tullut edes pää kipeäksi niistä viineistä. Kaliumferrosyanidia en löytänyt tuolta, mut EU:n säännöissä siitä löytyy asiaa, jos viitsii etsiä.
http://www.alko.fi/fi/C17E7993255DF19AC22572AC00309CFD/$File/Alkoholijuomien_lisa_ja_vierasaineet.pdf