Mulla on lohi pakkasessa jonka viimeinen käyttöpäivä ollu 26.12.2009...uskaltaako tuosta vielä ruokaa laittaa?

  • Viestiketjun aloittaja jona
  • Ensimmäinen viesti
google
Pakastamisoppaiden tiedot kalojen säilymisestä pakasteessa vaihtelevat hyvinkin paljon. Yleensä niissä kerrotaan, että vahärasvaiset kalat, kuten hauki säilyvät pidempään, kuin runsasrasvaiset kalat. Omien kokeumsteni perusteella raakana huolellisesti pakastetut kampelat ja silakat säilyvät kotipakastimessa hyväkuntoisina noin vuoden ajan. Sen sijaan hauessa ja ahvenessa alkaa esiintyä makuvirheitä runsaan puolen vuoden kuluttua. Makuvirheet iskevät yleensä ensimmäisenä kalan vatsaosan lihaan.

http://www.kalapedia.fi/index.php?title=Kalan_pakastaminen
 
r
Alkuperäinen kirjoittaja MillaVanilla:
Alkuperäinen kirjoittaja r:
Käyttäisin ellei näytä tai tuoksu omituiselle. Suositukset on suosituksia, käytännössä umpijäässä oleva tuote ei mene juuri miksikään.
Onhan pakaisteillakin päiväysmekinnät, ja säilykkeilläkin.
Pakkohan niihin on jotain merkintöjä laittaa, lienee ihan lakisääteinen juttu. Käytännössä säilyvät piiiiitkään vielä noiden päiväysten jälkeenkin.
 
Jos on pakastettu heti eikä ole päässyt muhimaan, niin en näkis ongelmaa.

Isä kalastaa paljon, ja vanhemmilla on runsaasti kalaa pakkasessa. Viimeiset edelliskesänä pyydetyt syödään seuraavana keväänä, eli vajaa vuosi pakasteeseen laittamisen jälkeen. Mitään ongelmaa ei ole KOSKAAN ollut, kyseessä siis lohi. Maku ja laatu ollut ihan samanlaista, kalan suhteen ei kyllä jää epäselväksi jos on huonoa.
 

Yhteistyössä