Muita 5v. poikia joilla nyrkit viuhuu

  • Viestiketjun aloittaja nyrkkimiehen äiti
  • Ensimmäinen viesti
nyrkkimiehen äiti
Täällä 5v. poika alkanut lyömään kaveriaan nyrkeillä kerhossa. Kohdistuu nimenomaan tähän yhteen poikaan. Kotona myös pikkusiskoaan meinaa välillä muksia. On havaittavissa muutenki sellaista pomotusta käytöksessä.

Onko muilla kokemusta aiheesta, ja miten olette toimineet että nyrkkien käyttö on loppunut. Kyseiset tilanteet eivät ole olleet mitään riitatilanteita, vaan siinä vaan ohimennen leikin lomassa on poika kaveriaan lyönyt.

Anteeksipyyntöä ja asian selittämistä ainakin varmaan kannattaa painottaa, mutta samaa kokeneiden vinkkejä myös kaipailen.
 
Meillä oli samaa ongelmaa joskin se nyrkkien huitominen tuli provosoituessa, joko lelu vietiin kädestä, joku sanoi "pahasti" yms. Tilanne kärjistyi siihen että puolen vuorokauden aikana oli 3 tappelua, jolloin äidin hiha paloi. Kun aiemmin oltiin puhuttu että ei saa lyödä, se on väärin, tekee kipeää, jos aikuinen tekisi noin, joutuisi poliisin kanssa selvittelyyn, miltä tuntuisi jos itseä lyötäisiin, aina tilanteesta poisto kun lyö ja kasa pienempi rangaistuksia, viimeisimmästä tappelusta annoin vuorokauden huonearestin. Joutui olemaan päivän pois päiväkodista ja istui aamusta iltaa omassa huoneessaan, syömään, juomaan ja pissalle sai poistua ja leikkiä sai siivoja, rauhallisia leikkejä. Ja tylsää oli, etenkin iltapäivän tullen kun pihalta alkoi kuulumaan kavereiden ääniä.

Minulle tuli jossain vaiheessa mieleen että ammuinko kärpästä tykillä mutta pysyttelin tiukkana kuitenkin. Ja siihen loppui nyrkkitappelut. Illalla ennen nukkumaanmenoa juteltiin asiat vielä halki ja selkeästi poika oli miettinyt asioita, seuraava aamu tarhassa oli hiukan tiukka, kyynel meinasi tulla mutta hammasta purren sinne poika jäi ja koitti olla etten vaan huomaisi että vähän hirvittää (tiesi että tarhassa aikuiset iesivät syyn poissaoloon). Nyt vastaavissa tilanteissa polkee jalkaa ja saattaa karjua mutta nyrkit ei enää viuhdo.
 
nyrkkimiehen äiti
Kiitos vastauksestasi. Samoilla linjoilla taidetaan olla.

Noin mekin aikaisemmin aina ollaan puhuttu. Nuo järeämmät keinot kannattaa minustakin ottaa nopeasti käyttöön. Me puhuttiin pojan kanssa asiasta tiukka keskustelu, ja nyt on sovittu, että jos tätä satuttamista vielä tulee, niin sitten ei mennä kerhoon. Ja samaa olen ajatellut, että jos siskoaankin vielä noin vaan ohimennen muksii, niin päiväksi omaan huoneeseen. Minustakaan ei voi tällaisia asioita katsoa läpi sormien, koska sellaisesta käytöksestä tulee pian tapa, josta on vaikea päästä eroon. Ja myös se tosiasia, että muita ihmisiä ei missään tilanteessa saa satuttaa.

Toinen asia on minusta itsepuolustus, jos joku muu koko ajan muksii, mutta minusta siitä voi puhua myöhemmin kun poika hiukan isompi ja ymmärtää eron paremmin. Tai jos sellaista ilmenee. Totuushan on se, että koulussakin saattaa pojat kokeilla toisiaan, että miten kukakin reagoi kun vähän nyrkistä tömäytetään. Silloin on minusta ihan paikallaan osata antaa myös takaisin. Ei joudu sellaiseksi heittopussiksi, jota kaikki saa lyödä, ja joka ei koskaan itse osaa lyödä takaisin.

Mutta kuten jo sanottu, tässä tilanteessa tällainen lyöminen tulee lopettaa saman tien.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.09.2006 klo 09:50 eräs kirjoitti:
Nyrkit ei heilu jos ei ole nähnyt mallia jostain...
Oolrait.. Ja onkos siul sit 5v poju...? Taitaa olla aika yleinen vitsaus tuon ikäisillä poikasilla. mMeillä03/01 syntyny pikkuherra. Äkkipikainen hänkin. Nyrkit heilahtaa varsinki 9v isoveikan suuntaan. Onneks isompi on pitkäpinnainen eikä ala huitoa takas. Mie pistän huitoneen pojan arestipenkille 5minuutiksi ja puhuttelu vasta sitten, varoitusta ei tule koska poika kyl tietää et lyödä ei saa. Tää 5min on liikkuvaiselle pojan naskalille aika kova paikka. Mut 5v:t on muuten aivan hurmaavia, halit on tulisia ja pusut märkiä ;) <br><br>
 
nyrkkimiehen äiti
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.09.2006 klo 09:50 eräs kirjoitti:
Nyrkit ei heilu jos ei ole nähnyt mallia jostain...
Malli luultavasti tullut kerhosta isommilta, erittäin vaikeaa estää kaikkea näkemästä. Kotona ei nyrkit viuhu kellään muulla koskaan, jos sitä meinasit... Ja mitään väkivaltavideoita ei meillä katsella. Tää 5v. meidän vanhin, pikkukakkosta ja Nalle Puhia kyllä katselee, muuten telkkari lasten hereillä ollessa aina kiinni.

 
niinpäjooooo
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.09.2006 klo 11:31 nyrkkimiehen äiti kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.09.2006 klo 09:50 eräs kirjoitti:
Nyrkit ei heilu jos ei ole nähnyt mallia jostain...
Joo. Ja jos lapsille annetaan valta valita, millä leluilla ne leikkisi, eikä ohjattaisi poikia autoihin ja tyttöjä hoivaleikkeihin, eikö vaan? Että sekä pojalle että tytölle olisi tarjolla molempia vaihtoehtoja ns. perinteisiä tyttöjen leluja ns. perinteisiä poikien leluja.
Ja mikä on lopputulos?
Tyttö alkaa laittaa ruokaa nallukkanöllykälle, hoivaa.
Poika ottaa auton ja alkaa pöristä ja päristä.

5 v pojat alkaa olla niitä uhoajia. Tytöt alkaa kikatella ja hienostella korujen ja pinnien kanssa.
Se vaan menee niin ja niin sen kuuluukin mennä,

mutta ap.n aiheeseen, on hvyä että siihen fyysiseen muksimiseen puututaan, muuten karkaa mopo käsistä.

 
täällä meillä on pihapiirissä usiampikin 5v poika, jolla nyrkki viuhuu. Omalla pojallamme siinä missä muillakin, toisin oman pojan nyrkki viuhahtaa aina äitiä tai 3v pikkuveljeä vastaan. :headwall: Osalla pihan muista pojista se on sit heilahtanu myös tota meän 3v poikaa vastaan. :/ Jotensakki on kuitenkin eri asia, jos velipojat nahistelee, kuin että "vieraat" lapset tulee huitomaan ja vielä tuota pienempää. Samoin meillä toi 3v osaa lyödä, ehkä herkemmin kuin tuo 5v, "lyöny" hyvin pienestä asti=aina tulistuessaan/ärsytettynä huitasee, mutta hänkin vain sit tuota isoveljeään. Jotenki ovat kuitenki ymmärtäneet sen, että kun ei saa lyödä, ni eivät ainakaa vieraita muksi.

Muutoin sit keskenään noi 5v pojat tuos pihas "taistelee" päivittäin niitä poikien taisteluleikkejä. Välistä se menee niin rajuksi, et millon kukaki ottaa liian tosissaan ja sillon siihen joutuu aina puuttuun aikuisempi. Joskus sattuu vahinkoja, millon kellekki, niin, et taistelun lomassa saa toisen itkeen, mut niistä on vielä selvitty puhumalla ja anteeksi pyytämällä.

Mut siis paljosta voi sanoa, et minkäs sille oikeesti tekee, et pojat on poikia ja leikit liiankin rajuja välillä. Enkä tarkoita sitä, et sais lyödä sen varjolla, vaan sitä juuri, että kyllä se on geeneissä tms. toi huitominen, ei siihen välttis esimerkkiä tarvita.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.09.2006 klo 09:50 eräs kirjoitti:
Nyrkit ei heilu jos ei ole nähnyt mallia jostain...
Tätä en kyllä allekirjoittais. Itsekin aikaisemmin vuosia sitten (silloin lapsettomana ihmisenä) ihmettelin aina kummipojan ja siskon pojan rajuja leikkejä joissa "melskataan" ja miekkaillaan. Miekat heilui pikku-ukolla ja ulkona vaikkapa kepistä tuli se miekka. No siinä sitten ihmettelin asiaa. No nyt on itsellä poika (2 v 9 kk) ja jopas jotakin. Miekka leikit on tulleet hänelläkin kuvioihin mukaan (ja varmasti ei meillä ole kotona miekkailtu...). Hän kerää ulkona keppejä ja hosuu niillä eli miekkailee näkymätöntä vastaan. Näyttäisi vaan miekkailut yms. tulevan pikku-miehille jostakin, mistä sitten, en tiedä ja tietääkö kukaan. Nämä ovat niitä poikien taisteluleikkejä joita suurin osa pojista varmaan leikkii jossain vaiheessa. Toki nyrkkien heilutteluun on syytä puuttua pikaisesti mutta ei se sitä kerro, että kotoa mallia otettaisiin....
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.09.2006 klo 12:53 Weatherwax kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.09.2006 klo 09:50 eräs kirjoitti:
Nyrkit ei heilu jos ei ole nähnyt mallia jostain...
Jjjoo, tosi ammattilainen taas asialla.
Erikoiselta "lausunto" tosiaan vaikuttaa. Nyrkkien ja keppien heiluminen ei ole vain poikien touhua. Meilläkin 4.v tyttö osaa nuo miekkailu leikit.
 
jep,sanoisinpa samoin :LOL: meidän 3 v ja naapurin 8 v heiluttelevat keppejä ja sisar 5 v hakee kepin myös ja hauskaa on. Vahtimista on, etteivät silmään sohaise..kuuluu varsinkin poikien leikkeihin samoin tyttöjen. Leikit sitä mukaan mitä muutkin :) Nyrkit onkin jo eri asia ja puuttua kannattaa välittömästi todellakin. :headwall: kokeilevat lapset kaikkea ja aikuiset sitten ohjaavat mikä on ok. Ts :headwall tsemppiä kaikille :)
 
mielenkiinnolla olen seurannut keskusteluanne.
Miellä 3,5 , 5 ja 6v. pojat.. kuusivuotias on meillä se kaikista pahin riitapukari. meillä nyrkit heiluu ja todella usein!! pienemmät veljet on se yleisin kohde, tarhassa on kuin pieni "enkeli" (ei ole lyönyt, töninyt on pari kertaa jos joku on sanonut tai tehnyt jotain ja mököttää/karjuu), mikähän sit et kotona tulee tälläinen kauhea reagtio pienimpäänkin asiaan?? tänään viimeksi kun keskimmäinen ei auttanut majan rakennuksessa. meillä on puhutteluja joka ikinen kerta kun tälläista sattuu, nurkka ja aresti paukkuu toisesta kerrasta. voi kuulostaa aika kovalle mutta tän kanssa on jo tapeltu vuoden verran ja silti poika on niin kova päinen että opetukset ja käskyt menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. neuvolasta ja perheneuvolastaki kyselin asiaa.. ja siellä ehdotettiin tätä sylihoitoa ja että pojalle pitää selittää koko ajan miksi näin ei saa tehdä ja mitä siitä seuraa. hyviä konstejahan noi on ja on kokeiltu mutta ei yksin ne meilä enää riitä.. eskari ja koulu varmaan tai ainakin niin toivon auttaa ja helpottaa asiaa. :)
Meillä ei pojat saa pelata konella kuin tunti per päivä (tosin ei niitä hirveästi ole kiinnostanutkaan) ja nekin pelit on eskripelejä (nallepuh- ja kani-pelit), tappelu-ohjelmia ei meillä katsota mutta totta se on että lapset oppii toisilta. meidän pojan tarhassa on pari lasta jotka tappelee nyrkein ja sieltä siis oppi kaiketi tullut. Ei minulla muuten olisi hätää mutta kun meidän pienemmät pojat alkaa ottaa mallia.. olisi aivan mahtavaa jos saisi kitkettyä tämä pahan tavan pois perheestä eikä sama rumba jatku sitten kaikkien lasten kohdalla.. :/
 

Yhteistyössä