muistipelit ja palapelit

En tiiä mille osastolle tämä kuuluu... Kuuluisko siis enemmänkin tuonen leikki-ikäisiin. Mutta minun lapseni just ja just vielä kuuluu 1-2-vuotiaisiin. Niin, minkä ikäisenä lapsillanne alkoi kiinnostaa muistipelit ja palapelit? Nuppipalapelit varmaan alle kaks vee mutta entäs muut? Ja minkälaisilla peleillä he aloittelivat?
 
Pyrystiina harmaana
Meidän esikoinen kiinnostui vasta reilu 2,5v. Oppi kyllä nopeasti sitten tekemään niitä 16-20 palan palapelejä. Ainakin oman ystäväpiirin kokemusten perusteella näissä on tosi isoa eroja niinkuin monissa muissakin "taidoissa".
 
Pyrystiina jatkaa
Niin ja ensin meillä oli niitä nuppipalapelejä. Sitten semmoinen muistipeli, jossa kaksi palaa piti yhdistää. Sitten oli 5 palan palapelejä, joista siirryimme suoraan yli 16 palan peleihin.
 
Nuppipalapelejä on meilläkin tehty ehkä n. puoltoistavuotiaasta. Nyt tyttö on 2v4kk ja hän tekee mielellään 15:sta palan palapelejä. Muistipelejä ei meillä vielä olekaan ja voi olla ettei keskittymiskyky riittäisi semmoisen pelaamiseen.
 
iltis
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.01.2007 klo 13:36 Pyrystiina jatkaa kirjoitti:
Niin ja ensin meillä oli niitä nuppipalapelejä. Sitten semmoinen muistipeli, jossa kaksi palaa piti yhdistää. Sitten oli 5 palan palapelejä, joista siirryimme suoraan yli 16 palan peleihin.
Meillä on kanssa tommonen muistipeli. Alta 2-vuotiaana aloitettiin kokeilemaan ja kas kummaa. Hyvin sujui. Tosin yhden kierroksen vaan jaksaa pelata eikä aina oikein malta odottaa omaa vuoroa, mutta muistaa jo melko hyvin.

Toinen jo pienillä toimiva peli on se kuvalotto. Pelaajat ottavat vuorotellen kortteja ja katsovat sopiiko omaan pelialustaan.


Palapeleistä 20-palaisetkin sujuvat jo hyvin. On tietysti oppinut jo ulkoa nuo, mutta menee sellainenkin missä epäsymmetriset palaset. Ikää nyt tasa 2v.
 
Meillä typy sai 1-vuotiaana nuppipalapelin ja siitä lähtien on niitä sovitellut paikoilleen. Alle 2 vuotiaana teki 12-palan palapeliä ja nyt 2,3 vuotiaana tekee 35 palan pelejä ja ihan ihmetyttää miten äkkiä oppii tekemään uusiakin pelejä. Muistipelejä ei hirveästi olla vielä pelattu, siinä mättää just se oman vuoron odotus...
 

Yhteistyössä