Muisti pätkii

Alottelen pikapuoliin 5kk ikäiselle nöpölleni kiinteitä,mutta mutta enpä enää esikon jäljiltä muistakaan miten niitä uskaltaa antaa.

Eli siis aloitetaan yhdellä maulla,pottu tai porkkana on ain neuvolan suositus,sitä annetaan n.viikko.Sitten uusi maku,mutta laitetaanko edellisen maun sekaan vai yksinään vai kuinka??

Milloin uskaltaa antaa ihan yhden aterian soseina,siis tämähän on ihan maha kohtaista mutta noin arviolta. Joko sitten kun viikon antanut sitä pottua niin seuraavalla viikolla voisi ajattella korvaavansa yhden maito aterian sillä,tai antaa niin paljon kuin laps vaan syö?

Mites sitten sen lihan laita,samalla tavalla totutellaan?

Juu on sitä pää päässyt hapertumaan kun ei perus asioita muista =)
Syksyt kaikille!
 
Itsellä kohta 7 kk:n ikäinen ja soseet aloitin myös siinä viiden kuukauden paikkeilla. Aloitin "lounaan" porkkanasoseella, yritin ensin perunaa, mutta vesseli ei siitä yksinään välittänyt. Malttamattomana lisäsin parin päivän välein uuden maun (kukka-, parsakaali, peruna, bataatti ja maissi) ja hyvin maistui eikä meillä mahanpuruja valiteltu.

Parin viikon kuluttua maistateltiin jo sitten hedelmäsoseita päivällisaikaan, niitä annoin sitten vaihdellen eri makuja liiemmin totuttelematta. Kuuden kuukauden iässä aloitin aamupuuron (vaihdellen kaikkia hitutaleita) kera hedelmä-, marjasoseen. Kohta sitten perään iltapuuro yöunia pidentämään. Vellejä en ajatellu antaa ollenkaan, lusikkaruuassa pysytään, jos vaikka tissimaito sitten maistuisi pidempään...

Määrästä... ensin 3-4 reilua pikkulusikallista, muutaman päivän päästä jo luotin siihen että vauva osaa itse näyttää milloin piisaa. Eli aika nopeasti söi puolikkaita purkkeja ja kohta jo koko purkin.

Lihan lisäsin kasvissoseen sekaan varmaan jo viikon kuluttua puuron aloituksesta. Naudanlihasta tuli vatsa kipeäksi parin tunnin kuluttua syömisestä ja sitä ei meillä vieläkään syödä. Mutta broilerin jauheliha, possu ja lohi maistuvat. Ja kun laittaa hieman makeaa kasvista (porkkana, maissi, bataatti) sekaan niin aina vaan parempi.

:wave:
 
..laitoin alusta lähtien noihin kasvis- ja lihasosesuokiin, kun itse teen nämä ruuat. Neuvolasta sanoivat, että pari teelusikallista/pv. Tavallista rypsiöljyä käytän, vesseli kakoi ja yökki kun kerran kokeilin kylmäpuristettua öljyä, liekö maku ollut vahva? Alussa tietenkin vähemmän suhteutettuna annoksiin. Muffinivuokalevyllä pakastin soseet, kun määrät olivat pienempiä. Nyt kun on kertynyt noita hedelmäsosepurkkeja niin pakastan kuukauden ruuat niihin ja makuja teen 4-5 erilaista kerralla. Oiskin taas aika tehdä annokset...
Kahdeksan kuun iässä varmaan siirrytään sitten viiteen "ateriaan".
 

Yhteistyössä