Muiden 1-vuotiaat jotka nukkuu useammat kuin yhdet päikkärit?

Meillä siis tyttö 1v 1kk ja meillä nukutaan edelleen kahdet päikyt..tuntuu vaan, että kaikkien muiden samanikäiset lapset nukkuu kerran pävässä: / mietin, että onko muita samanlaisia lapsia kuin meillä?Missä vaiheessa muilla on siirrytty yksiin päiväuniin?

Meillä tyttö herää 6:30-9:00 välillä..siitä n.2,5-3h ni käydään ekoille päikyille jotka siis ½h-1h pituudeltaan..sit ollaan n.4-4½h hereillä ja taas nukkumaan ½h-2h sitten ollaa hereillä se 5h ja yöunille..yöunillekki käydään 19:30-22:00 välisenä aikana..riippuen monelta on aamulla herätty ja miten pitkii päikkjä on päivän aikaan koisattu.

Ollaan koitettu valvottaa tyttöö ja nukuttaa vaan yksille päikyille mut siitä ei oo tullu muuta ku itkua ja pahaa mieltä..meillä siis nukutaan 2 unet=)..ei tää sikälis oo ongelma, mutta välillä tuntuu, että olis helpompaa jos tyttö nukkus vaan yhet unet..
 
Meilläkin on 1v 1kk ikäinen tyttö ja hänellä tuntuu olevan sellainen aika, ettei oikein tiedä riittäisikö yhdet vai kahdet päiväunet. Toisina päivinä nukkuu yhdet jopa kolmen tunnin unet ja joskus sitten kahdet tunnin mittaiset unet.
Oon huomannut, että iltalla nukahtaminen on paljon helpompaa niinä päivinä, kun on nukuttu vain yhdet päiväunet. Joten sitä odotellessa, että ne yhdet unet alkais riittämään:whistle:
 
Meillä tyttö on 1 v 2 kk ja kaksilla päikkäreillä mennään useimmat päivät. Ei muuten mitään ongelmaa, mutta nyt ois muutama viikko aikaa opetella yksillä päikkäreillä menoa, kun päivähoitoon lähtö lähestyy.
 
Meillä 1v nukkuu joskus jopa kolmet päikyt! Yleensä kuitenkin yhdet 2-3h kestoiset, mutta toisina päivinä aikaisin aamulla 0,5h ja vielä n klo 16 toiset lyhyet. Nukkumaan mennään silti aina 20-20.30.
 
Meillä (poika kohta 1v1kk) ollaan nyt ehkä siirtymässä yksiin päikkyihin,tähän asti on nukkunu 2-3,kestoltaan yht n2h. Yöunet on ollu pituudeltaan n 9-10 tuntia,mutta nyt sekin näyttäis muuttuvan kun viimesen viikon aikana on 2 yönä nukkunu n 11½h! Jei! Heräilee öisin kyllä muutaman kerran,mutta todella harvoin on muutamaa minuuttia pidempään hereillä kerralla..

Mä en ole aiemmin yrittäny siirtää pojan päikkyrytmiä,mutta nyt olen alottanu tekeen niin että jos herää alle tunnin unien jälkeen niin yritän nukuttaa uudelleen. Näyttäis toimivan..

Kuulostaa musta oudolle toi miten eri aikoihin teiän tyttö herää/menee nukkumaan. Meillä herätään yleensä n 7-8 välillä ja yöunille ollaan tähän mennessä laitettu silleen että päivän vika valveillaolo kestää ihan max 5h. Muuten on yliväsyny ja sekä nukahtaa että nukkuu huonommin. Nyt jos siirtyy yksiin uniin (eli herää päikyiltä viim klo 15),niin varmaan saa ton yöunille menonkin aikasemmaks..

Suosittelisin että pyrit laittaa nukkumaan aina mahdollisimman samaan aikaan,toki lapsen vireystila huomioiden.
 
Meillä taidettiin siirtyä kokonaan yksiin päikkäreihin siinä 1v2kk. Vuoden iässä alkoi olla päivästä riippuen, että tarvi kahdet tai pärjäs yksillä.

*muoks* Ja koittakaa saada se ilta tehtyä samaan aikaan, niin ehkä se siitä sitten aamuherääminenkin tasoittuisi. Meillä kyllä herää edelleen klo 5-8 välillä. Mutta kummasti jaksaa silti aina lähes tuonne 11.30 päiväuniaikaan. Mutta joskus laitan nukkumaan jo 10.30 ja pärjää niillä sitten iltaan. Nukahtaa aina klo 20 aikaan, vaikka aamu olisi mikä. Ja aamupäivästä tarvii usein enempi touhua, että jaksaa olla hereillä. Tai ei nyt enään, mutta sillon 1v1kk jos oltiin kotipihassa vaan kahdestaan leikkimässä niin ei jaksanut leikkiä niin pitkään kuin esim. kaverin pihassa tai perhekahvilassa. Niillä sai aina välillä "venytettyä" sitä päikkäreille menoa.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä tyttö kohta 1v1kk ja ollaan ilmeisesti siirtymässä yksiin päiväuniin. Piktään meni niin, että hän heräsi aamulla klo 6 ja sitten ekat unetkin nukuttiin jo siinä klo 9 aikaan. Tokat sitten ip:llä. Nyt sitten on alkanut heräämään siinä klo 7-8 ja ekat unet puolen päivän kieppeillä. Nukkuu noin 2h. Ihan sillä ei sitten jaksa valvoa iltaan, vaan olen nyt siirtymävaiheessa antanut nukkua ihan pienen siivun n. puoli tuntia illalla, vaikka se onkin päinvastoi kaikkia "ohjeita". Meillä ei ole vaikuttanut kuitenkaan nukkumaanmenoon tai yönukkumiseen.
Nukkumaan mennään klo 19.30-20 ja nukutaan paljon paremmin nyt, kun ei ole kuin nuo yhdet pitemmät unet.
 

Yhteistyössä