Montako munkkia teit ja arviolta montako jäljellä?

  • Viestiketjun aloittaja kokki kakkonen
  • Ensimmäinen viesti
kokki kakkonen
Mä tein 60 ja vielä tuossa kolme näyttää olevan jäljellä. Omat lapset ja naapurien lapset syöneet sunnuntaista lähtien niitä. Minäkin söin ehkä viisi. Ihan normaalipainoisia ollaan.
 
"vieras"
Eilen paistoin n 100 (en laskenut) . Niistä meni joku 30-40 pakastimeen ilman sokeria. Mies toi vielä 50 munkkia myyjäisistä eilen. TUolla varmaan se reilu 20 vielä jäljellä. Lapset kyllä syöneet urakalla ja eilen kävi naapurinkin lapset pariin kertaan.
 
minä,
n. 120 kpl

2 litraa kädenlämpöistä vettä
400 g hienoa sokeria
400 g leivontamargariinia
50-60 g suolaa
4 kananmunaa
200 g hiivaa
n. 4 kg vehnäjauhoja

2 litraa kasviöljyä paistamiseen

Näin munkit valmistaa 75 vuotias Sotilaskoti:

Lämpimään veteen sekoitetaan sokeri, suola, munat ja hiiva. Vehnäjauhoja lisätään vähitellen. Vaivaa pehmennetty tai sulatettu margariini taikinaan. Alusta taikina kimmoisaksi niin, että se irtoaa käsistä ja astian reunoista. Nostata taikina.
Pyörittele kohonnut taikina munkeiksi jauhotetulla pöydällä. Anna munkkien kohota. Jos kohotat liikaa, ne menevät paistettaessa kuopalle.
Kuumenna kasviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Ota koepalaksi pala valkoista leipää. Öljy on sopivan kuumaa kun pieni leipäpala ruskistuu kauniiksi. Liian kuumaa öljy alkaa savuta.
Upota öljyyn 3-4 munkkia kerrallaan. Kun niiden alapuoli on ruskea, käännä niitä reikäkauhalla. Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan ja kierittele niitä
 

Yhteistyössä