Monitumaiset alkiot.

Heippa.

Onkos muilla tullut monitumaisia alkioita ivf:ssä. meillä ekassa ivf tuli 4 kpl. 12 alkiosta. Ja nyt toisessa ivf 8 alkiosta 6 oli taas monitumaisia.
Onkohan meidän ongelma tuo? Onko muilla kokemuksia. Aina niitä kuulema vähän tulee. Pelottaa aloittaa kolmas ivf onko taas huonompi tulos.

Selittämätön lapsettomuus meillä.

Kertokaa kokemuksia.
 
Moi!

Meillä kanssa monitumasuus ongelmana.. Mutta icsi hoidolla se vältätetää. Seuraava hoito meillä tehdään kokonaan icsi hoidolla. Suosittelen sitä, se sai meidän kohdalla viime kerralla 2 hyvää alkiota, kun tehtii puolet ivf ja puolet icsi hoidoilla ivf:n kaikki oli monitumasia. Harmi vaan kun kumpikaan ei lähteny sittä jatkamaa elämää kohdussa siirtojen jälkee, siirrettiin eri aikaa.

Lääkäri meille viimeksi selitti sitä mistä se johtuu, kuulemma meiltä molemmilta (miehen kanssaa) tulee liikaa samoja kromosomeja ja sit ne niin sanotusti sotii keskenää ja muuttuu monitumasiks, jotenkin noin se selitti.

Toivottavasti tästä olisi vähän apuja sulle.
Mukavaa kesää ja tsemppiä!

HH09
 
Moikka,

Meillä oli kahdessa ensimmäisessä IVF-hoidossa monitumaisia kaikki alkiot (taustalla molemmissa myös hyper-uhka, joka ei toteutunut onneksi). Siksi kolmanteen vaihdettiin Puregonin tilalle Menopur, joka kuulemma joillain toimii paremmin. Silloin soluja ja alkioita tuli vähemmän, mutta kaikki kolme alkiota oli normaalia (kaksi jäi pakkaseen) ja kävikin niin, että yhden alkion tuoresiirrosta odotetaan nyt identtisiä kaksosia rv 18+6. Eli meille ei edes lähdetty jostain syystä ICSI:tä yrittämään, vaan lääkkeen vaihdos auttoi.

Varattiin kahden IVF:n jälkeen klinikalle ns. "suunnitteluaika", jolloin päästiin kysymään asioita ja keskustelemaan hoidoista ja sen jatkosta. Me ajateltiin silloin miehen kanssa, että jos ei kolmanteen ehdoteta mitään muutosta hoitoihin, oltaisiin jätetty hoidot kahteen IVF:ään, mutta koska ehdottivat lääkkeen vaihtoa, niin ajateltiin, että yritetään tämä kolmas vielä. Hoidoissa oltiin Naistenklinikalla.

Toivottavasti teillä kolmas IVF tuo kaivatun tuloksen! =)



 
Kiitoksia kokemuksista. Nämä tuovat minullekkin vielä toivoa. Pitäisiköhän puhua lääkärille että kokeiltais puolet icsi ja puolet ivf hoidolla. Ja lääkkeen vaihdos ainakin ja pitempi viljely.

Kertokaa kokemuksia ja ajatuksia monitumaisista...
 
Mua kiinnostaisi kuulla kokemuksia monitumasista alkioista, joten nostelen tätä vanhaa ketjua.

Meillä saatiin 4. ja 5. ICSI hoidosta 10-15 alkiota ja siirtoon asti selvisi kuitenkin vaan 1-2 alkiota. Loput muuttuivat monitumaisiksi yhdessä yössä. Lääkäri sanoi, että näin suuri monitumaisten määrä on poikkeuksellista, eikä sitä varmana tiedetä mistä johtuu. Itse olisin ihan valmis jo lahjamunasoluihin, mutta lääkäri vielä empi asian kanssa. Onko kenellekkään muulle käynnyt näin? Onko hoitoja jatkettu omilla soluilla vai onko siirrytty lahjamunasoluihin?
 
MestariMuumi meillä tuo ongelma on/ on ollut.
1.IVF ~15 munasolua joista vain 1 hyvä tuoresiirrossa, muissa ongelmana monitumaisuutta, hitautta tms. ongelmia. Aloin sitten 1. ja 2. hoidon välillä popsimaan foolihappoa ja 2. ja 3. hoito tehtiin menopurilla (eka siis puregonilla). Noissa hoidoissa monitumaisuus poistui, mutta edelleen munasolut huonoja ja katoa käy 2-3 päivän aikana suuresti: 2.IVF ~20 munasolua vain 1 hyvä tuoresiirrossa ja rupunen 1 mukana, 3.IVF ~20 munasolua joista 1 tuoresiirrossa ja 2*PAS hieman huonommilla alkioilla. 4.IVF tehtiin taas puregonilla, tosin kaava vaihtui pitkästä lyhyeen, saatiin 2 ihan hyvää (ei top) blastoa, mutta nega. Nyt 5.IVF menossa ja stimuloidaan sekä puregonilla että menopurilla, taustalla myös 3kk DHEAa, eli saas nähdä miten käy! Seuraavaksi vuorossa sitten lahjamunasolut, joka on myös lääkärin suositus kun näissä omissa on koko ajan jotain vikaa!
Eli hyvin samaa vikaa täällä löytyy.
 

Yhteistyössä