Monikulttuurinen veitsisattumus Nizzassa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
https://www.verkkouutiset.fi/tutkija-ranskan-iskuista-tata-ei-voi-sosiaalisilla-uudistuksilla-korjata/#0587f9e7
"Terrorismiasiantuntija, maanpuolustuskorkeakoulun dosentti Antti Parosen mukaan Ranskan tapahtumien yhteisenä nimittäjänä näyttäisi olevan Ranska ja maan poliittisen johdon peräänkuuluttama linja sananvapauden suhteen. – Toki tähän implisiittiseen tulkintaan on tässä vaiheessa vaikea hakea veden pitävää todistusta. On kuitenkin huomattava, että viime päivien valtioidenkin väliseksi yltäneessä sanailussa on kyse muustakin kuin valtakuntien intresseistä, Paronen arvioi Twitter-ketjussaan. Hänen mukaansa kyse on myös uskonnollisesta, kulttuurisesta, ja poliittisestakin identiteetistä. – Kun konflikti menee tälle tasolle on luonnollisesti kyse sovittamattomasta vastakkainasettelun tilasta, jota ei voi sosiaalisilla uudistuksilla tai esimerkiksi pelkällä rahalla korjata."
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Minkä ihmeen takia nää tulevat Eurooppaan, jos he vihaavat meitä???
Pysyisivät omiensa keskuudessa, maissa missä tuota kulttuuria arvostetaan.
Heitä houkutellaan rahalla. Useiden eurooppalaisten maiden (esim. Suomen) työttömyyskorvaukset ja sosiaaliturva ylittää selvästi lähtömaiden palkkatason. Turvapaikanhakijat eivät siis yleensä halua sananvapautta, naisten oikeuksia, demokratiaa tai uskonnonvapautta. He haluavat pitää entiset (islamilaiset) tapansa ja arvonsa, mutta eurooppalaisen (ja eurooppalaisten maksaman) sosiaaliturvan.
 
Taustalla on varmaan Muhammed-pilapiirrokset ja tapettu opettaja. Joko VIHDOINKIN suvaitsevaisille alkaisi valjeta, millainen uskonto islam on. Se ei ole rauhan uskonto, vaan poliittinen, väkivaltainen ideologia, joka ei salli muita mielipiteitä. Muslimimaat eivät ole tuominneet opettajan murhaa, sen sijaan Ranskaa boikotoimaan, koska se ajaa sananvapautta ja tuomitsee opettajan murhan.

Olen pyytänyt palstasuvakkia selittämään, että mites nyt näin?
 
Egyptin presidentin kannanotto:

"Egyptin presidentti Abdel-Fattah al-Sisi totesi keskiviikkona, että ilmaisunvapaudelle pitää tulla loppu, jos se loukkaa 1,5 miljardia ihmistä. Luvulla presidentti viittasin islamin kannattajiin."

 
vierailija
Egyptin presidentin kannanotto:

"Egyptin presidentti Abdel-Fattah al-Sisi totesi keskiviikkona, että ilmaisunvapaudelle pitää tulla loppu, jos se loukkaa 1,5 miljardia ihmistä. Luvulla presidentti viittasin islamin kannattajiin."
Suomessa laajat kansalaispiirit jakavat presidentti al-Sisin näkemykset. Meitä muistutetaan toistuvasti siitä, että sananvapauden lisäksi on sananvastuu eikä loukkaaminen kuulu sananvapauteen.
 
  • Tykkää
Reactions: Palstapesu
Suomessa laajat kansalaispiirit jakavat presidentti al-Sisin näkemykset. Meitä muistutetaan toistuvasti siitä, että sananvapauden lisäksi on sananvastuu eikä loukkaaminen kuulu sananvapauteen.
Niin, tämä on järkyttävää. Sananvapauteen kuuluu oikeus sanoa sellaisia asioita, jotka voivat loukata. Jotenkin hassua, että konservatiivien pitää nykyään puolustaa demokratian periaatteita.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
vierailija
IS:

"Poliisi pidätti veitsellä aseistautuneen miehen Lyonissa – oli nousemassa raitiovaunuun
Ranskassa poliisi on pidättänyt veitsellä aseistautuneen afganistanilaismiehen Lyonissa. Mies otettiin kiinni, kun hän oli nousemassa raitiovaunuun.


STT–AFP

16:18 | Päivitetty 16:18

Parikymppinen mies oli pukeutunut perinteiseen afganistanilaiseen asuun ja oli jo entuudestaan Ranskan tiedustelupalvelun tarkkailulistalla, kertoivat viranomaislähteet."
 
vierailija
"Suvaitsevaisuus (myös suvaitsevuus) on Unescon määritelmän[1] mukaan:

»meidän maailmamme kulttuurien, meidän ilmaisutapojemme ja inhimillisten elämänmuotojen rikkaan moninaisuuden kunnioittamista, hyväksymistä ja arvostamista. - - - Ihmisoikeuksien kunnioittamisen periaatteen mukaisesti suvaitsevaisuuden osoittaminen ei merkitse yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden sietämistä eikä omasta vakaumuksesta luopumista eikä sen heikentämistä. Se merkitsee, että ihminen saa vapaasti pitää kiinni vakaumuksestaan ja hyväksyy sen, että toiset pitävät kiinni omastaan. Se merkitsee sen tosiasian hyväksymistä, että ihmisillä, jotka ovat luonnostaan erilaisia ulkomuotonsa, asemansa, puhetapansa, käyttäytymismuotojensa ja arvojensa puolesta, on oikeus elää rauhassa ja olla sellaisia kuin ovat. Se merkitsee myös, ettei kukaan saa väkisin tyrkyttää näkemyksiään toisille. »
( Unescon yleiskokouksen 16.11.1995 hyväksymä Suvaitsevaisuuden periaatteiden julistus)"

Miten niinkun toimii käytännössä? Meidän on suvaittava tätä suvaitsematonta Baal-kulttia ja luopua omista arvoistamme?

Toisaalta...

"Suvaitsevaisuusparadoksi toteaa, että jos yhteiskunta on rajoittamattoman suvaitsevainen, sen mahdollisuus suvaitsevaisuuteen tuhoutuu suvaitsemattomien ottaessa vallan.

Karl Popper määritteli paradoksin vuonna 1945 teoksessaan Avoin yhteiskunta ja sen viholliset (osa 1)[1]:

”Vähemmän hyvin tunnettu on suvaitsevaisuusparadoksi: rajoittamattoman toleranssin pitää johtaa toleranssin katoamiseen. Jos me laajennamme rajoittamatonta toleranssia myös niihin, jotka ovat suvaitsemattomia, jos me emme ole valmiina puolustamaan suvaitsevaista yhteiskuntaa suvaitsemattomien hyökkäystä kohtaan, niin silloin suvaitseva tulee tuhotuksi ja suvaitsevaisuus tämän mukana.”

Popperin johtopäätöksen mukaan olemme oikeutettuja kieltäytymään suvaitsemasta suvaitsemattomuutta: ”Meidän pitäisi siksi vaatia, suvaitsevaisuuden nimissä, oikeutta olla suvaitsematta suvaitsemattomuutta.”"

Juuri näinhän uhkaa euroopassa käydä kun islamia suvaitaan. Eikö vaan voitaisi todeta että islamia ei tarvitse suvaita? Suuri joukko euroopan ongelmista katoaisi kuin kertaiskusta, eikä kansatkaan olisi niin kahtiajakautuneita.
 
vierailija
Näitä yksittäiskeppostelusattumuksia riittää yhdelle päivälle.


 

Yhteistyössä