MITENKÄ MAITOALLERGIAA TUTKITAAN?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Eli teidän muiden kokemuksia kyselisin. Mitenkä vauvojen maitoallergiaa tutkitaan? Meillä vauva kohta 2 kk ja suolistoperäistä maitoallergiaa epäillään. Käytössä ollut aiemmin NAN-korvike ja nyt kokeilemme apteekin korviketta. Mitenkähän nopeasti pitäisi alkaa mahdolliset vaikutukset näkyä? Mitenkä varsinainen maitoallergia oikein todetaan? Lääkäri sanoi vaan että verikokeet eivät ole oikein luotettavia...
 
Meillä lääkäri antoi reseptin peptidi-tutteliin ja sanoi että soita 2vko päästä miltä näyttää.
Soitin 2pvä päästä ja sanoin että erittäin hyvältä :D sitten kokeiltiin uudestaan parin vko päästä NANia ja huuto alkoi uudestaan parin päivän sisällä.
Meillä ei virallista diagnoosia maitoallergista tehty,tai se oli yliherkkyys se diagnoosi joten kela ei korvannut mitään! :/
 
vieras
meillä alko epäily pojan ollessa 2kk,silloin ei vielä tehty mitään.. 6kk iässä tehtiin prick-ihopisto testit ja maidoksi vaihdettiin apteekin nutrisoija. ei vaikutusta, kokeiltiin toista maitoa almiron pepti. ei vieläkään vaikutusta, siirryttiin neocateen. maitoaltistus oli tarkoitus tehdä tämän maitokuurin jälkeen antamalla vauvalle tilkka tavallista maitoa,katsotaa tuleeko reaktiota,jos ei annosta vähän lisätään..
Mutta meillä lähinnä oli iho-oireina,ei suolisto ongelmia,joten en tiedä onko siinä eri juttu..
ja meillä ei sitten maitoallergaa ollut..
 
vieras
Suolistoperäinen maitoallergia ei näy verikokeissa tai pric-testeissä. Tähystäminen on ainoa oikea tapa todeta ko. allergia. Meillä neidillä tämä todettiin kun hän oli liki 3 vuoden, nyt 9 vuotiaana on alettu antamaan maitoproteinia, eka siedätys 5 vuoden iässä ei vielä onnistunut, mutta nyt näyttäisi hyvältä. Tosin eihän se lehmänmaito enää maistu, mutta juusto kelpaa - niin ja jäätelö tietty.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Tyssy, mitenkä nopeasti teillä alkoivat oireet parantua? Mitä suolisto-oireita teidän vauvallanne oli?
En enää muista miten nopeasti ihottumat paranivat, muuutamassa päivässä ehkä. Suolisto-oireina oli monet kakat päivässä, oikeastaan joka vaipanvaihtokerta sekä runsas pulauttelu. Kovin itkuisiakin meidän lapset olivat iltaisn, mutta luulin sen olevan koliikkia, mutta ehkä se kuitenkin johtui allergioista.
 

Yhteistyössä