Miten yhteensovitetaan tutin käyttö ja unikoulu?

Tuntuu, että pää räjähtää näiden rikkonaisten öiden takia :headwall: Meillä kohta puolivuotias ja ongelmana on jatkuva öinen huuto kun poika pudottaa tai usein jopa tahallaan ottaa tutin pois suustaan. Sitä sitten laitan yöllä hänen suuhunsa jopa 15-30 minuutin välein. Nyt saisi tämä homma loppua kokonaan tai sitten minä lopun |O

Poikaa käytin viikko sitten ihan lääkärissä katsotuttamassa korvat ettei siellä ole syytä huutoihin, mutta terveet on.

Kysymys siis kuuluu: että kun aloitamme tämän tassuttelu unikoulun niin annanko ollenkaan tuttia vai enkö anna? Jos annan niin pojan huuto kyllä loppuu, mutta alkaa kohtamiten uudelleen, jos en anna niin huuto jatkuu, annanko huutaa käsi selän päällä vai miten teen? Miten olette vieneet unikoulun läpi?
 
Meillä käytiin unikoulu, kun puolivuotias huusi puolentoistatunnin välein ja rauhottui vain tissillä. Yösyötöistä päästiin nopeasti, nyt itkee vaan silloin tällöin ja rauhoittuu kyllä. Sitten alkoi tutin perään huutelu ja lopulta kyllästyin ja otin tutinkin pois. Sitä ei käytetä lainkaan. Jaksoi kyllä itkeä senkin perään ja yritti palata sormien syöntiin, mutta sitkeästi estettiin. Nyt menee paremmin. Käsi vaan huutajan selkää silittämään vaikka se huuto onkin raastavaa. Kyllä se siitä!
 
ttr
Meillä on sama ongelma ja olen miettinyt ihan samaa miten tutin kanssa toimitaan jos pitää unikoulua.. Tosin vauva vasta 4,5kk,mutta väsymys painaa kun huonoimpina öinä tuttia saa laittaa suuhun lähes puolen tunnin välein. Olisin kiinnostunut myös kuulemaan kokemuksia...
 
Meillä oli aivan samaa ongelmaa 7kk ikään asti, kunnes kyllästyin ikuiseen tuttiralliin yöllä. Ensin luulin, että se on tissistä kiinni, kun söi vielä 2x yössä. Nyt tyttö 8kk eikä enää syö öisin ja herää max. kerran yössä muuten vaan ja joudun laittamaan tuttia suuhun. Yöt ovat siis kuukaudessa helpottuneet huomattavasti.

Tässä meillä toimivia juttuja:

Aloin vähentämään imetystä päivisin ja annoin pullosta korviketta eli ensin lounaalla vaan korviketta ja sit aina kun omat rinnat tottui uuteen tahtiin tiputin toisen tissittelyn pois, jne.

Vieroitin ensin yhden yösyötön pois ja annoin aikasintaan klo04 tissiä. Siinä meni kyllä oma aikansa, mutta tottui lopulta. En antanut tytön huutaa, vaan rauhoittelin sylissä tutin kanssa. Toinen yösyöttö meni ohi sitten ihan itsestään, kun tyttö heräili tapansa mukaan 30min välein aina klo03.30 asti, mut nukkuikin sit aamuun. Eli yösyöttö jäi väliin ja sen jälkeen maistui itapuurokin paremmin. En sen koommin antanut yöllä ruokaa, kun olin aivan varma, että sillä ei ole nälkä. Enemmänkin syöminen oli vaan tapa ja vei tilaa päivä ruuilta. Nyt menee kiinteätkin paremmin alas.

Tuttirumba sen kun kaikesta huolimatta jatkui tiiviinä ja luin jostain, että lapsi on saattanut (ja mielestäni onkin) tottua nukahtamaan imien eli otin tutin pois aina kun tyttö oli nukahtamaisillaan. Myös yöllä. Näin hän oppi nukahtamaan yöllä ilman tuttia uudelleen havahtuessaan. Tämä taktiikka on pelastanut meidän yöt ja toivottavasti jatkuisi samanlaisena. En siis ole kokonaan tuttia ottanut pois, vaan annan tytön syödä sitä rauhoittuakseen unta varten ja sitten otan pois. Huudattamaan en ole raaskinut lähtemään eli hyvä kun tämä meillä toimi.

Tsemppiä kaikille! :hug:
 

Yhteistyössä