Herneenversoja voi hyvin kasvattaa talvellakin ikkunalaudalla. Niistä saa halpaan lehtisalaattiin lisämakua. Lihoista kannattaa hyödyntää edullisemmat ruhon osat (porsaan lapa, etuselkä, naudan lapa jne). Valmistus kestää kauan, mutta niistä saa todella herkullisia.
Kun tarjoukseen tulee juureksia, niitä kannattaa ostaa isompi määrä ja tehdä esim. sosekeittoja pakastimeen tai sitten paloittelee ja kiehauttaa ne nopeasti ja sitten pakastaa. Noista on helppo sitten tehdä uunijuureksia.
Katso hedelmät ja vihannekset sesongin mukaan. Edelleen saa omenoita edullisesti, sitten appelsiinit ovat usein nyt tarjouksessa.
Yhdestä lesepaketista riittää moneen sämpylätaikinaan lisäkuituja. Ruisjauhot eivät mahdottomia maksa, kannattaa muistaa ruis-puolukkapuuro, meillä lapsetkin pitävät siitä. Ruisleivän itse leipominen ei ole vaikeaa, netti on ohjeita piukassa. Jopa taikinajuurta käyttäen se on helppoa, pitää vaan olla kärsivällinen, jotta se juuri alkaa toimimaan oikein. Muutenkin itse leivotut leivät ovat paljon parempia ja huomattavasti kaupan leipää edullisempia.
Pakastekasviksia voi hyvin hyödyntää, niissä on vitamiinit tallessa. Kun ostaa niitä perusversioita, ne eivät paljoa maksa.