Miten toimitte itkuraivareissa?

Meillä on kuuden viikon ikäinen tytär, joka on nyt viikon ajan itkenyt joka yö kahdesta viiteen tuntia. Tällöin ei mikään, siis sylit, rauhoittamiset yms kelpaa. Lopulta kun nukahtaa, ni sit kans nukkuu. Viime yönä nukahti vaunuihin kolmen aikaan, ja vieläki nukkuu uniaan. Syönyt ainoastaan kerran tässä välissä. Olemme aiemmin nukkuneet perhepedissä, mutta raivarit tulevat vieressäkin.
Hän nukahtelee väliin, mutta herää ihan kohta uudelleen huutamaan. Tissillä väliin rauhallinen, ja väliin sitte tempoo ja näyttää että yökkii ihan tissistä. Väliin olen kantamisen lomassa pitäny häntä vaunuissa lullaten, mutta tästäkin tulee huono omatunto.
Tiedän että tyttö on pieni ja rytmiä ei ole, mutta rauhoittamis keinoja kaipaan, vaikkei niistä välttämättä hyötyä ole. Ihan niinku hän väkisin taistelisi yö unta vastaan. Päivisin on hyvä nukkumaan. Kokeeksi ollut käytössä distlafylitkin muutaman päivän, ja relat menny koko pienen elämän ajan.
Itsellä jotenki fiilis et tuo huuto ei johdu pelkästään vatsa vaivoista.
 
Meillä sama juttu n. 3 vkon ajan, just ku poika oli täyttämässä kolme kuukautta ja kuvitteli, että jee, nyt alkaa helpottaa! meillä oli kyllä vain iltapäikkäreiden puutetta, nyt ku nukutaan siinä viiden-kuuden maissa n. tunnin päikkärit, ei oo tullu iltaraivareita. Silti menee 8-9 aikaan illalla aika kiltisti nukkumaan. Voimia, sitä raivoamista on raastavaa kuunnella, mutta kyllä se jossain vaiheessa loppuu! :hug:
 
Alkuperäinen kirjoittaja pepisa:
Meillä auttoi vyöhyketerapia. Suosittelen kokeilemaan.
Peesi. Kannattaa myös kokeilla iltaisin hierontaa; nosta vauvan jalat rinnan päälle muutaman kerran ja silittele sen jälkeen mahaa ylhäältä alas. Ja toista näitä muutaman kerran. Vanha konsti, joka laittaa ilmat masusta kiertämään. Meillä ainakin toimii ja vauva alkaa paukuttelemaan ilmoja pihalle. Cuplaton on meilläkin käytössä ja maitohappobakteerit. Toivottavasti näistä olisi apua :hug:
 
vyöhyketerapiaan saatiin aika keskiviikolle. oli tosi kivan oloinen puhelimessa, ja hyviä ohjeita antoi ruokailuun jne. pitää koettaa olla maidottomana itse, niin jospa se tästä. ja käski myös laittaa kaikki tipat jäähylle vähäksi aikaa, jopa jekovitit, vaikka aamulla olen ne antanut.jospa tämä tästä. =) itse sitä yllättävästi jaksaa, mutta vauvan puolesta on paha mieli.
 
D-vitamiini tippoja ei saa jättää pois!! Siitä tulevat seuraukset on paljon vaarallisempia kuin vatsavaivat. Toki voit jekovitit vaihtaa johonkin muuhun d-vitamiiniin mutta pois niitä ei saa jättää.
 
Jos muutaman päivän on antamatta D-vitamiinia, niin en jaksa uskoa, että se kovin vaarallista olisi. Jos kuitenkin tuntuu pahalta jättää vitskut pariksi päiväksi antamatta, niin annostusta voi pienentää. Näin useat lääkäritkin neuvovat.
Kyllä äidinmaidossakin on d-vitamiinia, vaikka ei riittävästi yksinomaisena d-vitamiininlähteenä pitkäaikaisesti ajateltuna.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jeelis:
Meillä on kuuden viikon ikäinen tytär, joka on nyt viikon ajan itkenyt joka yö kahdesta viiteen tuntia. /--/ Itsellä jotenki fiilis et tuo huuto ei johdu pelkästään vatsa vaivoista.

On ihan tutkittukin, että kuudennen elinviikon kohdalla vauvat usein ovat itkuisimmillaan. Itkuisuus alkaa pikku hiljaa helpottaa ja monilla on rauhallisempaa sitten, kun vauva on 12-viikkoinen.

Oletko kokeillut kantoliinaa?
 
Alkuperäinen kirjoittaja perlos:
D-vitamiini tippoja ei saa jättää pois!! Siitä tulevat seuraukset on paljon vaarallisempia kuin vatsavaivat. Toki voit jekovitit vaihtaa johonkin muuhun d-vitamiiniin mutta pois niitä ei saa jättää.
Ei niitä d-vitskuja lopullisesti olla pois jättämässä, ainoastaan tämän akuutin vaiheen yli. Sitä vaan mietin, että mitähän sitä sitte kärsii syödä, kun kaikki mausteinen piti jättää pois? En ole kantoliinaa koittanut. Muuten kun ei ole tarvista ollut. Mielessä se on kyllä käynyt. Pitänee kaverilta lainata, josko se meillekin sopisi. Itseä vaan nuo sidonnat arveluttaa, että osaako niistä tehdä niin tukevia että vauva hyvin matkassa pysyy.
 
Meilläkään ei noihin mahavaivoihin auttanut kuin aika - Disflatyliä ja Rela-tippoja koklattiin kyllä, ja d-vitamiinissakin pidettiin taukoa. En minäkään usko, että muutaman päivän/viikon tauko ehtii mitään riisitautia aiheuttaa, mutta neuvolastahan asian voi tietty aina tarkistaa :)

Kantoliinaa suosittelen ehdottomasti, se pelasti meidän itkuviikot ihan täysin. Minäkään en noista sidonnoista jaksanut innostua kun oli kaverin 5-metrinen liina lainassa, mutta hommasin sellaisen Kanga-repun, eli rengasliinan, jota ei tartte sitoa lainkaan. Poika kulki siinä kevyesti mukana, tykkäsi olla ja lisäbonuksena nukahti siihen ihan unelmahelposti :)
 
Meillä lapsi on ollut ilman D-vitamiini lisää ensimmäiset 1,5 vuotta! Sen on saanut vitamiinia, mitä saa erityiskorvikkeesta eli suurin piirtein samat kun tavallisesta korvikkeesta. Mitkään tipat eivät yksinkertaisesti käyneet, vaan niistä tuli allergiaoireita. Nyt on hetken aikaa jo sopinut Dee-tabletti. Koko ajan on seurattu ravitsemuslabroja ja mitään ongelmaa ei ole ollut. Eli en ottaisi kovin suurta stressiä siitä, jos nyt on jokusen viikon ilman niitä tippasia :whistle:
 

Yhteistyössä