Miten teidän 5-6kk:t nukutetaan?

Ollaan uuden asian eessä näin iltapuuron aloitetuksen jälkeen. Kun puuron jälkeen ei enää menekään maitoa tuttipullosta niin siihen nukahtaminen on siis mahdotonta. Nyt tehään niin että pestään hampaan (ne kaksi suloista :) ) ja sitten otetaan hyvä asento syliin ja nukahdetaan siihen kitinän/vitinän/itkujen jälkeen... Siitä sit omaan sänkyyn. Nukkuu tällä hetkellä kovin levottomasti, heräilee kitisemään välillä 20 minuutinkin välein kunnes kunnon uni tulee vasta 1-2 tuntia nukuttamisesta.
Yöllä syödään ainakin 2 kertaa ja aamu alkaa usein jo 6.30!

Miten muualla tämä homma toimii??
 
Jos aikaistatte iltapuuron tunnilla ja otatte vielä ne maitohörpyt ennen nukahtamista? Jos sillain nukahti paremmin ennen?

En mä tiedä, kun me takutaan oman 6 kk:n nukuttamisen kanssa. Tissille nukutan usein vaikka sitäkään ei kannattaisi pidemmän päälle tehdä.
Joskus nukahtaa ihan ok omaan sänkyyn, mutta jos on nukutettu jo toista tuntia, niin tyttö tissille ja nukkuvana omaan sänkyyn.
 
Meillä tehdään näin, miten Sompio ehdotti, eli iltapuuro syödään n. 1,5h ennen nukkumaanmenoa, eli n. klo 19.30, ja sitten klo 21 tankataan vielä reilut maitosatsit. Sylittelen poikaa jonkin aikaa niin että rauhoittuu - mutta ei kuitenkaan nukahda syliin tuttipullo suussa!! - ja sitten lasken rentoutuneena pinnasänkyyn. Tutti suuhun ja peittoa hartioiden yli selän alle, ettei alkais käsillä vispata. Usein poika kyllä piristyy vielä sängyssä, mutta annan touhuta itsekseen, sillä yleensä nukahtaa omia aikojaan. Jos hermostuu, käyn laittamassa tutin ja peittelen uudelleen.

Eli nykyään nukahtaa kivuttomasti, mutta meilläkin se vaati sen, että syliin nukuttaminen lopetettiin tietoisella päätöksellä. Muutamia päiviä oli hankalaa. Alkoi huutaa heti kun laskin pojan sänkyynsä, joten jouduin nostamaan takaisin syliin rauhoittumaan. Ja sitten uusi yritys. Sänkyyn, syliin, sänkyyn, syliin. Silittelyä jne. Mutta suht. nopeasti oppi käymään rauhassa nukkumaan. Nykyään riittää, kun ennen nukkumaan menoa sylitellään ja silitellään perusteellisesti, ei tarvitse enää sänkyyn laskemisen jälkeen nostaa takas syliin.

Niin joo ja sen vatsalleen kierähtämisen olen estänyt niin, että laitan pojan sängyn toista reunaa vasten nukkumaan. Siis hän kääntyy yleensä vain toisen kyljen kautta, joten kun juuri se kylki on melkein vasten pinnoja, ei mahdu kääntymään. Toimii meillä vielä toistaiseksi, mutta kyllä tuo kohta varmaan alkaa pyöriä sängyssä miten sattuu... :)
 
Minäkin mielellään ottaisin lisää vinkkejä vastaan.. Meillä sama homma kun ap:llä. yritetään kyllä opettaa nukahtamaan omaan sänkyyn itekseen mut nyt se on sitä että noin tunti nukutetaan, lasketaan sänkyyn-> huuto alkaa-> syliin -> rauhottuu -> sänkyyn -> huuto -> syliin... ja tätä siis jatkuu joskus yli tuntikin. Loppujen lopuksi nukahtaa aina syliin. Ku siis me yritetään laskea se sänkyyn mutta lopussa on jo niin matkalla että heti ku nostaa syliin ni jo nukkuu. eli huutaa vissiin puoliksi unissaan. mutta heti ku laskee sänkyyn niin taas alkaa huuto. eikä rauhotu silittelyyn. eikä me ruveta huudattamaan jo senkään takia että esikoinen sais nukkua....

anteeksi ap ku tuppauduin sun ketjuun mutta kuulostaa meidän ongelmat niin samalta.
paljon energiaa sinulle iltoihin!!!! :hug:

muoks. Meillä tehty tätä siis jo 2kk, poika kohta 7kk
 
Heippa,

Meillä poika vajaat 6 kk tällä hetkellä. Nukkumaanmeno onnistuu varsin hyvin iltapuuron ja -maidon jälkeen silloin kun poika on selkeästi väsynyt. Kannetaan omaan sänkyyn, tutti suuhun ja valot pois. Yleensä pari kertaa huutelee kadotettuaan tutin, ja jos alkaa selkeästi mennä itkuksi, käyn laittamassa tutin suuhun ja tassuttelemassa.

Ongelmaa on aiheuttanut viime aikoina se, että kundi haluaisi kovasti kontata sängyssä. Ja silloin itkee unissaan kun ei jaksa kontata ja tuttikin on yleensä hävinnyt .... No keksin sitten laittaa sänkyyn vaunun koppaosan ja nukuttaa hänet siinä. Ei pääse enää kääntyilemään ja nukkuu tyytyväisempänä kuin isossa sängyssä. Koppa kyllä alkaa olla jo aika ahdas isolle miehelle.. Pitää keksiä pian jotain muuta :)


 
meillä nukkumaan mennään niin, että poika syö puuron ja juo maidon ja sitten käydään hammaspesulla ja vaihdetaan vaippa. kun hän alkaa näyttää väsymisen merkkejä, niin hänet viedään omaan sänkyyn, hyvänyön suukot, tutti suuhun, peitto päälle ja valo pois. pari kertaa täytyy yleensä käydä laittamassa tutti takaisin suuhun, mutta sinne se itsekseen nukahtaa.

poika tykkää nukkua mahallaan/kyljellään, enkä ole ajatellutkaan että sitä pitäisi jotenkin estää. tokihan tutti putoaa nukahtamisvaiheessa helpommin mahallaan, mutta ei se ole meitä haitannut.

unipussi on tosi hyvä, jos vauva on levoton öisin tai harjoittelee kovasti liikkumaan. meillä on ollut trikoinen hihallinen hyvä, paksummat on liian kuumia ja hihattoman alle pitäisi pukea body, enkä tahdo yöksi laittaa...

esim. tällainen, meillä on ollut kyllä ihan perus trikoinen.

http://www.myllymuksut.com/unipussi-bambua-p-340.html
 
Alkuperäinen kirjoittaja yonnazzz:
Ei missään nimessä kannata nukuttaa syliin. Ihmettelee herätessä, että missä ihmeessä sitä on.

Onko se ihan niin huonokaan..? Meillä esikoinen oli hankala nukuttaa, ja taisi aika usein nukahtaa isin syliin. En koskaan huomannut siinä ongelmaa. Toisaalta se vain siirtää nukahtamisongelmaa, kun ei voi loppuikää nukahtaa niin. Jotenkin isompana tosin asia sitten alkoi sujua hiukan paremmin, mutta edelleen häneltä menee keskimäärin 1,5h yöunen saantiin.

Lapset on kauhean erilaisia. Meidän seuraava, joka on vasta 6 viikkoinen, nukahtaa aivan itsekseen sänkyyn, eikä aina vain tissille, heijaukseen, syliin tms. Eli jos mä antaisin neuvoja sinulle vain hänen kanssaan olevalla kokemuksella, niin ei voisi vähempää auttaa!
 
meilläkin vähän on ongelmaa neiti 6kk:n kanssa,mut tuo tunti ennen nuukumista puurottelu on auttanut asiaa vähän ja sit olen ihan kylmästi pitänyt kitisevänä omassa sängyssään,tietenkin niin et oon itse vieressä ja pidän kädellä tytön kättä kiinni.vähän aikaa kokeilee,pääsiskö kääntyilemään mut sit uni yleensä tulee.en huudata,vaan "kitisytän"

tsemppiä ja kärsivällisyyttä,periksi ei kannata antaa..syli/sänky ralli jatkuu varmasti,jos siihen mukaan lähtee.6kk on kuitenkin jo fiksu..
 

Yhteistyössä