Miten teidän 3-4v. osaavat pukea?

  • Viestiketjun aloittaja Äiti x 1
  • Ensimmäinen viesti
Äiti x 1
Meillä on pukeminen aika hankalaa vielä. Osaa laittaa pikkuhousut, mutta päällihousut menee miten sattuu.Paitaa ei osaa pukea eikä kenkiä. Lapsi on 3,5v.
Miten muilla?
 
Juu hienosti on osattu pukea jo tossa iässä. Mutta lohdutan sua että lapset saattavat "olla avuttomia" vanhemman seurassa kun taas pukeminen hoidossa onnistuu aivan mainiosti (tätä on moni vanhempi ihmetellyt eikä ole uskonut jos kerron heidän lapsensa pukevan kaiken alusta loppuun) :D
 
Meidän 4v tyttö osaa pukea, mutta on pirun laiska, kun on pienempiä sisaruksia, joille palvelu vielä pelaa. ;) Kengännauhoja ei osaa sitoa ja hermostuu heti, jos ei saa esim. vetskaria kiinni takista. Muutenkin pitäis kaikki sujua heti eikä melkein...

Joo ja kuravaatteet ei mene päälle ilman apuvoimia. Niiden kanssa tuskailee välillä vanhemmatkin... :whistle:
 
Janni79
3,5v lapseni pukee motivaation mukaan. välillä paita väärinpäin tai muuta sellaista, vetskarit, napit ym. kiinnitysjutut ei onnistu. yleensä teemme niin että lapsi pukee minkä osaa ja minä autan sitten loput.
 
Hiluska
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.08.2004 klo 09:04 2XT kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.08.2004 klo 22:35 Mankell kirjoitti:
Osaa pukea, jos haluaa... :whistle:
Sama täällä! :)
Riippuu siitä millä tuulella neiti on, joskus menee ongelmitta takit ja kengät, joku toinen kerta ei taas saa pikkuhousuja jalkaan kun kaikki takkuaa :)
 
4-v pukee hyvin vaattensa. saa vetskarit kiinni mutta napit tuottaa hankaluuksia.
Mitään kengän solmimisjuttuja en edes oo vielä näyttänyt kun niiden suhteen ei mikään kiirus ole.

Haaveilu nyt taitaa kuulua asiaan, sitä tuntuu olevan päivittäin jonkinlaista.
 
Meidän kolmevuotias on pukenut jo pitkään alusvaatteista ulkovaatteisiin saakka. Vetskarikin menee, mutta napit menevät yli ymmärryksen. Tarrakengät saa jalkaan, mutta nauhoja ei olla meilläkään edes yuritetty opettaa. Välillä ei kyllä vaatteet siirry päälle ollenkaan vaikka kuin hoputtais :( pois päältä lähtevät kyllä liukkaasti :D
 
yxz
Hienosti pukee tuo meidän 3 v. Jotkut napit voivat tuoda hieman vaikeuksia ja kengät tahtoo mennä vääriin jalkoihin, nauhakenkiä ei onneksi ole nyt tähän vuodenaikaan käytössä. Tarrat on kyllä parasta itse vielä kiristää, ovat muuten löysällä. Kurahousuja ei juuri vielä itse laita, tai saa ne jalkaan, mutta äiti joutuu laittamaan kiinni ja laittamaan kumilenkit.
 
väyrynen
yleensä menee hyvin niin sisävaatteet, ulkovaatteet kuin kengätkin, sukissa joskus tarvii apua ja napeissa ( kuopus 3v.8kk)
Varmistaa tosin, että kumminpäin esim.paita tulee päälle... ;) :)

 
mami 01
Meillä tyttö osaa laittaa pikkupöksyt (yleensä oikein päin), sukat ja sukkahousut, paidan kunhan laitan sen etupuoli alas lattialle, samoin housut (farkkujen nappia ei mutta nepparit menee näppärästi ja vetoketju)ja hameen. Lenkkarit menee jalkaan kunhan kerron kumpi on oikea jalka oikeaan kenkään. Oikeastaan tarvii enää vain vähän apua pukemisessa (tosin känkkä päivinä pitää jopa syöttää kun "en osaa" tai "en jassa" ja joskus taas iskee vauva päivä eikä osaa enää tyttö puhua eikä kävelläkkään!)

 
tyttö vajaan kk päästä 3v, osaa laittaa sukat, pikkarit,pitkät housut, kengät(ei kylläkään nauhallisia vaa tarra) paidan, mut sillon vaan ku se kiinnostaa, joku päivä ei mikään onnistu ku ei oo yritystä..nii joo napit ei onnistu ja kengät joskus väärissä jaloissa..

 
Rafaliina harmaana
Meillä 3 ja puoli vee pukee kyllä itse, mutta tarvitsee apua vetskarin ja nappien kanssa. Pukeepa tuo pikkusiskonkin samalla kun alkuun pääsee :p Aamuisin löydämme kaksi ennen meitä vanhempia heränneitä neitiä olohuoneesta lukemasta toisilleen kirjoja, pyjamat lattialla sikinsokin, ja kaapista otettu päivävaatteet molemmille. Isosikso on siis asialla myös silloin :)
 
marianna72
Meillä 4v tyttö ja osaa pukea, mutta kotona ei sitä tee :eek:( kärsivällisyyttä sinulle! ...lapsilla kun on tapana kokeilla vanhempiaan...

Esikois tytär, nyt 6v, puki itsensä jo 3 vuotiaana, häntä ei saanut auttaa!!...että erilaisia ovat!!
 

Yhteistyössä