Miten tehdä hyvä täytekakku?

  • Viestiketjun aloittaja Wieruus
  • Ensimmäinen viesti
vieras paakari
Kostuta jollain happamalla, esim appelsiinimehulla. Ja kostuta kunnolla.
Laita täytteeseen jotain alkoholia mauksi, esim Amaretto, Jaloviina, Grand Marnier tms. Korostaa hyvin makua olipa makuna marja tai hedelmä. Ei liikaa kermaa pintaa ja siihenkin jotain makua, vähintäänkin vaniljaa.
Ja pyri tekemään itsetehdyn näköinen, älä jäljittele.
 
Naurukohtaus harmaana
Oli kakku mikä tahansa niin suosittelen tekemään sen täyttövaiheeseen asti jo tänään että ehtii kostua kunnolla ja maut imeytyä. Huomenna sitten kuorrutus.
 
"Vieras"
Korvaa osa vehnäjauhoista perunajauhoilla ja laita leivinjauhetta niin minimoit lässähtämisen riskin. Pohja sais mielellään kuiva pari päivää. Tai tietty pohja olis paras tehä hyvissä ajoin pakkaseen jos se kuitenkin epäonnisyuu niin ehtii tehdä uuden..
Kostuta tarpeeksi ja käytä happamia marjoja ja (maustettua)rahkaa+kermavaahtoa väleissä niin ei mee liian imeläksi.
 
"Vieras"
[QUOTE="Vieras";29196957]Korvaa osa vehnäjauhoista perunajauhoilla ja laita leivinjauhetta niin minimoit lässähtämisen riskin. Pohja sais mielellään kuiva pari päivää. Tai tietty pohja olis paras tehä hyvissä ajoin pakkaseen jos se kuitenkin epäonnisyuu niin ehtii tehdä uuden..
Kostuta tarpeeksi ja käytä happamia marjoja ja (maustettua)rahkaa+kermavaahtoa väleissä niin ei mee liian imeläksi.[/QUOTE]

Esim tuo ohje näyttää hyvältä
T
 
kakkuhirmu
Helppo ohje onnistuneeseen pohjaan: riko tarvittavat munat lasiit, toiseen samanlaiseen lasiin samanverran sokeri ja kolmanteen samanverran jauhoja (vehnä+peruna) ja jauhojen päälle vielä leivinjauhe. Vatkaa munat+sokeri KUNNOLLA. mulla toimii se, että luen kirjaa tms. samalla :D ja jauhoja sekottaessa hämmennä varoen lastalla sekaisin, älä enää vatkaimella.

Täytteeksi sopii melkein mikä vain. Itse kostutan aina maidolla johon lisätty vaniljasokeri 1 tl/lasi. Täytteeksi käy esim- kermavaahto+rahka-seos ja esim. hedelmäpalat/sose, marjoja tms. mistä vaan tykkäätte. Lisämakua saa esim. jos sulatat suklaata kerma-rahkavaahtoon.

Voit koristella kakun helposti ilman sen suurempia hienouksia. vaahdotat kerman ja levität sen huolettomasti kakun päälle (joskus huolimattoman näkönen on parempi kuin millin tarkasti tasoiteltu) siihen päälle sit mitä vaan: strösseleitä, karkkeja, pieneksi paloiteltua/murskattua suklaata... mielikuvitus on vaan rajana. Lasten kanssa tehdessä on helppoa jos ostat esim. pieniä karkkeja ja lapset saa itse laitella ne kerman päälle.

Hyvä kakku siitä tulee! :)
 
kato vaikka kinuskissalta kakkupohjan ohje. Itse teen kääretorttuohjeella ja leikkaa vaan pellillisen kahtia niin tule suorakaiteen muotonen kakku. Helpompi. Ja pursotukseen flora vispi niin et voi vatkata yli ja taitaa olla jämäkämpää ja edelleen voit jämäköittää pursotusta kun laitat purkilliseen vispiä yhden rkl vaniljakreemijauhetta.
 
Mantelisokerikakkupohja


Pohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
Vatkaa nämä kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita ensin keskenään omassa kulhossa 1 dl jauhettu manteli, 3/4 tl leivinjauhe, 1/2 dl perunajauho ja 3 dl vehnäjauho.
Sekoita seos edelliseen, älä vatkaa enää. Mausteeksi mukaan voi heittää 1 rkl kaakaojauhetta, jos tykkää.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (riittää max halk 26 cm vuokaan).
Paista kakkua 175 asteessa 40 minuuttia.

Jäähdyttyään jaa kolmeen osaan. Kostuta sitruunamehu-vesi-vaniljasokerivedellä.

Täyte:
Kermavaahtoa ja hilloa

Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukerma + 1 1/2 dl fariinisokeri keitä 15 min koko ajan sekoittaen. Lisää nokare voita.

Laita reunoille esteeksi jotain vaikka puolikkaat ananasrenkaat ja kaada seos kakun päälle. Jäähdyttyään pursota kermat sivuille ja päälle yms koristelua maun mukaan.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä tehdään perinteinen kakku kääretorttupohjalla eli saman verran munia, sokeria ja jauhoja + teelusikallinen leivinjauhetta. Ensin sokeri ja munat vaahdoksi, sitten jauhot joihin leivinjauhe sekoitettu. Paistan yleensä kaksi pellillistä pohjaa ja leikkelee sitten halutun muotoiseksi. Väliin laitetaan mansikkahilloa (survottuna), banaania (survottuna) ja kermavaahtoa. Kostutus makealla mehulla ja päälle kermavaahtoa maustettuna vaniljasokerilla. Aivan perinteinen kakku ja joka kerta ja kaikkien vieraiden kesken tykätty. Helppoa! Ja jos pohja lässähtää eikä nouse aivan tasaisesti, niin täytettä vaan reilummin, jotta tasoittuu :)
 
"Anne"
Tee kakkupohja uunipellille. 4kananmunan pohja. Onnistuu takuulla. Kakusta tulee tosin neliö, ellet tee useampaa ja leikkele pyöreäksi, mutta haittaako? Täytteeseen rahkaa ja kermavaahtoa, noin puoli purkkia rahkaa ja 1kerma per väli. Lisää täytteeseen mitä tahdot, marjasosetta, sulatettua suklaata esim. Marjasosetta kannattaa jollain vähän jämäköittää tai valuttaa sitten mehua pois, sillä voi lantattuna kostuttaa pohjaa.
 
"vieras"
Ihan pohjasta jos aloitetaan, miten sen saa onnistumaan? Pursotukset vai ei, jos kyllä miten ne onnistuu? Muu koristelu? Täyte? Alkoholi on pois suljettu.
Käytä pohjaan huoneenlämpöisiä munia. Käytä puhtaita ja kuivia välineitä kananmunavaahdon tekoon. Lisää sokeri vähitellen munien joukkoon vatkatessa, niin se sulaa sinne joukkoon paremmin. Siivilöi jauhot ja älä vatkaa niitä voimaasti vaan sekoita varovasti joukkoon. Jos käytät sähkövatkainta, niin pienin teho ja vain hetken aikaa. Älä avaa uunin luukkua kesken paiston. Noilla pärjää pitkälle pohjan kanssa.

Kostuta sopivasti. Valitse kostutusaine pohjan ja muiden käyttämiesi makujen mukaan. Minun braavuuirkakussani kostutus on paras tehdä ihan vedellä, alimpaan kerrokseen lisään joskus myös konjakkia. Kyseessä on erittäin kuohkea suklaakakkupohja.

Minusta vasta-alkaja saa siisteimmän pursotuksen kakkuun siten, että vetää ensin pinnalle sileän kermavaahtokerroksen ja sitten pursottaa sivuille vieriviereen tähtityllalla pieniä ruusukkeita eli suu kakkuun kiinni, pieni pursotus, että vaahto leviää, uusi viereen jne.
 
Minulla on äidiltäni "peritty" tosi hyvä kakkupohjan ohje. Aina on onnistunut :)

4 munaa
1,5 dl sokeria
1dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita varoen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175c uunin alimmalla tasolla n. 30-40 minuuttia.

Muoks. Tämä menee aika pieneen kakkuvuokaan. Normaaliin irtopohjavuokaan kannattaa tehdä 1,5 kertaisena eli 6 munalla.
 
Viimeksi muokattu:
"sondersson"
Pohjaa tehdessä varo ettet kopauta taikinaa/valmista pohjaa YHTÄÄN. Sitten kun se on jäähtynyt ei tarvii enää varoa. Itse oon tekemässä kakkua jonka väliin tulee soseutettua mustaherukkaa ja tummasuklaamoussea, päälle suklaaganache ja reunoille valkosuklaakermavaahto.
 

Yhteistyössä