Miten tehdään helppo ja perinteinen jauhelihakeitto?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja apujajapuja
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
A

apujajapuja

Vieras
Elikkäs mites tehdään han sellainen helppo ja perinteinen jauhelihakeitto johon tulee jauhelihaa, perunaa ja keittojuureksia? Ja mitä muuta?
Selailin nettiä mutta Pirkankin sivulla oli joku variaatio jossa oli makaronia eikä ollenkaan perunaa muistaakseni :/ Kun en kaipaa mitään erikoisia härpäkkeitä siihen soppaan vaan ihan tavallista. Olen kerran tehnyt tai sanotaanko yrittänyt tehdä jauhelihakeiton ja traumatisoiduin :D Meni mittasuhteet, vedet yms. ihan sekaisin ja se koko hirvitys meni roskiin.. Joten, olisin kiitollinen jostan hyvästä mutta suht yksinkertaisesta ohjeesta =)
 
5 isompaa perunaa tai 8 pienempää, 400 g jauhelihaa, pussi pakastevihanneksia. Ruskista jauheliha ja mausta se samalla. Esim. 1 tl suolaa tai jos jauhelihamausteessa suola mukana niin sen voi jättää pois, 1-2 tl jauhelihamaustetta, ripaus mustapippuria jne.riippuen mistä tykkäät. Keitä perunat lähes kypsiksi, lisää sitten pakastevihannekset ja jauheliha. Vettä ollu sama kuin perunoita keitettäessä eli sen verran, että potkot peittyy ja sit lisätty nestettä, kun lisätty muut ainekset, mutta ei tartte ku ehkä vajaan sentin ruoka-ainesten ylärajan yläpuolelle kattilassa. Makua saa keittoon lisää rutistamalla ketsuppia joukkoon, toiset käyttää mausteliemikuutioita, mutta kato ettei oo pahoja mömmöjä arominvahventeena. Keittoja ei sekoiteta, ettei ainekset muhennu.
 
[QUOTE="Minea";27829918]Kuinka ihminen voi olla noin uusavuton.[/QUOTE]

Mä ajattelin otsikon nähessään aivan samaa... Siis yks helpoin ruoka ja joku ei muka osaa.. No kait niitäki on jotka ei ees vettä osaa keittää ja seki palaa pohjaan,jos kokeilevat.....
 

Yhteistyössä