Kivoja vinkkejä - kiitos :flower:
Meillä 8kk ikäinen syönyt kohta 2kk soseita, ja jo alussa ilmeni, että porkkanalle on allerginen. Teen siis soseet itse - valmisruoissa lähes kaikissa porkkanaa :| Mutta onhan nuo itsetehdyt kuitenkin ruoan näköisiä, ja halvempiakin
Olen tehnyt kasvis-soseet keittäen, ja kuumana sauvasekoittimella soseuttanut ja pakastanut pilttipurkkeihin valmiit annokset. Perunaa en ole vielä antanut (vierastan vähän noita "uusia" perunoita), mutta bataatin olen todennut hyväksi - ja lapsi tykkää
Bataattipohjaan olen lisännyt kukkakaalta, parsakaalta, kesäkurpitsaa ja munakoisoa.
Viikko sitten aloitettiin liha, keitin naudanlihakuutioita paprikan ja sipulin kanssa. Soseutin paprika-sipuli-keitinlientä kastikkeeksi ja
pakastin lihakuutiot kokonaisina. Siitä on helppo
raastaa juustoraastimella lautaselle
Hedemäsoseita en ole pakastanut, vaan tehnyt aina tuoresoseita tai raastetta, samoin marjoja olen sulattanut pakkasesta suoraan välipalalle.
Ja tuosta säilymisestä, pakkasessa kestävät vähintään sen 6-12kk (ellei ole käytetty rasvaa) ja sulatan itse vain vuorokauden tarpeeseen.