Mä ostin kaupasta kaikenlaiset lihat mitä mieleen tuli; lammas, kirjolohi, nautaa, porsasta, kalkkunaa ja kanaa. Keitin kypsäksi ne (erikseen tietysti) aina avokadon kanssa ja sauvasekoittimella muussasin. Pakastin jääpalamuotteihin ja seuraavana päivänä irroitin ja laitoin pakastepusseihin. Aikasemmin olin tehnyt jo samalla opilla; bataattiporkkana, perunaporkkanapalsternakka, avokadoperuna, riisiavokado, bataattiherne... yms yms variaatioita. Nyt on aivan mahtava valikoida pakkasesta, että hmm.. mitäs tänään syötäisiin =) Ja mausteet lisään aina ennen lämmitystä, että voi niitäkin vaihdella. Rosmariini, timjami, meirami, curry, chili, rakuuna yms yrtit. Valkosipulia pitääkin kokeilla :wave: kiitos vinkistä. "Kylmikkeeksi" laitan ruoan päälle usein velliä (joo, ihan kaupasta ostettua) mysli-tai neljänviljan velliä, kun hän ei oikein puurosta välitä niin onpahan taattu kuidunsaanti. Lisään ruokaan myös leseitä. Siis niitä kaupasta ostettavia vehnä- tai ruisleseitä. Eli päivän puurot menee kätevästi ihan liharuoan päällä. Ja lisää niitä vatsaystävällisiä kuituja...
Hedelmäsoseita tein pakkaseen: päärynä-vadelmakiisselin, omena-päärynäsoseen (UPPOO KUIN HÄKÄ), mustikka-vadelma-omenasoseen, persikka-banaanisose , banaani-mustikkasoseen ja loppuja en muista. Kiehautin kevyesti, ettei vitamiinit häviä ja sauvasekoittimella njiunjau. Hyvä tuli. Ne pakastin pilttipurkkeihin, mutta sitä en voi suositella kun vievät niin paljon tilaa pakastimessa, eli jotkut teflonmuffinssivuoat tms semmoset varmaan pitää hommata ja sitten hmm.. pakastepusseissa? Työtunteja tuli ihan useiden työpäivien edestä, mutta jälkikäteen on MAHTAVA olo, että TEINPÄS!!