Miten teette karjalanpaistin?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
*

700 g valmiiksi paloiteltua karjalanpaistilihaa
*

2 sipulia
*

1 porkkana
*

2 laakerinlehteä
*

6 maustepippuria
*

2-3 tl suolaa
*

kiehuvaa vettä



Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Pese, kuori ja leikkaa porkkana paloiksi. Aseta pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, porkkanaa ja mausteita. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa puoli tuntia ja peitä pata sitten kannella. Laske lämpötila 150 asteeseen ja anna hautua 2-3 tuntia.
 
ensin ruskistan lihat, sit vettä niin että peittyvät. kokonaisia musta pippureita laakerin lehtiä ja suolaa. sit porkkanaa ja sipulia sillee mukavasti ja uunissa pari tuntia niin et liha on mureeta
 
Puolet nautaa, puolet sikaa sekä kylkisiivua paketti. Nautaa semmoinen keittolihapaketti, jossa ydinluuta mukana, possua semmoinen "uuniliha", jossa luuta, tarkista ettei ole suolattua. Nauta ja possu palasiksi, kalvot pois. Naudan voi korvata myös osittain hirvenlihalla. isoon uuniastiaan, 300 astetta lämpöä uuniin ja merisuolaa napakasti päälle. Kovassa lämmössä ensin ruskistetaan lihat, välillä voi vähän sekoitella että tasaisesti lihat paistuvat. Tässä vaiheessa menee n. tunti. Sitten uuni pienelle (100-150) lämmölle ja vettä lihojen päälle niin, että juuri ja juuri peittyvät. Näin jatketaan yön yli. Aamulla herkku on valmista.

Meidän perinneohje ja jaan sen nyt kanssanne. Tästä voi sitten jatkaa padaksi/keitoksi, kun on ensin paistia syöty.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Iines:
*

700 g valmiiksi paloiteltua karjalanpaistilihaa
*

2 sipulia
*

1 porkkana
*

2 laakerinlehteä
*

6 maustepippuria
*

2-3 tl suolaa
*

kiehuvaa vettä



Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Pese, kuori ja leikkaa porkkana paloiksi. Aseta pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, porkkanaa ja mausteita. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa puoli tuntia ja peitä pata sitten kannella. Laske lämpötila 150 asteeseen ja anna hautua 2-3 tuntia.

noi meilläkin mutta parempaa tuöee kun ostaa vaikka 2-3eri lihaa muutaia paloja ja laittaa niitä..esim nautaa, lammasta ja jotain muuta namii
 
Minä laitan vaan lihat (nauta tai hirvi) vuokaan ja vettä päälle niin, että lihat peittyy. Liha voi olla jäistäkin. Sitten lisään suolaa, pippuria, laakerinlehtiä ja porkkanaa. Sipulia vihaan, joten jos laitan, niin laitan kokonasen sipulin, jotta voi vältellä sitä. Kansi päälle ja leivinuuniin epämääräiseksi ajaksi, pois otan, kun muistan ja alkaa näyttää hyvältä. mitä pidempään saa hautua, sitä parempaa tulee.

Toissa talvena meillä oli karjalanpaisti leivinuunissa vaivaisen vuorokauden. -Ruoka olisi ollut kohtapuolin valmista, kun mies viilsi puukolla kunnon haavan sormeensa. ipä siinä auttanut, kuin jättää ruoka uuniin, pakata mies ja muksut autoon ja ajella kaupunkiin päivystykseen ompeluttamaan sormi. KUn lopulta oltiin yöllä kotona, ei enää jaksettu syödä, vaan karjalanpaisti oli uunissa pitkälle seuraavaan päivään. -oli muuten parasta karjalanpaistia ikinä!
 

Yhteistyössä