No mä tein tänään itse kanahampurilaisia ja niiden kans oli noita perunoita, mä teen ihan yleisperunasta niitä, en tiedä siis mikä sopis parhaiten mutta yleispottuja vaan ostelen kaupasta.. Ja kuorin perunat kun pikkumies ei tykkää kuorista ja sitten teen lohkoiks, kippoon tilkka öljyä ja ranskanperunamaustetta, lohkot sinne ja sekottelen ja sitten kippaan uunipellille ja uuniin
Me tehdään niin, että tehdään perunasta "veneitä" (siis pottu puoliksi ja sitten siitä veneenmuotoisia suikaleita) ja ne uunin pellille. Sitten voidellaan ne öljyllä ja lisätään päälle suolaa ja paprikajauhetta. Sitten uuniin 225 astetta ja paistetaan noin 20 min. silloin ovat kypsiä, kun ovat pehmeitä haarukalla kokeilessa.
Yleensä syödään porsaan ohutleikkeitä paistettuna juoksevassa margariinissa, grillauskastikkeessa ja soijassa. Laitetaan leikkeet uuninkestävään kuppiin ja paistolientä ja vettä päälle ja laitetaan uuniin samaksi ajaksi kuin perunat.
Ja on hyvää.
meilläkin käytössä yleisperunat, lohkoiksi, öljyn sekaan paprikamaustetta, perunamaustetta ja mustapippuria ja uuniin.Usein näiden kans kermaviilikastiketta!
Nam, kiitos kaikille!
Taidan sitten ryhtyä kokeilemaan, sopisko noitten kaa vaikka paistetut nakit?
Kun esikko haluis nyt nakkeja ja taidan puristaa vähän valkosipulia pottujen päälle