Rainbow-riisiä on viime aikoina ollut.
Paras minusta tulee niin, että ensin keittää 2dl vettä 2dl:aan riisiä, sekaan kanelitanko. Kun alkaa olla puuroa, lorauttaa hieman maitoa joukkoon. Kun se on imeytynyt, lorauttaa hieman lisää jne, kunnes maitoa on mennyt litra. Maitoa lisätään niin vähän kerrallaan, ettei kiehuminen missään vaiheessa taukoa. Ja keitetään miedolla lämmöllä. Maustetaan 2tl sokeria ja vajaa tl suolaa.
Valmistumiseen menee sama aika kuin kerralla litra maitoa -menetelmälläkin, mutta pohjaanpalamisen riski on pienempi ja ylikuohumisvaaraa ei ole. Ja koostumus on mieletön. Joulupuuron keitän punaiseen, muulloin siniseen tai rasvattomaan.
Haudutuskattilapuuro välttää arkena, mutta ei se yhtä hyvää ole...