miten taapero matkustaa

  • Viestiketjun aloittaja teris
  • Ensimmäinen viesti
teris
Löytyykö kokemuksia pitkästä lentomatkasta taaperon kanssa tai yleensä matkustamisesta, mitä pitää ottaa huomioon? Amerikkaan asti ollaan menossa ja vähän jännittää.
 
me lennettiin 12h yhteen suuntaan ja puolet siitä huusi väsymystä...... paluumatka meni sitten hyvin, onneksi :D jos on alle 2-vuotias niin kehottaisin varaamaan oman paikan. niitä kun ei automaattisesti anneta kuten meille paljastui, ja kun tajuttiin niin oli jo myöhäistä. pitkä matka pitää sylissä yli 10kg kun pitäis yrittää nukkua.

niin ja ruokaa ei annettu kun ei ollut omaa paikkaa, joten omista sitten annettiin lapselle. kyllä sitten pyynnöstä sai jonkun leivänkannikan. kirjoja oli mukana mut tylsäähän siinä tuli silti. onneksi nukkui suurimman osan.

hyvää matkaa ja pitkää pinnaa :D
 
Lennolle kannattaa varata paljon "yllätyksiä" mukaan. Näitä vois istten kaivella repusta tarpeen mukaan. Eli iästä riippuen

alle 2v:
- syötävää (naksuja, rusinoita, näkkäriä ym)
-värikynät ja paperia (Finnairilla kyllä saatiin Aurinkomatkojen menolennolla)
-kirjoja
- Tutuista valokuvista tehty kirja (pieni valokuvakansio) voi kiinnostaa vähän kauemmin kuin tav. kirja

-2v-:
- "yllätyskrääsää" kaikennäköistä pientä tilpehööriä jota ei haittaa jos hukkuu koneeseen /voi heittää konee roskiin. Yllätysmunien sisällöt, pikku-ukkelit ym
-Tarrat ja tarrakirja

Tietenkään hirveitä määriä ei voi ottaa mukaan ,mutta sellaisia jotka jaksaa kiinnostaa edes vähän aikaa ja joita voi käyttää myös uudelleen paluulennolla ovat parhaita =)

Napostelueväät ovat meillä olleet parhaita, mutta täytyy yrittää valita vähän sokeria sisältäviä ja pitkään kestäviä... Mutta kaikki ei ole sellaisia syöpöttelijöitä kun meidän muksut.
 
DG
Mulla kokemusta ainoastaan 2h tunnin lennosta 1v lapsen kanssa.
Mutta meillä oli mukana vesikuppi ja velliä ja leipä ostettiin koneesta.

Leluina oli lempi pehmolelu, pari kuvakirjaa. Menomatkalla katsoi ikkunasta ja ympärillä olevaa, lelujaan ja lapsesta ihanaa lentokone lehtistä ja paluu matkalla nukkui. Tietty teillä on kyseessä pitkä lentomatka, joten oma paikka kannattaa olla lapselle. Ei meillä ollut ainakaan ongelmaa koneessa ja meitä lentoemot paapoivat hirveästi, vähän väliä kysyivät että onko meillä kaikki hyvin, voidaanko auttaa jotenkin etc...
 
teris
No omaa paikkaa pojalla ei ole että pitäs se reilu 15h olla sylissä. Onko teillä kokemusta rattaista, millaset kannattaa olla ja pitääkö ne laittaa ruumaan? kesäkuussa mennään ja kuuma tulee varmaan olemaan et hyvä olis jonkinlainen aurinkosuoja olla. Omaa syötävää ei käsittääkseni ainakaan enää saa lennolle ottaa..toivottavasti edes purkkiruokaa saa.
 
Kylla kai sinne lennolle saa ruokaa ottaa, mutta ei sitten maihin vieda, ainakaan Amerikkaan. Pakkohan lapsen on saada ruokaa, jos lennolla ei tarjota. Mika lentoyhtio teilla on? Kannattaa soittaa sinne ja kysella heidan toimintatavoistaan.
 
teris
KLM on lentoyhtiö. Niin en tiedä sitten saako poika omaa ateriaakaan kun ei tosiaan ole omaa paikkaa. Täytyy jotain purkkeja sitten varalta ainakin ottaa. ne pussiin pakkaussysteemit vaan on ihan omituisia.. meinaatko ettei ruokapurkkeja tai esim puuropakkausta saisi viedä matkalaukussa?
 
Ainakin Finnairin lennoille saa ottaa vauvan ruokapurkkeja ja avaamattomia maitotetroja niin paljon kuin lentomatkalla tarvitsee. Meillä oli 6 tunnin lennolla mukana 1-vuotiaalle muistaakseni 3 ruokapurkkia, puurotetra ja varmaan 5 maitotetraa (NANia). Turvatarkastuksessa piti ottaa pois repusta erilliseen laatikkoon ja sitten sen jälkeen sai pakata ne takaisin. Ei tarvinnut pakkailla pikkupusseihin tai muuta. Hammastahnan jouduimme pakkaamaan minigrip pussiin ja avatun kokispullon jouduimme jättämään roskiin ennen turvatarkastusta. Mutta siis ainakaan Finnairilla nuo rajat nesteiden kanssa eivät koske vauvanruokia, kunhan purkit ja tetrat ovat avaamattomia.
 
Ruokapurkit saa ottaa mukaan. Suomessa ja tarkemmissa maissa (esim usa) pitää laittaa muovipussiin ja kuvattavaksi. Meillä kanarialla meni vaan kädenheilautuksella =) Tämähän koskee vaan niitä nestemäisiä ruokia...
Muutahan ruokaa saa ottaa vapaasti !

Rattaista sen verran, että kohteen ja omien tarpeiden mukaan on valittava sopivat !

Eli pienille kapeille kauppakeskuksien/ruuhkapaikkojen kaduille sopii pienet ja hyvin kääntyvät rattaat, esim sateenvarjorattaat. Jos väljempää, niin isommat ja tulevammatkin menee... Nehän menee ruumaan (jossain vaiheessa nyt keväällä on vissiin tuloossa lisämaksu rattaille ???) Meillä oli Graco Qattrot eli isoimmat versiot mitä löytyy. Mutta ei paljoa ruuhkassa aikaa vietetty. Nekin kärsi lennolla mutta saatiin Finnskiltä uudet (-10% /vuosi eli jotain joutu itse maksamaan, että sai taas uudet).

Peg peregon Plikot on aika kehuttuja. Pienet, kevyet ja kestävät... Me vaan haluttiin noi Quattrot kun niissä sai ison kuomun käännetty eteen suojaamaan auringolta silloin reissuussa7kk ikäistä. Mutta toisaalta plikoissakin kuomu kääntyy jonkun verran. Jos ei tarvitse esim nukkua rattaissa, niin Brion ponyt ym on varmaan parhaat tai sattarit ilman kuomua. Menee ainakin pieneen tilaan ja on kevyet. Tätä kannaattaa miettiä jos matkustelee paljon taksilla/busseilla

No olihan taas sekavaa, mutta toivottavasti löytyi joku vastaus kysymyksiisi =)
 

Yhteistyössä