Miten saisin tytön 8,5kk juomaan maitoa enemmän...?

Se kun ei tunnu kiinnostavan ollenkaan, ainoastaan iltaisin :/

Syö siis aamulla maitoa 30-120ml,
aamupäivän ruuassa on joukossa hiukan,
joskus vähän ennen päikkäreitä 30-100ml,
n.klo 17 30-140ml,
puuroon menee n.1,5dl,
ennen nukkumaan menoa 0-160ml.

Ja siis yhtenä päivänä ei todellakaan mene joka kerralla kaikkia noita maksimimääriä mitä olen tuohon laittanut. Hyvä jos päivittäin saan juuri ja juuri menemään 4dl (6dl vähintään on kai se suositus...? )

Yösyömiset kun jäi niin samalla tippui myös maitomäärästä 2dl :/

Aamuisin tyttö ei ole ollenkaan nälkäinen ja lussuttaa pulloa lähinnä sen näköisenä, että: "syödään nyt mieliksi kun toinen tarjoaa" :/

Että mitenköhän menis lisää? Kiinteitä aterioita tyttö ei syö päivässä vasta kuin kolme eikä niitä voi vähentää, eikä varsinkaan lisätä kun sitten loppuu vähäinenkin maidon juonti...
 
Meillä poika 8kk juo erittäin vähän maitoa. Pitkän aikaa mentiin niin, että joi ainoastaan aamumaidon 200ml ja ehkä illalla maitoa noin 160ml. Muuten juo siis vettä lasista eli nestettä saa kyllä riittävästi, tuttipullo / korvike ei vaan oikein kelpaa. Nyt on taas vähän aikaa juonut myös päivällä jossain välissä maitoa, mutta sitten ei toisaalta aina illalla ota maitoa. Siis juodut määrät voivat olla todella minimaalisia, joskus vain tuo yksi pullo päivässä. Laitan aamu- ja iltapuuroon yhteensä 5dl maitoa ja sitten kun juo vähintään tuon 2dl siihen päälle, niin ihan riittävästihän siinä on. Pullosta kun luovutaan tuossa 10-11kk iässä, niin vähäksi aikaa saattaapi tulla taas kokonaan stoppi ja sitten se tavallinen maito alkaa pienen tauon jälkeen maistumaan lasista veden tavoin. Näin oli esikoisenkin kanssa.

Ruokiin saa yllättävän hyvin ujutettua tuota maitoa, etenkin puuroihin. Teilläkö siis syödään vaan iltapuuro? Rupeaisin ainakin antamaan aamupuuron myöskin, niistä saa samalla sitten sitä maitoa. =)
 
Rillariini Kuten tuossa sanoin niin tytöllä ei aamuisin ole oikein nälkä. Ja jos alkaisi aamulla antamaan jotain maitoa jykevämpää niin se sekoittaisi sitten taas kaikki ruokien aikataulut :/ Elikkä kiinteitä en nyt mielellään lisäisi enkä vähentäisi. Tuo klo 17 ateria on siis pelkkää maitoa ja ihmettelenkin miten jaksaa klo 20 asti jollakin 30 millillä :eek: No ehkä siksi sitten syökin aika paljon puuroa...

Ja meillä myöskin tyttö juo hyvin vettä nokkamukista/lasista ruokailujen yhteydessä ja välillä muutenkin. Maitoa olen koittanut veden sijasta, mutta tyttö irvistää ja sylkee pois. Hän siis selvästi ajattelee, että maito kuuluu lämmitettynä pulloon...
 
Meillä jätetty 7 kk iässä tuttipullo pois. Nyt ollut viikon ilman yösyömisiä. Ja heti tippui 2 dl maidon saanti päivässä. Joten nyt menee 3 dl eikä enempää mene. Vettä juo päivisin nokkamuksita. Suositus on 5 dl.
 
mikä siis on ongelma? kalciumin saanti, vai nesteiden menekki? maito maitona ei ole mikään "pakko", tämän voi todistaa useat maitoallergikkojen äidit tälläkin palstalla. tärkeintä on kalcium, jota voi jauheenakin sekoittaa lapsen ruokaan. toinen tärkeä on neste, ettei tule kuivumista. nesteenä voi mennä löysempi puuro, löysempi ruoka, vetiset hedelmät jne.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kolmastulossa:
mikä siis on ongelma? kalciumin saanti, vai nesteiden menekki? maito maitona ei ole mikään "pakko", tämän voi todistaa useat maitoallergikkojen äidit tälläkin palstalla. tärkeintä on kalcium, jota voi jauheenakin sekoittaa lapsen ruokaan. toinen tärkeä on neste, ettei tule kuivumista. nesteenä voi mennä löysempi puuro, löysempi ruoka, vetiset hedelmät jne.
Hmm... sä sait nyt mut ajattelemaan tätä asiaa syvällisemmin =) "Ongelmana" ajattelin siis sen, että tyttö alittaa maidonjuonnissa sen vuorokausimäärään mikä neuvolasta "määrätään".

Nesteitä tyttö saa hyvin, juo aika ruokailujen yhteydessä vettä, pissaa tulee runsaasti, itse lisään ruokiin maitoa ja syö osaksi kaupan ruokia niin niissäkin on aika paljon nestettä.

Miten mahtaisin saada selvää siitä, että saako tyttö tarpeeksi kalsiumia...? Meinaan jos ei, niin voisi miettiä tuon jauheen sekoittamista ruokaan sitten...

 
Moiks taas,
meillä siis tyttö joka siirtyi imetyksestä apteekin korvikkeelle iässä 7 kk. Ravintoterapeutilla käytiin kun tyttö oli n 9 kk. Silloin sain ohjeeksi että jos maitoa menee vähemmän kuin 6 dl, niin annan esim yhden calcichew tabun. Niinhän se maidon menekki vähen kun kiinteät lisääntyi, ja iässä 1v5kk lopetti maidon juonnin kokonaan. Silloin sai hetkellisesti 2 tablettia päivässä. Kun maitoallergia meni ohi muutama kuukausi eteenpäin, jatkettiin kuitenkin vähintään yhdellä calcichewlla per päivä. Maitoa ei tyttö juo vieläkään, hyvinä päivinä menee ehkä 2-3 dl maitotuotteina jugurttina/viilinä/jäätelönä/juustona/ruuan seassa, ja "huonoina" päivinä ei yhtään. Itse en juo maitoa, vanhempi poika lopetti maidon juomisen ehkä 4-vuotiaana, joten mulle "maidottomuus" on normaalia. Mies kyllä juo sitten meidän muidenkin edestä ;-) Suomessa vaan tuo maidon juonti on sellainen itsestään selvyys ettei vaihtoehtoisia asioita edes ajatella... Jos kovasti huolettaa, niin käänny ravintorepeutin puoleen, maksaa n 60 eur jos yksitysellä käy!
 
Korvikejauhetta on helppo piilottaa/lisätä soseisiin. Näin meillä tehdään huono maitoisina päivinä, poika 8kk juo kanssa tosi vaihtelevasti maitoa. Hyvänä päivänä menee mut sit on päiviä kun ei maistuis ollenkaan.
 

Yhteistyössä