Miten saisin tuon 3kk nukkumaan päivällä pidempiä pätkiä?

  • Viestiketjun aloittaja oisko vinkkiä
  • Ensimmäinen viesti
oisko vinkkiä
Tyttö nukahtaa yleensä vaunuihin jos ollaan kävelemässä, ja saattaa jatkaa unia kotiinkannettuna jopa pari tuntia. Tänään tosin ei nukkunut lainkaan ulkona.

Kotona nukahtaa yleensä tissille, mutta herää kun nousen pois vierestä tai yritän kantaa omaan sänkyynsä.

Yöt menevät todella hyvin, mutta päivisin saattaa siis nukkua vain vartinkin pätkissä :/
 
Hp
Meillä tehtiin näin ja vauva oppi nukkumaan kunnon unet:
Nukuta vaunuihin vaikka hyssyttämällä, kun nukahtaa arvoi koska herää ja mene vaunujen luo valmiiksi, hyssytä taas uneen mitään sanomatta tai ottamatta pois vaunuista. Aina kun vauva herää, toista sama hyssytys paitsi sitten kun on nukkunut 2-3 tuntia, voikin jo herätä. Näin vauva oppii jatkamaan uniaan ja pääsemään uuden unisyklin ohi heräämättä ja havahtumatta. Meillä tämä opittiin n. kolmessa päivässä ja sitten ei enää tarttenutkaan hyssytellä ja ravata vaunujen luona.
 
Mä oon tehny molempien lapsien kohdalla sen ratkaisun että nukkuvat ulkona vaunuissaan. Kuopus vieläkin 2,5-vuotiaana vetelee reippaasti yli 2h ulkona. Sisällä unet jää lyhkäsiks.

Mutta sitten jos lähtee käppäilemään ja laps nukahtaa siinä samalla ei jatka unia enää kovin pitkään sen jälkeen kun vaunut pysähtyy. Joten parhaiten onnistuu kun a) vauvana nukahti tissille ja nostin vaunuihin ulos b) isompana nukutan pienellä vaunujen heijauksella.
 

Yhteistyössä