Miten saisi vauvan nukkumaan yöllä pidempiä pätkiä?

Vauvamme on reilun 2,5 kuukauden ikäinen. Nukkuu yöllä ensin pidemmän pätkän, max. 4,5h kerrallaan tähän mennessä..nukahtaa yleensä melko hyvin ensin (kapaloon). Sen jälkeen koko loppuyö on katkonaista. Ensin herää tietysti syömään. Sen jälkeen nukahtaminen on vaikeampaa ja heräilee aamuun asti 0,5-1,5 tunnin välein. Nukkuu omassa pinnasängyssä. Joskus saattaa tutti auttaa, mutta yleensä ei.
Päivällä nukkuu noin 3 unet, ei olla huomattu niiden kestolla olevan vaikutusta yöuniin.
 
Täällä kun lukee noita vanhempia viestejä, tuntuu olevan jo tuon ikäisillä jonkinlaista rytmiä. Meillä ei kyllä vielä juurikaan, mutta äiti onkin vähän tällainen stressaaja, eli ootellaan...
 
Joo, voin kertoa että tuollasia aikoja tosiaan oli ... ja on vieläki :) Tiheästi nostelen tuttia aamuyöllä vähän väliä. Ja eipä tuota syytä tiedä. Aikoja tulee ja menee. Samoin ku syötön suhteeen vaihtelee.. Juuri ku luuli että syö vaikka 2 kertaa yössä niin pian söi taas 4 kertaa ja vähä aikaa juuri söi kerran yössä ja sit taas pian kolme jne :) Ja pulloruokittuna kuitenki tietää paljonko syö.. Eli kuten Team Switzerland sanoi.. kaippa se on vaa aika ku auttaa :) Ja sit tulee niitä ns. tiheän imun kausia, eli vauva kasvaa ja tarvii enempi evästä .
Tsemppiä. Kyl se siitä! Mä revin kans hiukset päästä ku luulin etten osaa, kun en saanu rytmiä.. mut nyt sen tajuaa ettei vauva vaan ole kone. Sitä sanotaan, et vauva nukkuu "yönsä" jos se nukkuu 5h putkeen ja sit on niitä "friikkejä" jotka nukkuu 10h laitokselta asti. Mut eiköhän se 99% oo vähä tällasta hulinaa kuitenki :)
 
Nyt vielä vauvalla alkanut kutista ikenet, että ruokakin maistuu huonommin. Ei ole tuntunut vaikuttavan kuitenkaan uniin, nukkui viime yönäkin samalla tavalla ensin pidemmän pätkän ja sitten heräili tunnin välein.
 
Minäkään en valitettavasti tiedä, miten se onnistuisi... mutta vauvasi nukkuu minusta ihan kohtalaisesti kuitenkin. Meillä reilut 4kk vauva nukkuu max 2 h putkeen yöllä kerrallaan, heräilee syömään tiheästi ja välillä muutenkin. Rinnalle kyllä nukahtaa, mutta se on helposti yhtä kitinää taas tunnin päästä. Mutta kai se tästä joskus muuttuu... väsyneenä ei aina vaan jaksaisi odottaa. Tsemppiä! :hug:
 
Valitettavasti tuo on aika tuttu juttu monella :hug:

Meidänkin kummatkin naperot teki samaa tuossa iässä ja ihan 6kk asti. Vain niihin nukkumaan meno aikoihin ja siihen syömisheräämiseen tuli se rytmi, eli pystyi ennakoimaan, mihin aikaan tulee väsy, kun on herännyt silloin ja silloin ja yöllä tiesi, mihin aikoihin suunilleen herää syömään, kun on syönyt silloin ja silloin. Muutoin nuo itse yhtäjaksoiset unet oli ihan arpapeliä ja muuttuivat oikeastaan viikoittain.

Poika alkoi nukkua paremmin 6kk jälkeen, jolloin hampaiden tulo tahti oli hiipunut, onneksi. 8kk kun oli tullut jo 8 hammasta ja alkoi siis tekemään niitä 4kk iässä.
Lisänä sitten höystämään huonoja ja katkonaisia unia kaikki nopeassa tahdissa tulevat uudet taidot, kun on ns. fyysisesti nopea oppimaan, 7kk nousi seisomaan tuon tuosta.

Tyttö on aika saman tyyppinen tapaus. Erotuksena vain, että nyt vasta 6kk lopulla tullut ekat 2 hammasta, mutta konttaus, sekä seisominen tuen kanssa opittu jo, eli katkeaa unet kun tyttö joko konttaa sängyssään tai seisoo kaidetta vasten eikä osaa tulla alas.

Varmaan siis aika moni tarkoittaa rytmillä sitä, että osaa itse ennakoida noita hetkiä päivästä ja yöstä, milloin vauva tarvitsee mitäkin, eli maitoa ja unta ja milloin suunilleen heräilee.

Tsemppiä, kyllä ajan kanssa helpottaa, vaikka tuntuu varmasti tuskaiselta odottaa jos on uupunut. :hug:
 
iipsu
Meidän 2kk ikäinen tyttö tankkaa tissiä illalla niin paljon että jaksaa nukkua yöt yhdellä herätyksellä tai joskus jopa 9h putkeen :) maito on meillä paras unilääke! tutti tulee hyvänä kakkosena.. :) mieti mikä saa pikkuisen heräämään jatkuvasti? eihän hänellä ole liikaa vaatetta tai peittoja päällä yöllä? meillä vatsavaivat ja nälkä herättävät niin päivällä kuin yöllä, niihin kannattaa kokeilla cuplatonia tms. ja pierujumppaa iltaisin.
tsemppiä!!
 
Vatsavaivoja välillä on ollut, olemme kokeilleet Cuplatonia, mutta ei sillä tuntunut olevan suurempaa vaikutusta joten se on nyt tauolla...Rela-tippoja ollaan myös annettu. Kunpa saisikin tankattua illalla, mutta kun vauva ei välillä syö kuin hädin tuskin 10 minuuttia..

nyt ei olla moneen yöhön nukuttu kovin pitkiä pätkiä. Viime yökin meni kolmesta eteenpäin heräillessä 20-30 minuutin välein..sitten vauva oli jo 8 aikaan aamulla ihan väsynyt ja mentiin ekoille päikkäreille. Nukkuu kapalossa ja ikenet taitaa edelleen kutista kovasti, kun yrittää kapalostakin vetää nyrkkejä suuhun.
 
elikkäs meillä on 3.5kk tyttö joka on tässä 2-3 viikkoa tehny ihan samaa..ensiksi pitkä pätkä ja siitä 1 välein ylös..ei ole edes nälkä koska ruokaa maistuu vain 20-30 ml..

mut meillä kokeiltiin pienentää sänkyä imetystyynyn avulla ja sit kääriä (ei edes kunnon kapaloon) ni lakanaan ni nukuttiin hyvin..tai vasta 2 yötä nukuttu hyvin joten luulis toimivan,,kannattaa kokasta tuota keinoa,, ja jaksamisia :hug:
 
Meilläkin vauva nukkui katkonaisesti tuossa iässä, satunnaisesti koko yön. Meillä auttaa pitkiin yöuniin vain välttämättömät hoitotoimenpiteet, yösyötöt ja nopea vaipanvaihto. Emme seurustele vauvan kanssa yöllä emmekä aktivoi. Pidämme huoneen niin hämäränä että juuri juuri näemme hoitaa vauvaa. Olen kuullut, että yönukkuminen on yksilöllistä, toiset vauvat nukkuvat alusta asti koko yön ja toiset ovat vähän väliä pystyssä
 
Olo alkaa olla taas vähän kuin zombiella...unet tuntuvat vähenevän yö yöltä, vaikka kaikkea ollaan kokeiltu. Ilmavaivoja tuntuu olevan vähän, ainakin vauva pyörii hyvin levottomasti tuntikausia öisin. Cuplatoneja taas kokeillaan, mutta ei niistä tunnu olevan apua. Sängystä kun pääsee pois, vaivat tuntuu helpottavan, eli en ole varma onko ees ilmavaivoja.
Vaunuissa poika nukkui ennen tosi hyvin, nyt on parin viime viikon aikana sielläkin alkanut heräilemään itkien ´"kesken" unien.
 
Meidän vauva on vasta 2,5 vkoa ja täysin samanlainen nukkuja kuin alkuperäisellä. Mulla on suihkutissi, joka aiheuttaa vauvelille ilmavaivoja, joita kipuilee sitten koko yön. Aamuyöt ja aamut ovat väsyttäviä, kun vauva heräilee, ähisee ja kitisee. Nyt on annettu aamuisin rela-tippoja, jotka tuntuvat helpottaneen päiväunia (ei valita vatsaansa). Toivottavasti sulla ja meillä homma helpottaa 3 kk iässä.
 
Kävin hakemassa apteekista nyt noita Disflatyl-tippoja, saa nähdä auttaako. Ohjeessa oli muistaakseni 10-15 tippaa 2-3 krt/pvä. Kokemuksia siitä, mikä määrä ois sopiva vai täytyykö vaan kokeilla...?
Kokeiltiin tuota sängyn pienentämistä tyynylläkin, mutta ei tepsinyt meidän vauvelilla. Aamuisin en ole vauvaa saanut enää nukahtamaan puoli 6 jälkeen (tai sit aloittaa levottoman pyörimisen jo 2-3 aikoihin), vaikka se haukottelee mahdottomasti ja on kitisevä. Jostain syystä myös aamun ekalla syötöllä maito ei maistu, vaikka edellisestä syötöstä olisi jo aikaa.
Täytyypä nyt yrittää pikkuista uudestaan nukkumaan hetkeksi, alkaa olla niin väsähtäneen oloinen!
 
Alkuperäinen kirjoittaja bebo:
Kävin hakemassa apteekista nyt noita Disflatyl-tippoja, saa nähdä auttaako. Ohjeessa oli muistaakseni 10-15 tippaa 2-3 krt/pvä. Kokemuksia siitä, mikä määrä ois sopiva vai täytyykö vaan kokeilla...?
Kokeiltiin tuota sängyn pienentämistä tyynylläkin, mutta ei tepsinyt meidän vauvelilla. Aamuisin en ole vauvaa saanut enää nukahtamaan puoli 6 jälkeen (tai sit aloittaa levottoman pyörimisen jo 2-3 aikoihin), vaikka se haukottelee mahdottomasti ja on kitisevä. Jostain syystä myös aamun ekalla syötöllä maito ei maistu, vaikka edellisestä syötöstä olisi jo aikaa.
Täytyypä nyt yrittää pikkuista uudestaan nukkumaan hetkeksi, alkaa olla niin väsähtäneen oloinen!
Kuulostaa ihan samalta kuin meillä. Poika kyllä nukkuu yöt, mutta vain niin että tissi on suussa koko ajan. Jos irtoaa niin nukkuu max. puoli tuntia ennenkuin herää ja alkaa huuto. Aamut on ongelmallisia kun viiden jälkeen ei kelpaa enää se tissi suuhun kun on syönyt KOKO YÖN putkeen. Tässä on nyt sekin ongelma että poika ei päivälläkään nuku kuin sylissä, tosiaan sen puoli tuntia pisimmillään nukkuu vaunuissa tai sängyssä. Niskat on aivan tajuttoman kipeät kun nukun imetysasennossa yöt ja kannan poikaa päivät. Tankkaan särkylääkkeitä joka päivä. Nukuttaa ja väsyttää muutenkin. Huokaus.
 
Jaksamista sulle kalamama! :hug:
Meillä ei maidon tarvetta tunnu niinkään olevan yöllä, päinvastoin tuntuu tulevan vaan kovempi itku, jos riisun pojan kapalosta ja otan rinnalle. Olen enemmänkin huolissani siitä, että poika ei syö kunnolla. Tai välillä on pari hyvää päivää, ja sitten taas menee huonommaksi. Tänäänkin aamun jälkeen poika on syöttökerroilla syönyt vain noin 5 minuuttia...sinä aikana tuskin maha vielä täyttyy.

Onneksi viikon päästä on neuvola, saa nähdä onko paino noussut normaalisti.
 
Muista bebo, että vauvasi kasvaa koko ajan, joten hänen imutehonsakin paranee! Meillä alkoi juuri tuossa iässä ruokailuhetket lyhentyä. Vauva voi saada tarpeeksi maitoa jo siinä viidessä minuutissa, jos imu on tehokasta. Onko näin, eli syökö vauva koko ajan, nieleekö hyvin vai lupsutteleeko osan ajasta?

Meillä myös alkoivat jatkuvat yöheräilyt tuossa iässä, tosin poika heräsi syömään ja söikin sitten kahden tunnin välein. 2 kuukautta sitä kesti, mutta sinä aikana poika kasvoi aivan mahdottomasti! Kuukausi sitten aivan yhtäkkiä yöt taas rauhoittuivat. Ei varmaan lohduta yhtään, mutta ajan myötä varmasti helpottaa! :hug: Jaksamista!
 
Pantalaimon, ei syö välttämättä koko aikaa, vaan päästää rinnan jatkuvasti pois suusta. Välillä hapuilee sen takaisin ja imee pari kertaa ja samaa voi jatkua monta minuuttiakin..välillä sitten taas syö puolikin tuntiakin ihan hyvin. Mutta pissaa ja kakkaa kuitenkin tulee, että luultavasti saa kuitenkin maitoa tarpeeksi..?

Imetystukipuhelimessa olivat sitä mieltä että johtuu siitä että teettelee jo hampaita. Vauva nimittäin syö jatkuvasti nyrkkejään. Mutta kauankohan sitäkin sitten kestää..purulelusta kun tuo ei vielä mitään ymmärrä...
 
Meillä on aivan samaa ongelmaa, tyttö nyt 3,5 kk...kaikki alkoi rota+yhdistelmä rokotteen jälkeen (tuli viikko rokotteen otosta) viime viikolla ja edelleen yöt ovat yhtä hulabaloota. Olen kokeillut jo vaikka mitä ja säälittää tuo pikkuinen niin kun on aivan väsynyt :( :( Bebo onko teillä tilanne muuttunut, auttoiko mikään tai saitteko vastauksia neuvolasta?
 
Tilanne ei ole muuttunut...ainakaan parempaan vaan melkein huonompaan suuntaan.. :/
Muutama yö meni pari viikkoa sitten jo hienosti, poika nukkui kerran jopa 6h putkeen! Sitä iloa kesti kuitenkin vaan 3 yötä ja sitten palattiin samaan malliin...eli nyt on pidemmän aikaa ollut pisin unipätkä 2,5h ja sitten loppuyö heräillään 20min-1,5h välein. Eilen illalla erehdyttiin kokeilemaan maissivelliä ja yö olikin sitten ihan hirveä! Ilmeisesti aiheutti vatsanväänteitä.

Neuvolasta ei olla saatu oikein mitään kunnon neuvoja, terv.hoitaja vaan sanoi, että "kyllä vauva nukkuu kun on väsy", kun murehdin sitä saako poika tarpeeksi unta. Pojalla on tosi voimakas säpsähdysrefleksi, eli kapalon kanssa mennään vieläkin nukkumaan. Muuten heräiltäis varmaan 15 min välein...

Nyt on päikkäritkin vähentyneet aikalailla, vaikka huomaan että poika on väsynyt. Tänään olikin poikkeuksellinen päivä, kun poju nukkui aamupäivällä yli 2h (varmaan oli yön jälkeen aika väsynyt), mutta nukuttaminen kestikin sitten 45min..ja nyt ollaan oltu hereillä melkein 5h.
 
Alkuperäinen kirjoittaja bebo:
Eilen illalla erehdyttiin kokeilemaan maissivelliä ja yö olikin sitten ihan hirveä! Ilmeisesti aiheutti vatsanväänteitä.
Meillä kokeiltiin peruna-porkkana velliä maidon sekaan...vain 10ml...mutta tulos oli huono...ei lisää unta ja paljon vatsavaivoja. Aloitin nyt itse gefilus-tipat ja annan niitä vauvalle...katsotaan onko niistä apuja...pieruja on pieneltä ainakin tullut tänään koko päivän...lisäksi nukkui kolmet 1-2h unet :)

:'( tsemppiä teille...kyllä neuvolan pitäisi jo tulla avuksi vahvemmin....
 

Yhteistyössä