Miten säilytätte vihannekset?

Kysymys varsinkin niille jotka kasvattaa/ostaa kerralla isompia määriä. Miten saatte ne säilymään ilman nuhjaantumista?

Ärsyttää ku mulla on menny joku olennainen juttu ohi, jääkaapin viileäosastolla ne itää ja pöydällä nuhjaantuu. Ei jaksas alkaa kaikkea kokeilemaan joten kertokaa ;)
 
"jkp"
Mulla on kaksi isoa jääkaappia, joista toinen toimii varastona. Siellä on jääkaapin muovisissa hedelmälaatikoissa luomuturvetta, johon upotan perunat, porkkanat, nauriit, lantut, punajuuret jne.
 
Varastoija
Meillä juurekset on ulkovarastossa pahvilaatikossa, kylmän tullen styroksi laatikkoon niin eivät palellu.
Jääkaapissa on oma laatikko vihanneksille, siellä säilyy salaatit,kurkut, paprikat jne... joku säätö hommeli tuossa laatikossa on ja siellä säilyy tosi kauan vihannekset ja myös juurekset tosi hyvin. Kaupasta ostetut potut ja porkkanat menee varastossa nopeesti nahkeeks...
Tomaatit ja hedelmät pöydällä.
 
iu
Porkkanat raastan ja pakastan annosrasioissa. Paljon maukkaampaa ja mehukkaampaa kuin tuoreraaste. Perunoita ostan kerralla vain sen, mikä mahtuu jääkaapin vihanneslaatikkoon. Lanttuja ja nauriita ostan vain kerralla käytettäviä määriä, kun ei oikein ole varastoimismahdollisuuksia, vaikka kai noitakin vois raastaa pakkaseen.
 

Yhteistyössä