Miten saada pian 4v. innostumaan...

  • Viestiketjun aloittaja Vinkkejä
  • Ensimmäinen viesti
Vinkkejä
piirtämisestä ja yleensäkin kynän pitämisestä?
Lapsi ei osaa kuin vauvamaisen kynäotteen, eikä piirrä kun "ympyrän". Muuten hän on taitava monissa asioissa, esim. aakkoset luettelee loistavasti, tietsikalla kirjoittaa nimensä jne. Myöskään saksia lapsi ei osaa käyttää lainkaan.
Muuten hänen hienomotoriikkansa on mielestäni kunnossa, mutta miten saisin hänet innostumaan kynäilystä?

Kaikki vinkit tervetulleita :)
 
Äitskäläinen
Jos lapsi kerran osaa luetella aakkoset niin kynän käytön harjoittelu on hyvä aloittaa niitä kirjoittelemalla tai piirrä vaikka itse paperille isoja kirjaimia joita lapsi sitten saa värittää. Voit myös kokeilla josko lapsi innostuisi piirtämään lukemastanne sadusta. Niin ja yhdessä piirtäminen on aina hauskempaa kuin yksin, piirrätäkää yhdessä hassuja juttuja! Saksien käyttöä voi harjoitella ihan sillä että annat lapselle jonkun vanhan lehden josta hän saa leikata mieleisiään kuvia ja liimata niitä paperille, näin joulun alla vanha lelulehti voi olla kovinkin innostava.

Meillä monenlaista ei niin kiinnostavaa ja innostavaa on tehty sen varjolla et tehdään mummulle tai isille, monesti lapsi innostuu ja on kiinnostuneempi kun hänen tuotoksestaan on tulossa jotain tärkeää, vaikkapa lahja! ;)
 
Meillä tuo ikiliikkuja (poika 4v) ei ollut aiemmin yhtään innostunut piirtämisestä tai askartelusta. Suunnilleen kuukausi takaperin sit tuli pyytämään paperia, kynät ja piirustuslevyt ja nyt piirtelee melkein päivittäin, myös leikkaaminen on hauskaa hommaa. Niin ne vaan nuo touhut vaihtelee ;)
 
nanneli
Meillä ainakin 4-vuotias piirtelee vain silloin kun otan itse kynän ja paperia eteeni. Tosin silloinkin hermot saattaa mennä nopeasti kun ei onnistu esittävää kuvaa ekalla kerralla tekemään. Jokainen lapsi oppii ja kiinnostuu aikanaan.
 
Miten olisi suuri pahvilaatikko, josta tehdään talo, raketti tms. Lisää ikkuna-aukot ja ovi, ehkä verhotkin. Sitten vaan tusseja käteen ja koristamaan pintaa mielikuvituksen mukaan.
Tai pitkä paperirulla lattialle, seinästä seinään. Siihen on mukava piirustella teitä, junakiskoja, kukkia yms. Rakentakaa maitotölkeistä taloja, nekin voi päällystää paperilla ja antaa lapsen piirtää ikkunat ja somisteet. Leikkiautot mukaan!
Tai laita lapsi ison paperin päälle, piirrä ääriviivat ja anna lapsen piirtää ja värittää itselleen tukka, silmät ja suu sekä vaatteet. Lopuksi kuvan voi leikata ja läntätä seinälle.
Tai hakekaa kaupasta pieniä laatikoita, heitä sekaan vessapaperirullia ja anna lapselle tussit, maalarinteippiä, sakset ja vaikkapa piipurassia - näistä voi syntyä vaikka mitä.
Hauskoja yhteisiä hetkiä!
 

Yhteistyössä