Miten saada lapsi viihtymään potalla?

  • Viestiketjun aloittaja koska potalle
  • Ensimmäinen viesti
koska potalle
Meillä on tuollainen 2 vuotias pikku tyttönen, joka ei viihdy potalla paria sekuntia pidempään vaan nousee ylös. Ja hermostuu jos ei heti pääse ylös potalta. Tähän mennessä ollaan säännöllisesti kokeiltu pottailua ja vasta viime aikoina on suostunut istumaan potalla ilman itkuja. Ennen siis jo pelkkä potalle istuminen aiheutti kauheat itkut. Nyt siis istahtaa, viipyy pienen hetken ja ylös. Kirjat yms. lelut ja viihdyke ei auta. Pöntöllä ei halua istua lainkaan, ne itkut tulee jos pöntölle istuttaa.
 
Kippuravarvas
Kirjoja ja leluja mukaan, muutenkin potan voi aluksi ottaa leikkitilaan jotta lapsi voi siihen tutustua rauhassa. Sitten pisuista voi palkita namilla, rusinalla tms.
 
Ei kannata pakottaa, pitäkää vähän taukoa jos ei meinaa hymyllä mennä. Meillä oli kanssa alle pari vuotiaana tappelua, jätettiin koko homma vähäksi aikaa (kävi pöntöllä niin että istuin itse takana), sitten se meni itse ihan kiltisti. Paitsi että vieläkin ahdistuu liian matalista potista helposti, pitää sellaisesta nojatuolimallista... Onnistuisiko teillä pöntöllä 'sylikkäin' istuminen paremmin väliaikaisesti?
 

Yhteistyössä