Miten saa sellaisen ihanan hajun mikä leijailee ulkomailla pizzerioiden edessä? Valkosipulin tuoksu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

vierailija

Vieras
Tiedättekö sen kun etelässä kävelee ravintoloiden ohi ja sieltä leijailee sieraimia huumaava valkosipulin tuoksu? Sellainen eytä ihan sama mitä ruokaa se on, sen on pakko maistua taivaalliselta jos se maistuu samalta kuin tuoksuu?

Vaikka miten yritän niin en saa samaa tuoksua. Murskaan, muussaan, paistan valkosipulia, sekoitan oliiviöljyyn, voihin.. vaikka mitä. Silti ei tule sama tuoksu. Miten ne tekee sen?
 
Riippuu vähän maasta, mutta tiedän, mitä tarkoitat. Kyllä sinunkin kotoa varmasti leijailevat ihanat tuoksut, mutta et ehkä sitä itse ruokaa laittaessasi huomaa. Mulle on perhe monesti sanonut, että ihanat tuoksut tulvii keittiöstä ja että jopa rappukäytävässä tuoksuu, kun ovat tulossa kotiin ja tietävät, että tulee meiltä :D
 
Pannulle loraus oliiviöljyä ja nokare voita ja siihen kiehumaan pari nyrkillä runtattua ja muutamaksi palaksi leikattua valkosipulinkynttä. Ei liian kuumalla, etteivät pala.

Ja sit menet haistelemaan ulos! Sisällä se ei tuoksu yhtä herkulle.
 

Yhteistyössä