Miten pukeudutte esim. synttäreille?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Tai puette lapsenne? Ihmettelen kun täälläpäin tullaan farkuissa ym. tavisvaatteissa ja lapsetkin ihan normivaatteissa joskus voi olla jotain juhlavampaa. Kyseessähän on kuitenkin juhlatilaisuus jonka valmisteluun joku on nähnyt vaivaa ym...
 
"Kenguru"
[QUOTE="vieras";23689932]Tai puette lapsenne? Ihmettelen kun täälläpäin tullaan farkuissa ym. tavisvaatteissa ja lapsetkin ihan normivaatteissa joskus voi olla jotain juhlavampaa. Kyseessähän on kuitenkin juhlatilaisuus jonka valmisteluun joku on nähnyt vaivaa ym...[/QUOTE]

Vähän siistimmissä tavisvaatteissa mennään. Siis pienten lasten synttäreille. Jollekin 50 ym sitten juhlavampaa päälle.
 
"hmm"
vaatteisiin, yleensä omiini.kaverin 27-vuotissynttärit tai hänen lapsensa 8-vuotissynttärit eivät ole erityisiä vaatteita vaativia tilaisuuksia ellei kyseessä ole vaikka naamiaiset, klubi-ilta tms. justiinsa 50-vuotisjuhlat ovat sitten niitä juhlallisempia juhlia, jos järjestäjä niin on ajatellut. ja omiin synttäreihini en tule pukeutumaan hienosti vaikka uhkailtaisiin.
 
Huom harmaana
Riippuu niin kovin synttäreistä. Äsken tultiin juuri kotiin äitini 70 v synttäreitä ja kaikilla oli ykköset päällä, jopa 5 v pojalla suorat housut, kauluspaita ja kravatti (oikea, ei mikään kumppariversio). Mutta jos on jonkun kaverin synttärit niin voidaan hyvin mennä farkuissa. Siisteissä toki, ei missään pihavaatteissa.
 
Synttäreitä on erilaisia. En pukeudu juhlavasti "poiketkaan meillä syömässä synttärikakkua"-juhliin. Enkä näe sitä mitenkään outona. Huvittavaahan se olisi, sillä isäntäväki on kotivaatteissaan. Jos kutsutaan juurikin 50-vuotissynttäreille, virallinen kutsu, jne, niin silloin pistämme päälle juhlavaatteet.

Ja ei ollut omanikaan erityisesti pukeutunut omilla kaverisynttäreillään ja en minäkään ollut parasta mekkoa päälleni pistänyt. Toki ei hän rönttävaatteissa ollut, mutta samoissa missä vaikka päivähoidossa. Paidan kuvioinnin lapsi oli valinnut teemaan sopivaksi ja jalassa mustat froteehousut. Juhlavierailla oli vaihtelevasti farkkua, hepenemekkoa, suoraahousua ja siistiä olovaatetta. Oikein passelia.
 
halipupu harmaana
Seuraaville synttäreille pukeudutaan t-paitoihin, shortseihin ja jumppapöksyihin ja päähän laitetaan huivit ja naamaan mustalla mascaralla arpia ja sotkua. Merirosvosynttärit siis tiedossa ja ihan kiva, että saa välillä miettiä muutakin kuin perinteista juhlapukeutumista.

Yleensä puen lapsille siistit paidat ja housut ja joskus ne housut voi olla farkut, koska meillä lapset ei muuten käytä farkkuja. Ja itsellenkin puen siistiä päälle, mutta en farkkuja, koska niitä vetelen töissä ihan tarpeeksi.
 
Itselleni laitan aina jotain arkivaatteita hienompaa päälle. Tietenki riippuu tilaisuudesta, kuinka paljon hienompaa: naapurin tytön 8-v synttäreille ei ehkä tarvitse pynttäytyä samaan tyyliin kuin tädin 80-v juhlille.
ja mielestäni myös lapsilla "kuuluisi" olla vähän hienommat vaatteet. (poikkeuksena pikkuvauvat. ei heille mun mielestä tarvi hankkia juhlavaatteita erikseen.)

Itse pidän pukeutumista jonkinlaisena "kunnianosoituksena" juhlien järjestäjälle. Jos joku näkee sen verran vaivaa, että järjestää juhlat, niin en kehtaisi mennä tavallisissa arkivaatteissa sinne.
 

Yhteistyössä