miten olette helpottaneet n.5kk lapsen nuhaa?

  • Viestiketjun aloittaja ninni
  • Ensimmäinen viesti
toppari
NaCl-liuoksella, nimenomaan sumutteella, sillä se jakaantuu limakalvoille tasaisemmin. Pikkuniistäjällä imaistu limat pois. Lisäksi voisi käyttää Nasolinia tmv. tilapäisesti, esim. yöksi.
 
konsti
Jos ei ole ilmankostutinta (yötä ajatellen) niin voi keittää kattilalla vettä ja laittaa sen pinnasängyn alle vauvan pään puolelle, kattilan päälle voi laittaa vielä vaikka harson. Saa sieltä sitä lämmintä höyryä.
 
alviina justiina
Jos kovin tukkoinen, niin suosittelen apteekista saatavia suolaliuostippoja, eli niitä nenään ja sitten niistäjällä puhtaaksi... Meillä kyllä poika vihasi tuota konstia... Paremmin toimi lämmin suihku, tai sitten vaan istuttiin kylppärissä kun isi kävi suihkussa... Nyt on 7kk vanhalla kuopuksella nuha ja ollaan vaan ihan puhdistettu nenää pehmeällä, kostealla liinalla ja nukutettu puoli-istuvassa asennossa raittiissa ulkoilmassa... Jos yöllä ei saa nukuttua, niin semmoset pinnasängyn pääpuolen jalkojen alle laitettavat unipalikat on ihan kätsyt... Puhelinluettelot tai muut kirjat ajaa ihan saman asian kylläkin..=)
 
r
Me kokeiltiin em. lisäksi myös raakaa sipulia palasina esim. harson sisässä sängyn pääpuolessa. Pitäisi irrota "höyryjä" jotka auttaa pitämään nenän auki. Ehkä auttoi hieman, mene ja tiedä....voihan sitä kokeilla.
 
hanna
tuo raakasipuliraaste sängyn viereen, esim vanhaan sukkaan. on kyllä tosi tehokas. tosin huone haisee ihan karseelle, mutta helpottaa tosi paljon vauvan oloa... samoin itsellämmekin oli paremmin hengitetty yö, vaikkei mitään flunssaa ollut.

suolatipat ovat myös ihan hyvä vaihtoehto.
 

Yhteistyössä