Miten nukutatte yöunille teidän 7kk vauvan?!?

meillä siis iltatoimina iltapuuro, (kylpy), yöpuvun laitto ja sitten pimeään makkariin, laitan hiljaiselle rauhallisen musiikin soimaan. Ja tyttö tissille. Mutta hän saattaa olla tissillä tunninkin! Jos koitan kesken "syömisen" saada häntä sänkyyn, niin alkaa armoton huuto, vaikka tassuttelisin...

Syö tosiaan noin tunnin verran tissiä ja välillä nukahtaa syliini, jolloin nostan hänet pinnikseen...saattaa havahtua,mutta useimmiten jatkaa uniaan omassa sängyssään...jos ei nukahda, niin mikään muu ei rauhoita, kuin tissi.

Olisi kiva kuulla miten muilla menee yöunille laitto 7kk kanssa? Ja kuinka teillä nukutaan yö? Meillä heräillään parikin kertaa yöllä tissille.
 
pinnasänkyyn makaamaan, unilelu kainaloon ja tutti suuhun. muutaman kerran joutuu laittamaan tuttia, mutta kyllä se sinne aika äkkiä rauhoittuu.

yöllä herätään 0-2 kertaa kitisemään, toisinaan riittää tutti, välillä tarvitaan vähän velliä tai maitoa. aamulla herätään 6.30-8.30
 
Meidän herra vähän vanhempi, pian 9kk.. Mutta 6kk:n iässä pidettiin unikoulu ja siitä asti on nukahtanut illalla hampaidenpesun jälkeen omaan sänkyyn ihan ite. Meillä iltakuviot menee aina vähä miten sattuu, tai siis on pesut, tissittelyt ja puurot, mutta järjestys voi olla mikä vaan aina kulloisenkin tarpeen mukaan. Meillä myös isompi poika joten ei aina pysty vauvan rytmin mukaan meneen..
Ainoa tarkka on se että hampaat pestään just ennen unia ja tietty sylitellään sohvalla telkkarin ääressä. Sit pojat petiin ja ovi kiinni. Yön nukkuu hyvin. (meil ei syödä tuttia joten sitä ei tarvi nostella, harso on ainoa "unilelu" )

Mut mut, jos haluut helpottaa elämääsi niin ala antamaan rinta aina olkkarissa ja makuuhuoneeseen viet nukkumaan, ei syömään. Silittelyn voi hoitaa niin et silittää hetken, poistuu huoneesta+ovi kiinni ja ihan hetken päästä uusi nopea silitys jne. Moni vauva suuttuu silmittömästi jos jää siihen viereen "lääppimään" pitkäksi aikaa. Meillä tollee toteutettu unikoulu toimi yhdessä yössä ja siihen asti oli aina nukahtanut rinnalle.
 
Meillä on 7kk pojalla myös tissitainnutus. Tää ei kyllä tuntia syö, eikä varmaan puoltakaan, en ole nyt kelloa katsellut. Nukkuu vieressä ja itse menen siis myös sänkyyn samaan aikaan - lueskelen siinä sitten minkä jaksan. Omaan sänkyynhän se pitäisi jossain vaiheessa saada nukkumaan, mutta en ole vielä jaksanut ryhtyä siihen :whistle: Kun tuntuu että omassa sängyssä se pää nousee sieltä vähän väliä kattelemaan... Ja syö noin 2 yötissiä. Kun en ole poikki, niin en viitsi aktiivisesti yrittää tuota omaa sänkyä jne... Tässä jossain vaiheessa sitten :)
 
Meillä vauva 7½kk nukkuu myös vieressä. Ensin kylpyyn ja yökkärit päälle. Sitten puuro. Noin 20.00 mennään meidän sänkyyn ja syö tissiä noin vartin ja simahtaa. Herää yleensä tunnin sisällä kitisemään ja silloin annan tutin ja saatan hetken joutua olemaan vieressä. Yöllä herää 1-3 kertaa. Aamulla herää noin 8.00 maissa. Päiväunet onkin sitten ihan oma lukunsa... :/ :/
 
Meil 7kk vauva...iltapesut/kylpy ja yökkärit päälle n. 19.30, 20.00 iltapuuro, sit vähän aikaa viel touhutaan...21.00 - 21.30 sänkyyn ja tissitellään hetki ( nukkuu vieres )...sit viel riehuu pienen hetken ( melko uus juttu )...silittelen ja rauhoittelen...tutti ja rätti pitää olla...ja nukkumatti tulee yleensä 22 jälkeen...eli aika illanvirkku on :( ...olis ihan kiva vähän aikaistaa nukkumaan menoa....mut en ole viel onnistunut...ihan pienestä asti on valvonut sinne 22-22.30 asti...yksi hyvä juttu siin on...nukkuu aamuisin pidempään..jopa 9.00... ;) !
 
Meidän 7 kk saa n. klo 20.30 pullosta iltamaidon hämärässä makkarissa ja sitten laitetaan unipussiin, tutti suuhun ja pinnasänkyyn. Aikaisemmin nukahti melko helposti, ei tarvinnu tehdä mitään, jäi vaan sänkyyn ja nukahti, mutta nyt jää treenailemaan kääntymista ja konttausasennossa hytkymistä, joten muutaman kerran joutuu käydä laittamassa tuttia suuhun tai jos kovasti jumppaa niin pitämässä pepusta kiinni muutaman minuutin että rauhottuu. Ei syö enää yöllä, tuttia joutuu laittaa 0-3 kertaa. On oppinut aika hyvin laittamaan itse tutin suuhun, mutta jos on kadonnut niin sitten joutuu nousee laittamaan. Yöruokatarjoilut lopetettiin samoihin aikoihin kun alko syödä 5 kiinteetä ateriaa päivässä eli vajaa puolivuotiaana, sillon tutti ajoi saman asian. Välillä pitää jumppatuntia yöllä, mutta me ei siihen puututa jos ei pahemmin itke, jumpatkoon rauhassa :) Aamulla noustaan 9 pintaan.
 
Voi että...kumpa meilläkin joskus nukahdettaisiin itse :) Meillä myös isompi lapsi (2,5v) Nukumme kaikki samassa makuuhuoneessa. Meen tosiaan lasten kanssa silloin 19.30-20.00 makkariin ja sammutan valot, rauhallinen musiikki soimaan. Istun sitten nojatuolissa isomman lapsen sängyn vieressä ja imetän tätä meidän 7kk neitiä...

Toisinaan isompi lapsi haluaa, että häntä paijataan...mutta useimmiten nukahtaa sänkyynsä itsekseen, kun vain olen siinä vieressä syöttämässä tyttöä.

Kokeilin esikoisen kanssa aikoinaan, että jätän huoneeseen yksinään iltamaidon jälkeen ja menen silittämään, kun aloittaa karmean huudon. ja taas jätän yksikseen, kun rauhoittuu...jne. mutta ei siitä mitään tullut, koska ei rauhoittunut...heti alkoi karmea huuto, kun poistuin huoneesta ja rauhoitteluun meni puolisenkin tuntia...joten kyllästyin...

Kiitos vinkistä anuuu, onnistuisikohan toi sun antama vinkki noille kummallekkin lapselle...siis molemmathan alkaa huutamaan, kun poistun makuuhuoneesta :(
Pakko kai se on koittaa..olisi jo tuon esikoisenkin aika oppia nukahtamaan yksinään...
Ollaan kyllä tosiaan jo sen verran edistytty esikoisen kanssa, että nukahtaa ilman silittelyä tavallisesti...ennen hänet täytyi aina silitellä uneen.

Kumpa tuo neitikin nyt sitten vaan alkaisi nukahtamaan sänkyynsä ja nukkuisi yöt putkeen...
 
Ketju on aika vanha mutta vastaan silti ja kysyn myös.
Meillä 7kk vauva nimittäin ei mene millään nukkumaan illalla ennen klo 23. Tai jos menee niin varmasti ollaan hereillä viimeistään klo 5.
Tissitakiainen ei ota pulloa, ei mukia eikä tuttia joten iltavelli on vain haave. Yöllisestä tissittelystä on jo tullut farssi. Ennen nukkui sentään 5 tuntia omassa sängyssä, mutta nyt nukkuu 2 h ja sitten herää tissille. Otan viereen, johon sitten nukahdetaan (molemmat). Jos yritän nostaa takaisin omaan sänkyyn niin herää takuuvarmasti. Itse nukun omituisessa asennossa, olkapäät särkee kun käteni on miten sattuu missä tilaa on.
Miten ihmeen kummassa saatte vauvanne nukkumaan omassa sängyssä? Miten saatte vauvanne menemään yöpuulle jo klo 20 - 21 ja nukkumaan siitä sitten yön yli? Varsinkin tällaiset tissitakiaiset, joille ei tutti eikä pullo kelpaa?
 
Meilläkään poika 6kk ei huoli tuttia, maitoa ei voi juoda pullosta (vettä kylläkin) ja viihtyy aina ennen nukkumaan menoa tissillä. Ilman tissiä ei ole enää yritettykään nukuttaa. Poika siirtyi 4kk ikäisenä viereen nukkumaan, kun sai niin mielettömiä raivareita omassa sängyssä. Saattoi omasta sängystä herättyään huutaa toisinaan jopa 2 tuntia, eikä rauhoittunut millään. Vieressä ollessa ei tätä ongelmaa ole. Sain neuvolasta ohjeeks, että kannattaa aloittaa päiväunien nukuttamisella omaan sänkyyn. Siitä sitten vähitellen siirtää omaan sänkyyn. Äiti voi myös nukkua vauvasta kauempana, ettei maidon haju tule nenään. Noh, yritin 2 iltana tätä ja huomasin, että halusin kuitenkin pitää pojan vieressä nukkumassa. Ollaan sitten nukuttu siitä lähtien yhdessä :) Ja ihan mukavasti menee, vaikka asento mullakin välillä tosi huono ja poika ahistaa minut aivan sängyn reunalle.. hyvä etten tipu lattialle :D

Unirytmit on löytynyt meillä aivan itsekseen. Aiemmin meni nukkumaan klo 22 maissa, mutta ihan itse alkoi valvomaan iltaisin pidempään (noin 4 tuntia putkeen, päivällä vain 2 tuntia valvoo kerrallaan) ja sen vuoksi menee nukkumaan klo 21. Ei olla yritetty vaikuttaa mitenkään noihin yöuniin. Nukutaan noin 9 tuntia yössä ja heräillään 1-3 kertaan ja huonoina öinä tunninkin välein. Meillä on tosin hävinnyt päikkärit. Poika nukkuu päiväunia yhdet noin 1-2 tuntia ja pari puolen tunnin pätkää.. mieluusti ottaisin vaikka yhdet/kahdet pidemmät päikkärit noitten lyhkästen tilalle..
 

Yhteistyössä