Miten niin meidän kuusi ei juonut tarpeeksi? *KUVA*

Alkuperäinen kirjoittaja kipinäinensääri:
Alkuperäinen kirjoittaja Sillivati Seilaa:
Alkuperäinen kirjoittaja kipinäinensääri:
Anteeks mutta onko toi ollut teillä sisällä?? :ashamed:
Jep jep, ja on kyllä annettu vettä... Vaikkei välttämättä heti uskois :D
No..onhan se karulla tavalla kaunis :D
Juu, olen aina ollut sitä mieltä, että sisänen kauneus ratkasee :D Moni kakku päältä kaunis ja niin edelleen B)
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Ievaliina:
Miullapa ei varissu laisinkaan ku oli muovikuusi :LOL: .Siis sen takia ku joulut tuppaa menee pilalle nuhan ja allergisten oireiden takia miulta ja esikolta...
kyllä meidän tyttö sai muovikuusenkin varisemaan... onneksi vielä jäi neulasia sen verran että kehtaa ensi joulunakin sen laittaa
 
min
Löysin tuollaisia

Kuusi sisälle
Jos kuusi on jäässä, se tulisi sulattaa hitaasti ennen jalkaan asettamista. Hyvä paikka sulatukselle on viileä tila, jonka lämpötila on muutaman asteen verran plussan puolella. Puun annetaan sulaa mahdollisuuksien mukaan jopa muutaman vuorokauden ajan. Puun tyven tulisi olla vedessä sulatuksen ajan. Ennen veteen laittamista, tyvestä kannattaa sahata pari senttiä pois; tuore katkaisupinta imee vettä hyvin. Jos käytettävissäsi ei ole viileää tilaa, kuusen voi tuoda vaikkapa pesuhuoneeseen. Laita tällöinkin tyvi vesiämpäriin, ja suihkuta neulasisto välittömästi kylmällä vedellä. Toista kylmä suihku muutaman tunnin kuluttua.


Kuusi jalkaan

Ravistele kuusesta irtonaiset roskat ja neulaset pois. Käpykuusen löytäneen kannattaa kuitenkin varoa, etteivät kävyt irtoa samalla. Kuusi lyhennetään sopivan mittaiseksi. Puun tyven tulee mahtua ohentamattomana jalkaan. Tyveä ei saa kuoria tai veistää. Lopuksi kuusi kiinnitetään jalkaan ja säädetään suoraksi. Kuuselle annetaan heti vettä. Sen jälkeen kuusi alkaa olla valmis koristeltavaksi.

Kuusi kannattaa sijoittaa mahdollisimman kauas lämpöpattereista ja uunista. Viileässä ja vedottomassa paikassa kuusi ei varista neulasiaan niin herkästi.

Kukkivat kasvit eivät yleensä oikein siedä kuusesta erittyvää etyleeniä. Mm. perhoskämmekkä on syytä pelastaa pois kuusen viereltä.
 

Yhteistyössä