Miten maustatte naturellit broilerin minuuttifileet?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja uusavuton kokki
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
U

uusavuton kokki

Vieras
Mitään marinadia en rupea väsäämään, mutta siis voin kai viskellä pannulle fileitten päälle jotain mausteita? Mitä?

(Juu, uusavutonta, yleensä ostan maustettuja :))
 
No ekana laitan törkeen paljon rypsiöljyä pannulle. Siihen sitten curryä, intialaista maustetta, kurkumaa, mustapippuria, merisuolaa... En käytä mitään aromivahventeita tms. vaan aitoja makuja :)
 
Mä yleensä ostan maustamatonta broileria ja teen siitä kastikkeen Uncle Benin Currykastikkeella. Ja lisään sinne ananasta ja mandariinilohkoja (säilyke )
Hyväää.... :p
 
Teen yleensä marinadin hyvälaatuisesta oliiviöljystä, valkosipulista, sitruunamehusta, mustapippurista, merisuolasta ja pienestä määrästä soijakastiketta. Yhdistelmä toimii hyvin myös paistovaiheessa kanan päälle lisättynä, nesteitä kannattaa laittaa vain hieman vähemmän.
 
Mun marinadin teko vie kaks minuuttia :o ja suosittelen.

4 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
2 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa maun mukaan
valkosipulia puristettuna maun mukaan

Antaa hetken lilliä marinadissa ja paistaa kuten tahtoo.
 
Alkuperäinen kirjoittaja aires:
Teen yleensä marinadin hyvälaatuisesta oliiviöljystä, valkosipulista, sitruunamehusta, mustapippurista, merisuolasta ja pienestä määrästä soijakastiketta. Yhdistelmä toimii hyvin myös paistovaiheessa kanan päälle lisättynä, nesteitä kannattaa laittaa vain hieman vähemmän.

Näin toimin itsekin, usein sekaan menee vielä tuoreita yrttejä. Kana marinoituu todella nopeasti, puoli tuntia riittää maustamaan.

En ole oikein koskaan käsittänyt näitä broilerimauste, kalamauste, jauhelihamauste, grillimauste -ihmisiä. E621:tä vaan joka ruokaan. Ettekö te oikeasti osaa käyttää ihan tavallisia perusmausteita ruuanlaitossa ollenkaan vai miksi käytätte tuollaisia?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Alkuperäinen kirjoittaja aires:
Teen yleensä marinadin hyvälaatuisesta oliiviöljystä, valkosipulista, sitruunamehusta, mustapippurista, merisuolasta ja pienestä määrästä soijakastiketta. Yhdistelmä toimii hyvin myös paistovaiheessa kanan päälle lisättynä, nesteitä kannattaa laittaa vain hieman vähemmän.

Näin toimin itsekin, usein sekaan menee vielä tuoreita yrttejä. Kana marinoituu todella nopeasti, puoli tuntia riittää maustamaan.

En ole oikein koskaan käsittänyt näitä broilerimauste, kalamauste, jauhelihamauste, grillimauste -ihmisiä. E621:tä vaan joka ruokaan. Ettekö te oikeasti osaa käyttää ihan tavallisia perusmausteita ruuanlaitossa ollenkaan vai miksi käytätte tuollaisia?

Makuasia...ei tavallisilla mausteilla saa samanmakuista. Ellei kippaa lisäksi aromisuolaa joukkoon :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Alkuperäinen kirjoittaja aires:
Teen yleensä marinadin hyvälaatuisesta oliiviöljystä, valkosipulista, sitruunamehusta, mustapippurista, merisuolasta ja pienestä määrästä soijakastiketta. Yhdistelmä toimii hyvin myös paistovaiheessa kanan päälle lisättynä, nesteitä kannattaa laittaa vain hieman vähemmän.

Näin toimin itsekin, usein sekaan menee vielä tuoreita yrttejä. Kana marinoituu todella nopeasti, puoli tuntia riittää maustamaan.

En ole oikein koskaan käsittänyt näitä broilerimauste, kalamauste, jauhelihamauste, grillimauste -ihmisiä. E621:tä vaan joka ruokaan. Ettekö te oikeasti osaa käyttää ihan tavallisia perusmausteita ruuanlaitossa ollenkaan vai miksi käytätte tuollaisia?

Makuasia...ei tavallisilla mausteilla saa samanmakuista. Ellei kippaa lisäksi aromisuolaa joukkoon :)

Eli olet jäänyt koukkuun aromivahventeeseen? Ei ollenkaan hyvä juttu.
Itse ainakin pyrkisin siitä eroon, jos tilanne olisi tuo että ruoka ei olisi hyvää ilman E621:tä. Se todellakin on addiktoivaa, se on tutkittu moneen otteeseen. Siihen perustuu mm. se että ihminen mättää sipsejä ja kiinalaista ruokaa määräänsä enemmän.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Alkuperäinen kirjoittaja aires:
Teen yleensä marinadin hyvälaatuisesta oliiviöljystä, valkosipulista, sitruunamehusta, mustapippurista, merisuolasta ja pienestä määrästä soijakastiketta. Yhdistelmä toimii hyvin myös paistovaiheessa kanan päälle lisättynä, nesteitä kannattaa laittaa vain hieman vähemmän.

Näin toimin itsekin, usein sekaan menee vielä tuoreita yrttejä. Kana marinoituu todella nopeasti, puoli tuntia riittää maustamaan.

En ole oikein koskaan käsittänyt näitä broilerimauste, kalamauste, jauhelihamauste, grillimauste -ihmisiä. E621:tä vaan joka ruokaan. Ettekö te oikeasti osaa käyttää ihan tavallisia perusmausteita ruuanlaitossa ollenkaan vai miksi käytätte tuollaisia?

Makuasia...ei tavallisilla mausteilla saa samanmakuista. Ellei kippaa lisäksi aromisuolaa joukkoon :)

Eli olet jäänyt koukkuun aromivahventeeseen? Ei ollenkaan hyvä juttu.
Itse ainakin pyrkisin siitä eroon, jos tilanne olisi tuo että ruoka ei olisi hyvää ilman E621:tä. Se todellakin on addiktoivaa, se on tutkittu moneen otteeseen. Siihen perustuu mm. se että ihminen mättää sipsejä ja kiinalaista ruokaa määräänsä enemmän.

En puhunut tässä nyt itsestäni. En käytä edes aromivahventeita sisältäviä liemikuutioita.

Mutta faktahan se on, että ei ne samalle maistu ne "oikeat" mausteet. Ja joku ehkä tykkää enemmän noista valmissekoituksista.

Tosin tunnustan kyllä itsekin, etten koskaan ole syönyt oikeasti hyvää itsetehtyä dippikastiketta, jos siis vertaa niihin pussista tehtyihin. Ne omatekoiset nyt vaan ovat yleensä ihan omituisia sotkuja, joihin on vaikea saada muuten makua kuin tekemällä niistä liian tulisia, jolloin silloinkaan niissä ei erotu mitään varsinaisia makuja, suuta vaan polttaa. Varmasti moni on eri mieltä ja omasta mielestään osaa tehdä maailman parasta dippikastiketta, mutta makuasioista ei voi kiistellä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
[ mutta makuasioista ei voi kiistellä.

Itse asiassa harvoista asioista voi kiistellä yhtä paljon kuin makuasioista ; )

Komppaisin. Makuasioista ei voi kiistellä -lausahdus on hirvittävin klisee, jonka tiedän. Sillä voidaan näppärästi perustella muuten perusteettomat omaan näkemykseen kytkeytyvät argumentit, muttei paljon muuta.
 

Yhteistyössä