Miten MANGO syödään?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja naksu
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
N

naksu

Vieras
Avataan juu suu =) mutta ostimme elämän ekan kerran mangon ja yritin googlettaa mutten löytänyt oikein mitään. Se selvisi että kuoria ei syödä, mutta kuoritaanko se kuten omena vai onko kuori paksumpi?
Onko jotain muuta vinkkiä, kivi on kuulemma sisällä. Mango on nyt aika pehmeä, mutta pääosin vihreä eikä mitenkään erittäin hyvältä tuoksu mutta tuoksuu ihan ok.
Voisko joku ystävällisesti auttaaa!!
 
Leikkaisin pitkittäin puoliksi, kivi pois ja joko koverrat tai otat kuoren muutoin pois. Jotkut viiltelee lihan ristikkäin ja sitten se saa siitä kuoresta helposti "fileoimalla" kuutioina pois.
 
nosta se mango sillälailla amerikkalaisen jalkapallon tyyliin pystyyn ja leikkaa ylhäältä alas pystyssä kivenreunaa pitkin ja sama kiven toiselta puolelta ja sitten puolikkaat koverrat lusikalla reunoja pitkin niin saat lihan irti:)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Naw2012:
Mä joskus ostin mangoa mutta oli se enempi tai vähemmän pehmeä ni aina maistu semmoselle pahalle, tärpätille. :/

Mangossa saattaa olla lievä tärpätinmaku, joka laimenee, kun hedelmää pidetään puoli tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua. Kovin kylmää mango ei kuitenkaan siedä, ja hedelmä säilyy parhaiten 13-15 asteen lämpötilassa.
 
Itse kuorin mangon ihan tavallisesti kuorimaveitsellä. Ei mene yhtään herkkua hukkaan.
Lapsuudessa kuorin ihan hampailla kun omasta puusta kävin hakemassa mangoja. :)
 

Yhteistyössä