Miten laitatte nukkumaan 2kk:n ikäiset vauvat?

Meillä vauva huutaa väsymystä jonkin aikaa ja sitten nukahtaa syliin kun on aikansa kanniskellut ja hyssytellyt. Tosi hyvät päivärytmit on vauvalla ja nukkuu hyvin kun nukahtaa, mut on välillä hermoja raastavaa kun aina huudon kanssa vasta nukahtaa. Vaikka on vatsa täynnä niin aina sama juttu, onko muita huutelijoita ja tietysti jos jollain on vinkkiviitosia niin otetaan vastaan ilomielin!?
 
Päivällä tissille/syönnin jälkeen vaunuun kiikuttamalla(toinen juttu on se nukahtaako ollenkaan). Illalla sänkyyn tissille. Nyt on poika pikkasta vajaat 4kk ja alkaa ilta nukahtaminen sujua, tuolloin 2kk iässä oli vaikeaa ja huusi illat eikä osannut rauhoittua nukahtaakseen. Iän lisääntyminen selvästi helpottanut ja tuolloin neuvola täti lohdutti että pieni ei välttämättä osaa vielä nukahtamista kovin helpolla. Ei siinä oikeen taikakeinoja ole.
 
meillä poika 3,5kk päiväunille nukahtaa vaunuihin, yleensä hetki pitää heilutella. Illalla nukahtaa omaan sänkyyn itsekseen, eikä tarvii paljon nukutella. otin tuon tavan jo ihan vastasyntyneenä. Alkuun poika saattoi hieman kitistä sängyssä. Välillä kävin poskesta silittämässä ja tutin laittamassa suuhun. Aika äkkiä oppi siihen että ei kaipaa "nukahtamisseuraa" Meillä poika ei oikein tuota tuttia kaikistellen halua joten unirätti on ollut tosi hyvä. Hiplaa sitä käsissään ja hieroo kasvojaan vasten. Siihen rauhoittuu aika äkkiä.
 
meillä on karvan vajaa 4kk ja nukkunut 6 yötä omassa sängyssä :p joko nukahtaa alakerrassa sitteriin josta kannan yläkertaan sitten kun menen itse, tai sitten aikani nukuttelen viereen sänkyyn ja koetan karata pois. joskus onnistuu ja joskus ei..
esikoisen kanssa hänet nukutettiin omaan sänkyyn kun nukkui sen ekan pitkän pätkän, ja sitten nostettiin viereen nukkumaan loppuyöksi kun heräsi ekaa kertaa-joskus 7kk iässä taisi nukkua kokoyötä omassaan, kunnes nyt taas kun nukkuu isojen lasten sängyssä niin kömpii viereen.
mutta meitä ei haittaa vaikka nykyään kaikki 4 nukutaan samassa sängyssä lähes jokainen yö, joten ei olla jaksettu miettiä keinoja millä lapset saataisiin kokonaan omiin sänkyihinsä :)
 
Meidän tyttö nyt 3,5kk ikäinen ja hälläkin oli jossain vaiheessa tuota, että itki iltaisin ja oli hankala saada nukkumaan, kunnes hoksasin laittaa hänet vaunun koppaan ja kiikutella siinä kantokahvoista. Nykyään pitää melkein joka ilta niin nukuttaa ja nostaa sitten kopan kanssa sänkyyn. Päivälläkin nyt muutamana päivänä joutunut niin nukuttamaan päikäreille kun ei jostain syystä enää osaa oikein nukahtaa itsekseen vaan kitisee vaan väsymystään. Mutta kopassa sitten nukahtaa parissa minuutissa! :)

Varoituksen sana tosin vielä: Selkä ei kyllä tykkää tällaisesta nukuttamis muodosta! :whistle:
 
Täällä kanssa iltahuutoa kun alkaa nukkumaan meno aika.. Eka tissillä, jossa torkkuu jonkin verran.. Siitä sitten nosta sänkyyn ja jos herää niin yritän ensin sinne rauhoittaa.. Pitää käsistä kiinni, tarjota tuttia (harvoin kelpaa) ja yksi tapa rauhoittaa on painaa lonkasta hellästi.. Uskon osaksi, että huudotkin on mahakipuja, jotka vain iän muota ovat lieventyneet.. Meillä ennen huudettiin kolmekin tuntia yössä..
Huudon lopettaa myös tasainen hurina, kuten hiustenkuivaaja, meillä sen täytyy olla täysillä, pikkuhurinet ei auta :D ..
Toivotaan, että iän karttuessa nukkumisen lahjatkin paranee..
Tsemppiä iltanukutuksiin..
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sanle:
meillä poika 3,5kk päiväunille nukahtaa vaunuihin, yleensä hetki pitää heilutella. Illalla nukahtaa omaan sänkyyn itsekseen, eikä tarvii paljon nukutella. otin tuon tavan jo ihan vastasyntyneenä. Alkuun poika saattoi hieman kitistä sängyssä. Välillä kävin poskesta silittämässä ja tutin laittamassa suuhun. Aika äkkiä oppi siihen että ei kaipaa "nukahtamisseuraa" Meillä poika ei oikein tuota tuttia kaikistellen halua joten unirätti on ollut tosi hyvä. Hiplaa sitä käsissään ja hieroo kasvojaan vasten. Siihen rauhoittuu aika äkkiä.
Meillä oli kanssa näin että tyttö ei tarvinnut sitä nukahtamisseuraa, kun siihen oli opetettu. Kitinät vaimeni tutin laitolla, ja siihen sitten nukahti. No nyt, lähemmäs puolivuotiaana, ollaan sitten yhtäkkiä seurankipeitä ja loukkaannutaan hirveästi jos äiti yrittää lähteä pois huoneesta ennen kuin pinnasängyssä nukahdetaan! Mitenhän se noin pahan tavan meni oppimaan? :heart:
 
Haluaisimpa tietää miten se oppisi nukahtamaan itse...laitoksella vielä sen teki ja kotvan aikaa kotona, mutta sitten loppui kun seinään. Ei tää kitise vähän tai huuda hetkeä, se huutaa hysteerisenä tasan niin kauan että otan ja nukutan. Kukaan ei ole saanut nukahtamaan itsekseen tätä eikä mikään auta. Kertokaa missä menin opettamaan väärille tavoille? Tuntuu aika haljulle kun aina vedetään siihen opettamiseen ja vanhemmissa syy... :headwall: Entä lasten yksilöllisyys ja se että kaikkiin ei päde samat asiat.
 
Mä kanssa vähän kapinoin tuota opetus asiaa. Jotenkin vaikea ajatella että sylivauvaa voi varsinaisesti opettaa, eiköhän se oppiminen tule vasta muutaman kuukauden iässä. Saman perheen sisällä voi olla lapsia, joista toiset nukahtaa itsekseen, ja toisten kanssa saa tehdä jos minkälaista kommervenkkiä että saa nukkumaan.
Meidän kaksi kuukautinen on "oppinut" pienen elämänsä aikana jo kolme tapaa nukahtaa. Just ku luulee et yks keino on hyvä, ni ajatus heittää härän pyllyä. Ollaan nukuttu sängyssä ihan alussa, sitten oli perhepeti kuvioissa, mut seki alko neitiä "ahistaan". =) Ja ihan varmasti ei ole ollu kyse meidän haluttomuudesta "opettaa", vaan tyttö kerta kaikkiaan niin tempperamenttinen, että ei todella suostu yksin uinahtamaan. Tällä hetkellä tyttö nukkuu yöt vaunuissa, kunhan ensin tissille nukahtaa. En ota tästä stressiä, kyllä hän vielä ehtii "oppia" pinnikseenki. Ainakin näin optimistisesti toivon.
 
Meillä poika 2kk 2 viikkoa. nyt ollaan löydetty rytmi elämään. Päiväunet nukkuu n9-11 vaunuissa ulkona sekä n14-16 samoin ulkona. Nukahtaa jo yleensä pukemisvaiheessa. Yöunille mennään n klo 20-21 välissä ja nukahtaa itse sänkyyn. Olen vienyt hänet aina hereillä ollessa nukkumaan.
n puolitoista kuukautiseksi asti nukkui vain ja ainoastaan vaunuissa, sänky ei kelvannut millään.
 
Meillä avain onneen on säännöllinen rytmi. Poika on tosin 3 kk, ja nukahtanut suurimmaksi osaksi aina tissille. Nykyään vien sänkyyn juttelemaan itsekseen kunhan on masu täynnä ja iltahommat tehty, nukahtaa sinne, tai vaihtoehtoisesti annan roikkua tississä sohvalla vieressäni ja simahtaa siihen. Vierestä sitten siirrän sänkyyn. Poika saattaa pari kertaa herätä haluamaan tutin suuhun, mutta muuten nukkuu.
 
Joko rinnalle tai sitten jos oli viel hereillä syömisen jälkeen, laitoin rätin kanssa sänkyyn. Jos alkoi huutaa, niin rauhottelin tarvittaessa sylissäkin, mutta laitoin sitten takas sänkyyn kun oli rauhottunu, en siis nukuttanu syliin.
 
Meidän poika oli aivan mahdoton saada nukkumaan tuossa iässä. Meillä kun tykättiin huutaa 22-00 välinen aika joka ikinen ilta. No, nyt poika on puolivuotias ja asteittain ollaan vieroitettu poikaa pois noista sen aikaisista rituaaleista. Vielä jouluna kiedoimme pojan omaan peittoon, koska se oli ainao keino millä saada hänet nukkumaan. Ajattelin jo, että emme ikinä saa häntä nukkumaan muulla tavalla. Mutta totta se on, kun ikää tulee lisää, niin vauva alkaa oppimaan hillitsemään itseään. Niin meillä ainakin on käynyt. Nyt nukutamme omaan sänkyyn. Poika touhuttaa hetken omiaan, istun vieressä ja laitan tuttia suuhun. Tänäänkin noin 25 minuutin touhutuksen jälkeen nukahti aivan itse. Joskus jos hän on aivan yliväsynyt täytyy mennä sylin kautta nukkumaan. Mutta sillonkin rauhoitan hänet sylissä ja laitan sänkyyn ennenkun nukahtaa.
 
Tota meilläkin on alkanut tapahtua että nassikka vähemmän heiluu unissaan ja nyt on kaksi yötä nukkunut
ilman kapaloa/löysästi kääräistynä. Kun sellaisesta ei ollut puhettakaan vielä joku aika sitten. Tään nukahtamisasian kun vielä joskus oppisi...
 

Yhteistyössä